![]() |
opinie na temat RetBike pleasee:)
Hej mam prośbę, noszę sie z zamiarem zakupu kurtałki, oglądałem ostatnio RetBike i wydają się solidne. prosze o opinie na temat tych fatałaszków:) Jeśli użytkujecie to może też jakieś opinie którą wybrać? Jest też jakaś promocyja RETTOURING ( MODEL 2006)za bajeczną kaskę, ok. 250zł więc może to??? za wszelakie opnie będę bardzo wdzięczny:)
|
Tutaj masz opinie na temat Retbike raczej odradzają zakupu...
http://africatwin.com.pl/showthread....tbike#post3883 |
Było ostatnio - na górze strony jest bardzo użyteczna fukcja "szukaj" :oldman:
Ale do rzeczy: ogólnie lipa :mur: Rettouringa kupiłem w zeszłym roku (początek czerwca). Wyglądała solidnie, kosztowała rozsądnie (450 zeta). Teraz mamy kwiecień i rzepy siadają, odblaskowe elementy wycierają się, membrana (jaka membrana :confused:) nie działa - oddychalność zerowa, w dużym i długim deszczu nie testowałem. Wentylacja za mała i kiepsko działa. Do tego kupiłem spodnie, którę są już totalną porażką. Teraz jestem na etapie szukania HG na Goretexie. Przy najbliższej okazji kurtka i spodnie będzie do sprzedania za dobre pieniądze :) |
Jeszcze raz - zdecydowanie nie!! :mur: dorzuć trochę i za 600 kup HG na gore-texie. kupisz raz i masz spokój, po co wydawać dwa razy...:mur: ja niestety będę musiał. Retbike ma jeszcze taki minus - nie wiem kto to kupi używane:confused: może ktoś z dopłatą weźmie?:haha2:
|
Za jakość Retbike mówi także obrazek jaki widziałem ostatnio na Motobazarze, pełno ludzi a przy stoisku Retbike nikogo i tak było za każdym razem jak przechodziłem.....
|
Myślę, że RETBIKE powinien mieć slogan - "raz na całe życie" (i nigdy więcej)
|
Cytat:
|
Jak chcesz to moge oddac kurtke ret bike za prztsłowiowe piwko!
uważam ze to szrot tak ze w tym nie jezdze. |
Hej wielkie dzięki wszystkim za opinie, jutro miałem jechać kupić to "cudo", ale skoro mówicie że taka porażka, to wstrzymam się. myślałem też o Modece Melville ale to już trochę większy wydatek ale tak jak Ronin Mówisz po co kupować dwa razy jestem dokładnie tego samego zdania. Takie pytanie czy Hein Gericke to tylko bazarki czy gdzieś jeszcze można kupić? kiedyś był chyba sklep na Mariniensztacie w Stolycy ale czy jeszcze jest?, może ktoś wie? Poprzednio jeździłem w Kurtce Shoeia i spodnie Heinego Tuareg i byłem naprawdę bardzo zadowolony, cztery lata użytkowania i nic się z nimi nie stało a i sprawowały się świetnie ale jak się jeździ nieostroźnie to takie są tego konsekwencje. (miałe bliskie spotkanie z aswaltem:mur:) ale to dłuższa historia i chyba nie miejsce żeby o tym opowiadać. W każdym bądź jeszcze raz wielkie dzięki za wszystkie info jakie się pojawiło.
|
Cytat:
|
podziękował:) pozdr
|
Cytat:
HG można kupić w Motostore na Wiertniczej, ale ceny wyższe niż na bajzlach ... |
Cytat:
Lekki deszcz, no może nie lekki ale nie ulewa. Wyjechałem z Gliwic i już w Katowicach (30min jazdy) przemokły mi rękawy na zamkach. Ma jedną zaletę - szybko schnie rozwieszona na wietrze - zanim zatankowałem i zapłaciłem, była prawie sucha :haha2: B A D Z I E W I E |
Hej a może Ktoś z Braci ma jakieś używane ciuszki, lub samą kurtkę. jak się każdy domyśla nie planowałem niekontrolowanego spotkania z matką naturą a właściwie asfalturą;) a jestem studentem i z kasą wiadomo, żeby coś kupić trza odłożyć, a nie chcę kupować czegoś żeby kupić ale żeby choć jakiś czas użytkować. a w tym przypadku ten RetBike rzeczywiście nie ma żadnego sensu. Stacjonuje Stolyca i od czasu do czasu Pyrlandia:), ponieważ z tamtych rejonów pochodzę. moje rozmiary 191cm wzrostu, klatka 91cm, brzusio 80cm podaję wymiary żeby rozmiar mógł się zgodzić mniej więcej, tzn. większe może być, byle by za małe nie było:) pozdrofka dla wszystkich i sorki że to nie jest w sprzedam-kupię ale chciałem pociągnąć wątek żeby wiadomo było o co chodzi, jeszzce raz najlepszejszego:)
|
Cytat:
|
Przykre to i smutne, że firma RetBike nie potrafi lub nie chce stworzyć ubrań o wysokiej klasie. Używają złych materiałów i oszczędzają na jakości wykonania. Kupiłem ich komplet na początku mojej drogi motocyklowej ale dla mojej żony kupiłem już co innego. Nie pytajcie dlaczego ...
