![]() |
Trzymak przewodu hamulcowego na wahaczu
1 Załącznik(ów)
|
Jak będę w garażu mogę sprawdzić rozstaw bo kupowałem podobne, oem do DR350.
Kosztowało to chyba 8zł. Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk |
Cytat:
Chcę dokończyć modelowanie tego ustrojstwa pod drukarkę 3D. |
W Hondzie to na pewno nie 8zł bo na stronie jest cena 52zł lub 11,5Euro.
43468KS6700 Które dokładnie wymiary potrzebujesz ?? |
Ok. Znalazłem jeszcze fotkę, tamten jednak wygląda inaczej. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...b92e402a4b.jpg
Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk |
1 Załącznik(ów)
Cytat:
Nie pamiętam czy to było przykręcane na M5 czy na M6 (to też ważne). Już Wam mówię po co mi to jest. Z racji możliwości wydruku wymyśliłem sobie, że można by to w innym kolorze zrobić i dodać to i owo... np. coś takiego do trzymania dodatkowo trytką (czego mi brakowało w oryginale, taki bezpiecznik jakby pękło oczko to zawsze jest opaska/trytka) Załącznik 105474 |
1 Załącznik(ów)
Szkic na szybko
|
4 Załącznik(ów)
Cytat:
edit: więc wersja 1.0 :) Załącznik 105476 Załącznik 105477 Załącznik 105478 Załącznik 105479 |
Potrzebna ta dziura na trytrytkę, kiedy wahacz można opasać?
|
Cytat:
Proszę Cię Artek, ale gdybym chciał to w ogóle bym tego nie robił tylko zrobił jak napisałeś i opasał przewód od hamulca do wahacza... :haha2: |
Dziurkę pod opaskę lepiej daj pod podstawą.
Podstawa się wydaje najsolidniejszą rzeczą w tym wydruku. Cała reszta teraz trzyma się na dwóch małych nóżkach a jak jeszcze będziesz drukował w takiej pozycji jak wstawiłeś rysunek to będą te nóżki jeszcze słabsze. Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk |
2 Załącznik(ów)
Cytat:
Drukując normalnie naprężenia będą rozrywać warstwy Załącznik 105480 natomiast drukując to pionowo będę miał większą wytrzymałość i mocniejsze półoczko do łapania przewodu. Załącznik 105481 edit: gdybym miał do dyspozycji żywiczą lub SLS to nie byłoby kłopotu z tym. |
"haczyk" na przewód sięga aż do wysokości podstawy czyli tylko 4mm luzu jest miedzy nim a wahaczem....
|
Cytat:
|
Chodzi o ten ,,haczyk'' tak?
https://www.thingiverse.com/thing:2829461 @ramires - pod linkiem masz gotowca, sam jakieś dwa lata temu kilka ich wydrukowałem.... |
1 Załącznik(ów)
Cytat:
ok. tak by to wyglądało. Załącznik 105482 |
W sumie opaska będzie też trzymać nieoryginalny przewód, który zwykle ma mniejszą średnicę zewnętrzną.
|
To ja poproszę jedną szt.
Liczę, że będzie w sprzedaży. |
3 poproszę. Może być z autografem wykonawcy.
|
Nie planowałem tego sprzedawać, muszę skalibrować drukarkę na nowo, bo... cóż... chińskie łapki trochę sknociły to i owo.
W weekend wydrukuję póki co z pierwszego lepszego filamentu i dam znać, czy u mnie to ma sens drukować. |
1 Załącznik(ów)
Naniosłem poprawek trochę, pogłębienie stożkowe pod śruby osłabiło wydruk, dlatego odpuściłem sobie ten detal.
Załącznik 106003 plik STL do pobrania i druku wg uznania. Typ licencji: free - non commercial use - oznacza tyle w skrócie, że do własnego użytku. Jak ktoś chce drukować dla zarobku wymagana opłata. |
3 Załącznik(ów)
a to wersja 1.0, gdzie jeszcze są wgłębienia stożkowe.
Załącznik 106007 Załącznik 106008 Załącznik 106009 |
Niezłe gile :)
|
Cytat:
|
Masz bez gili, usunąłem support.
Jeszcze chciałbyś jakąś uwagę dodać? ;)https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...924fab0292.jpg |
Co to za materiał? :)
Teraz jest pięknie. Mmmmmmm :) Lepiej? |
Cytat:
Nie mam ABS ani PETG pod ręką stąd PLA |
1 Załącznik(ów)
Cytat:
Cytat:
(naprawiłem drukarkę) i w ramach testów różnych ustawień popełniłem 11 sztuk z rozpędu. |
Zainteresowani:
1. dawid8210 sztuk 2 |
Zainteresowani:
1. dawid8210 sztuk 2 2. bylekiery - sztuk 2 |
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:36. |