Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Wszystko dla Afryki (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Promocja na TomTom (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=36159)

Dubel 11.11.2019 11:11

Promocja na TomTom

Gdyby ktos szukal dobrej nawigacji to dzis jest okazja kupic sporo taniej
https://www.tomtom.com/pl_pl/promo/s...les_day_201911
Pozdro

JarekO 11.11.2019 14:26

Cytat:

Napisał dubel (Post 657868)
Gdyby ktos szukal dobrej nawigacji to dzis jest okazja kupic sporo taniej
https://www.tomtom.com/pl_pl/promo/s...les_day_201911
Pozdro

Rider 500 coś warte? Ja garminowy jest ale czasami korci mnie coś zmienić.

Neo 11.11.2019 16:44

Cytat:

Napisał JarekO (Post 657881)

TomTomy kuszą opcjami nawigacji. Chętnie bym potestował i porównał z podobnymi w założeniu funkcjami motocyklowych Garminów ale przed zakupem, a nie po. Zniechęca mnie niemożność (przynajmniej nic o tym nie wiem) wgrywania innych map niż firmowych TomToma.

Novy 11.11.2019 16:58

Cytat:

Napisał Neo (Post 657890)
TomTomy kuszą opcjami nawigacji. Chętnie bym potestował i porównał z podobnymi w założeniu funkcjami motocyklowych Garminów ale przed zakupem, a nie po. Zniechęca mnie niemożność (przynajmniej nic o tym nie wiem) wgrywania innych map niż firmowych TomToma.

Ale możesz sobie zaplanować trasę np. na kompie i przerzucić do nawi.

Na Garminie nie jeździłem i nie używałem, ale niedawno kupił kolega (też motocyklista) i omówiliśmy różnice. Jest dosłownie parę opcji, które są ciut lepsze od TomToma. Ale nie ma róży bez kolców i Garmin też ma swoje odchyły.

GrubyDDZ 11.11.2019 19:25

Różnica zasadnicza ,że w Garminie za 1300pln nie zaszalejesz .

Jac 11.11.2019 19:44

Cytat:

Napisał GrubyDDZ (Post 657901)
Różnica zasadnicza ,że w Garminie za 1300pln nie zaszalejesz .

Co autor miał na myśli? Znaczy bez metafor.

GrubyDDZ 11.11.2019 20:56

Czego kolega nie zrozumiał? W pierwszym poście masz link do wysokiego modelu motocyklowej nawigacji TT w cenie 1300pln. Patrząc na motocyklowe nawigacje Garmin , nie widzę nic za taką kwotę.

Dubel 11.11.2019 21:26

Cytat:

Napisał JarekO (Post 657881)

W moich oczach warte. Ma swoje wady ale mi pasuje dużo bardziej niż garmin. Miałem 595 i jednego starszego. Mi w tomtomie podobają się opcje prowadzenie i funkcja przygody. Można układać trasę w kompie i łatwo ją exportowac do navi czy telefonu. Osobiście do garmina już nie wrócę

Promocja tylko dziś do północy, ja polecam

JarekO 11.11.2019 21:32

Cytat:

Napisał dubel (Post 657912)
W moich oczach warte. Ma swoje wady ale mi pasuje dużo bardziej niż garmin. Miałem 595 i jednego starszego. Mi w tomtomie podobają się opcje prowadzenie i funkcja przygody. Można układać trasę w kompie i łatwo ją exportowac do navi czy telefonu. Osobiście do garmina już nie wrócę

Mapy openstreet można wgrać?

Jac 11.11.2019 21:53

Promocja na TomTom

Cytat:

Napisał GrubyDDZ (Post 657907)
Czego kolega nie zrozumiał? W pierwszym poście masz link do wysokiego modelu motocyklowej nawigacji TT w cenie 1300pln. Patrząc na motocyklowe nawigacje Garmin , nie widzę nic za taką kwotę.

Przepraszam kolegę. Nie wiem co to takiego wysoki model nawigacji TT. Tzn. Dokładnie co on umi lepiej i wskazuje lepiej od tych modeli niższych, w tym garminowowych. Serio. Pytanie nie jest teoretyczne, bo odkąd wystarcza mi kreska na mapie, a trasę garmin taką jaką napiszę obsługuje, nie wiem jak TT (może tez jest w pytkę), to do podróżowania nie potrzebuję nic większego. Stąd pytanie. A do dodatkowych koordynat mam mapkę ba papierze, albo Maps.me, które bzyka każde TT lub Garmina w co tylko chcesz.

Neo 11.11.2019 22:40

Cytat:

Napisał Novy (Post 657891)
Ale możesz sobie zaplanować trasę np. na kompie i przerzucić do nawi.

(...)Ale nie ma róży bez kolców i Garmin też ma swoje odchyły.

Taką sztuczkę można zrobić z każdą (niemal) nawigacją. Zarówno TomTom jak i Garmin mają dedykowane aplikacje pod to ale też można skorzystać z popularnych stron do planowania podróży i przenieść ją do urządzenia.

Cytat:

(...) Mi w tomtomie podobają się opcje prowadzenie i funkcja przygody.

To głownie chciałbym sprawdzić w m.in. polskich warunkach. Wszystko zależy od stopnia dokładności i ilości informacji zawartych w mapach. A że TomTom ma zamknięty format, to sprawa jest kluczowa. Do Garmina jest wybór darmowych map całego świata, różnej jakości ale jest przynajmniej z czego wybierać.

Dubel 12.11.2019 08:40

Cytat:

Napisał Neo (Post 657919)
Taką sztuczkę można zrobić z każdą (niemal) nawigacją. Zarówno TomTom jak i Garmin mają dedykowane aplikacje pod to ale też można skorzystać z popularnych stron do planowania podróży i przenieść ją do urządzenia.

