![]() |
XXIX (29) WIR Rally Rajd Podlaski 21-23.04.2023
No to jak w temacie... wszystko wiadomo. Termin mocno kombinowany tak, zeby komus jak zwykle nie pasowal. Styl wedrowny. Trasa do przejechania w grupie bedzie miala 350km, wiec na pierwszy dzien trzeba zabrac tylko tyle "paliwa" by dac rade z rana o swicie wyruszyc, takie sa ustalenia faktow, nie zmyslam. Niczego nie bedzie jak zwykle, jednak spokojnie mozna liczyc na 100% klimatow podlaskich zmiksowanych WiRem.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
No i ten wyjazd z rana o świcie... :D
|
A na anakach przejadę:)
|
Cytat:
|
O ile się odzyska ;)
|
1 Załącznik(ów)
Stosujemy sie dawnych instrukcji. Nie siadamy za kierownice smutni czy w zlym humorze.
|
No i będą dwie trasy. Parusetmetrowa dla tych co chcą spróbować jazdy w terenie oraz Hond XR600, oraz ta 350 km dla starych wyjadaczy
|
Czy jest jakieś "paliwo" nie powodujące zmęczenia stojącego na przeszkodzie dla dobrej jazdy w terenie ?
|
Cytat:
|
Czy będzie menu dla frutarianów?
|
Kogoś tu pojebało z tym paliwem. Będzie ktoś z koszem? Bo bym zaklepał miejscówkę?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Kawa to też owoc w sumie. Może być. Sluza, uwielbiam drobno posiekaną skorupę kokosa na śniadanie. Dobrze czyści jelita.
Czy golfem da.rade zrobić trasę? Mam 10 letnie zimówki o dobrym profilu, markowe. Aaaa, co znaczy świt na Podlasiu? Dla mnie to 9ta rano. 10 śniadanie. O 11 wyjazd do roboty normalnie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Robo, a co ze śniegiem?
|
Seaman, widzisz? Silnikowi też czyści jelita! Wiem co dobre.
Elizabeth, będzie to dżem że świni? Podlaski mnie częstowały takim. Dobry byl |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
A bez nielegalnych używek to już się nie da imprezy zrobić?! A chciałem przyjechać.... :| |
1 Załącznik(ów)
Cytat:
Tak było w zeszłym roku. Przyjedź, sami tego nie wciągniemy |
Podobno będzie bimber bezalkoholowy
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Hola hola.
Śnieg przyjedzie z gór, a Fazika wezme na plecak. Wszystko ustalone? Edit: a nie, jeszcze: narkotykom mowie stanowcze nie wiem :) |
czy w Markowej XR frez na dźwigni zmiany biegów doszedł już do siebie?
|
Cytat:
|
Marek czeka na odpowiedź konserwatora zabytków w sprawie dopuszczonego sposobu naprawy.
|
a to te kwity którymi legitymował się Seba były trefne?
|
Otatnie kaszuli już wyjszły...
Jędrek znów na jemigracji ?? |
Cytat:
|
Niniejszym informuję, że trasa została wytyczona i objechana. Uspokajam, nie zawiera żadnych pułapek, została zaprojektowana do przejazdu ciężkim motocyklem z bagażem, na oponach typu anaki. Lin i pił nie trzeba zabierać. Aby być w 100% pewnym wypełnieniu tych założeń, w objeździe wziął udział ochotnik, weteran anaków, mistrz pakowania z wysokim środkiem ciężkości. Powiedział potem, że można to przejechać starą Afryką na łysych oponach z grubym plecakiem. Jeśli ktoś przyjedzie lekkim to będzie się niestety nudził, ale będzie miejscówka, gdzie będzie można wyszaleć się obłędnie i porobić łutututu
Mam nadzieję, że to ostatecznie przekona niezdecydowanych, niepewnych swych umiejętności jazdy w terenie itd itp Jeśli ktoś chciałby liznąć nieco trudniejszej trasy, ale też bez przesady, choć przyznam, że z biegiem kilometrów fajnie się rozkręca, to zapraszam na piątkową dojazdówkę z podlasiakami. Tylko tu już trzeba będzie zapierdalać, bo jeszcze ja, Siwy czy Seba, to pomożemy, poczekamy, ale już Robo czy Łysy nawet lusterek nie mają. Start pewnie we wczesnych godzinach popołudniowych z parkingu Chutoru nad Narwią. Jeśli ktoś planuje przyjechać z daleka i na lawecie, to to może być dobre miejsce na porzucenie dyliżansu, tylko pewnie trzeba zadzwonić i się dogadać. Dystans z tego miejsca to ok 115km. O szczegółach poinformuję, chyba że dostanę zjebę, że nikogo nie zabieramy itd |
Czy tak jak dwa lata temu, będzie opcja udostępnienia tracka, dla tych co lubią swoim tempem jechać? ;)
|
1 Załącznik(ów)
Dobra, to ja bede ten zly. Tak, Chutor nad Narwia to idealne miejsce na wspolne zaczecie rajdowania i ew. baze dla przyjezdnych inaczej. Tradycyjnie na miejscu nie chcemy samochodow. Jak ktos nie ma jak to zostawia auto z daleka poza widokiem i jakos przez to przejdziemy. Pamietajmy, ze Cibor bez jednej nogi jakos potrafil dotrzec bez samochodu i to nocą... Wyjazd na trase z Chutoru piatek 14.00 (jesli troche sie ta godzina zmieni, dam znac). Pokazuje zatem pierwsza miejscowke. Zmierzamy nad rzeke Bug, szczegoly na zdjeciu. Do zobaczenia.
|
Cytat:
Jeśli mamy kogoś zdenerwować swoim przejazdem, to lepiej żeby to zrobić raz a dobrze, a nie co 10-15 minut pojedynczo lub małymi grupkami delikatnie wbijać szpilki |
Fajne miejsce brawo. No i ta ścieżka wzdłuż rzeki miodzio
|
Cytat:
|
Cytat:
Wysłane z mojego M2004J19C przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
Trzeba się bardzo postarać coby nie trafić.
|
Suplement do ogloszenia:
Chetni na wspolny dojazd na pierwsza miejscowke spod Chutoru nad Narwia w strone Bugu proszeni sa o zatankownie paliwa na ok. 150km. W sobote bezproblemowo uzupelnimy na trasie. |
Cytat:
|
Będzie też druga ekipa zbieranina różnych osobliwości.... Wyjazd z pod Hajnowki przez Czeremche nad Bug. Trasa krzakowa
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:29. |