Pozdro XRV and fans |
A ja jezdze w retbike 3 rok i to w najgorszej pierwszej wersji rettouring i nie nazekam. :oldman:
Jak mozna sie spodziewac cudow od kurtki jak mowisz za 250 zl. Jak nie masz kasy to retbike jest spoko rozwiazaniem. Ale jesli masz wiecej to zainwestuj np w HG Tuareg (czy jak to sie tam pisze). PS spodnie do dupy ;) |
3 rok powiadasz, to jeszcze masz z dobrej partii jak jeszcze w PL chyba szyli, teraz to szyja ... chyba sami nie wiedzą gdzie
|
Kupowalem u niego w piwnicznej szwalni na Łomiankach a produkcje mial przenosic do Indii.
|
Cytat:
|
Hej Magnus dzięki za opinie, to fakt kasa nie jest duża a kurtała zawsze nowa. to jest model 2006. tyle nie wiem czy produkcja 2006, czy projekt modelu 2006. bo jeśli produkcja to chyba było by spoko. Z drugiej strony tyle osób po tej firmie pojechało, tzn. wyraziło swoją opinię za co jestem bardzo wdzięczny ale niestety nie były to pozytywne wspomnienia. wiadomo że nie można dużo wymagać od kurtałki za te pieniądze. ale tak sobie myślę, jeśli rzeczywiście taka lipa ten RetBike to może lepiej przycisnąć pasa i do czerwcowego bazaru wysupłać te 600zł na HG. dziś przelecę sie do łomianek i dowiem się co oni mają do powiedzenia, jeśli to z polskiej produkcji, to może rzeczywiście można by temat jeszcze raz przedumać... . pozdr
PS. ja przyłączam się do żalu do firmy RetBike w związku z przeniesieniem, produkcji do krajów taniej siły roboczej. Tyle, że błędy są po to żeby się z nich wycofywać a nie w nich trwać. Fajnie było by mieć polską firmę która robi porządne ciuszki, a nie do niemiec po HG jeździć.:( |
Dobre ceny starszych modeli (wyprzedaż) mieli w Boldorze w Ożarowie.
Mieli to na poprezdnim bajzlu w Warszawie i np Bering (te były tylko małe S i M)był za cos ok 200 zł nowy - model z 2005 - przeceniony z prawie 900.Były też Modeki Daleko nie masz przejedź się do nich może cos jeszcze maja |
Hejka, więc bąbel, dzięki wielkie za info na pewno podjadę do nich, a odnośnie RetBike, chciałbym zamknąć temat, byłem tam i kurtała za 250 to jest jakaś ściema bo niby było ale już nie ma ble ble ble. byłem też w larssonie tam mają bf-ki całkiem nawet sympatyczne te wdzianka. oki jeszcze raz wielkie dzięki pozdr
ps. moja wina taka że w poniedziałek załapałem tego robaka -> a w niedizele jeszcze bajzel był:vis: |
Właśnie mieliśmy zakupić kpl. RetBike-a dla mojej lubej, dzięki waszym wypowiedzią zrezygnowaliśmy, Magda wypatrzyła na stronie Modeki dziecięcą rozmiarówkę w dobrych cenach. Wczoraj byliśmy na Bemowskim otwarciu, w namiocie była Modeka dokładnie na przeciwko RetBike-a, okazało się żę dziecięce ciuchy pasują na nią idealnie i cały kpl. kosztuje 500 zł, jeszcze pas nerkowy dostała gratis.
Wyszło tak że kupiliśmy taniej niż RetBike a jakość nieporównywalna , jeszcze podczas wjazdu na bemowo autem, powiedziałem że jestem dostawcą i wpuścili nas za free :D Małym i drobnym kobietą (okolice 164 cm) polecam sprawdzenie oferty Modeki bo ciuszki ładne i niedrogie ;) A tu link do stronki Modeki i tych ciuszków, model T5: http://modeka.pl/#/p1spirit/Spirit/ |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:58. |