To głownie chciałbym sprawdzić w m.in. polskich warunkach. Wszystko zależy od stopnia dokładności i ilości informacji zawartych w mapach. A że TomTom ma zamknięty format, to sprawa jest kluczowa. Do Garmina jest wybór darmowych map całego świata, różnej jakości ale jest przynajmniej z czego wybierać.

Jest dobrze przynajmniej w N, potrafil mnie przeprowadzic w moich okolicach ze bylem blady i w szoku. Nawigacja zaciekawila mnie gdy wybralem sie na tripa z znajomymi z Iziego, tak na fajnie prowadzila z punktu do punktu ze po tej wycieczce juz wiedzialem ze chce ja miec. Ma swoje wady, bywa wolna i czasem denerwujaca bo system muli przy obliczaniu trasy ale sposob prowadzenia itd dla mnie lepszy niz garmin.

JarekO 12.11.2019 08:58

Cytat:

Napisał dubel (Post 657939)
Jest dobrze przynajmniej w N, potrafil mnie przeprowadzic w moich okolicach ze bylem blady i w szoku. Nawigacja zaciekawila mnie gdy wybralem sie na tripa z znajomymi z Iziego, tak na fajnie prowadzila z punktu do punktu ze po tej wycieczce juz wiedzialem ze chce ja miec. Ma swoje wady, bywa wolna i czasem denerwujaca bo system muli przy obliczaniu trasy ale sposob prowadzenia itd dla mnie lepszy niz garmin.

Garmin też muli :-). Ja na razie pozostanę przy Garminie jednak. Właśnie jedzie do mnie 64st :-).

Emek 12.11.2019 09:05

Podsumowując, map openstreet wgrać się do tego nie da. Ja w 90% lecę stworzonym trackiem gdzie i tak nie mam opcji nawigacji tylko jadę po śladzie. Da się tak w TT?

darius 12.11.2019 09:15

Cytat:

Napisał Emek (Post 657943)
Podsumowując, map openstreet wgrać się do tego nie da. Ja w 90% lecę stworzonym trackiem gdzie i tak nie mam opcji nawigacji tylko jadę po śladzie. Da się tak w TT?

Tak da się tak.

Pozdrowienia
D

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

Lakrua 12.11.2019 10:18

TT był by świetny gdyby miał wszystkie mapy, a tak to brakuje tego wschodu. Wytyczanie tras ma bajer, po Europie spisuje się to świetnie, prowadzi po takich drogach ze naprawdę można się pozytywnie zaskoczyć. Bardzo dobra nawigacja, choć pewnie jej potencjał wykorzystuje w Max 50%

Emek 12.11.2019 10:28

Cytat:

Napisał darius (Post 657944)
Tak da się tak.

Pozdrowienia
D

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

Żeby było czytelnie. Rozumiem, że mówisz o trasie stworzonej w aplikacji Tomtom Mydrive Route planner. Zapoznałem się z ciekawości i chciałbym doprecyzować moje pytanie bo widzę że dróg nie widzę ;).
Mam ślad gpx, wgrywam do urządzenia (wiem juz że się da). Pytanie moje jest takie czy jesli ślad nie biegnie po drogach publicznych widocznych na mapach TT to ślad w urządzeniu będzie widoczny czy też nie.

Mafrika 12.11.2019 19:54

Cytat:

Napisał Emek (Post 657950)
...Pytanie moje jest takie czy jesli ślad nie biegnie po drogach publicznych widocznych na mapach TT to ślad w urządzeniu będzie widoczny czy też nie.

Niestety ale NIE :-(

Emek 12.11.2019 20:17

Podziękował, wszystko jasne.

robertG7 13.11.2019 09:28

Cytat:

Chyba nadal trwa

Cytat:

Napisał dubel (Post 657939)
Ma swoje wady, bywa wolna i czasem denerwujaca bo system muli przy obliczaniu trasy ale sposob prowadzenia itd dla mnie lepszy niz garmin.

To jest chyba ta zmiana względem starszych modeli:
"Podwójna prędkość przetwarzania i pięć razy szybsze uruchamianie"

Dubel 13.11.2019 09:51

Cytat:

Napisał robertG7 (Post 658047)
Chyba nadal trwa

To jest chyba ta zmiana względem starszych modeli:
"Podwójna prędkość przetwarzania i pięć razy szybsze uruchamianie"

No faktycznie link nadal działa.

qbaRD07 13.11.2019 15:50

Cytat:

Napisał Emek (Post 657950)
Żeby było czytelnie. Rozumiem, że mówisz o trasie stworzonej w aplikacji Tomtom Mydrive Route planner. Zapoznałem się z ciekawości i chciałbym doprecyzować moje pytanie bo widzę że dróg nie widzę ;).
Mam ślad gpx, wgrywam do urządzenia (wiem juz że się da). Pytanie moje jest takie czy jesli ślad nie biegnie po drogach publicznych widocznych na mapach TT to ślad w urządzeniu będzie widoczny czy też nie.

Miałem sytuacje kiedy droga sie pojawiła jak zmieniłem opcje trasy na pieszą.

Dubel 13.12.2019 10:40

Jesli ktos planuje zakupy na stronie tomtom to przy uzyciu kodu rabatowego: BDAY2019DE95PT39DK9 dostanie 20% znizki. Kod jest jednorazowy i wazny przez tydzien od dzis, tak ze kto pierwszy ten lepszy.
Pozdro

krakus 25.07.2020 00:08

Na ibood.pl jest tomtom rider 500 w cenie 1109zl.
Nie interesuje się, ale na szybko patrząc cena wydaje się niezła

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:01.