![]()  | 

Wymiana oleju w Gruzji 

Wygląda na to, że będziemy musieli wymienić olej w Gruzji. Testował może ktoś taką ewentualność? 
	Pozdrawiam trolik  | 

Ogólnie daje radę, uwaga, również spływa w dół ;) 
	 | 

Fihu, sugerujesz, że w Australii wylewa się olej przez korek z bagnetem? :D 
	 | 

Intrygująca ewentualność. A na co chcesz go wymienić? I u kogo?  
	Najlrpiej na zonę u wodza gruzińskiej wioski. Moze nawet 2 dostaniesz, bo oni tam jeszcze oleju na oczy nie widzieli, wiec nie wiedzą ze mozna go wymieniać i jaki jest kurs.😁 Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka  | 

Pamiętajcie,że "najlepsze kasztany rosną na placu Pigalle" 
	Koniecznie przekażcie,że "Zuzanna lubi je tylko jesienią"!  | 

Potrzebne Ci są klucze do korków spustowych i np pusty pojemnik po płynie do spryskiwaczy. Filtr dokręcisz ręką.  Bańkę oleju zabierz ze sobą lub spisz parametry oliwy by dobrze kupić na miejscu. ( nie wiem w jaki rejon się udajesz) 
	Pół godz roboty. https://m.youtube.com/watch?v=1nJmlVsrYMo  | 

Mnie uczono, że filtr oleju dokręca się ręką. 
	WYŁĄCZNIE ręką. ...ale chyba miałem złe hasło :confused: :haha2: Cytat: 

| 

Cholera, porady jakby remont silnika w atamańskim stepie ktoś chciał robić lub co najmniej serwis promu kosmicznego Atlantis :D 
	Przecież Gruzja to normalny cywilizowany kraj, to nie Korea Północna. Bierzesz olej i wymieniasz, ważne by mieć w co spuścić zużyty :) https://images90.fotosik.pl/215/c955bfffa7802a0amed.jpg  | 

To Ty Novy starej szkoły jak ja. Tera to podają wszędzie momenty i inne dupsy:) 
	 | 

ja kilka lat temu stanąłem przed takim dylematem 
	olej wymienialiśmy w Tbilisi w PitStop Moto. jak napiszesz do nich wcześniej (po angielsku panimają) to zamówią Ci filtr i olej jaki chcesz. z usług serwisu nie polecam korzystać bo tamtejszemu mechanikowi nie spieszno z robotą: w DL650 i GS500 operacja zajęła mu pół dnia! na drugi raz kupiłbym u nich olej z filtrami i podjechał pod byle jaki warsztat samochodowy. bez problemu dogada się, żeby zrobić to samemu i zostawić stary olej z filtrem  | 

Panowie, bo ja się trochę pogubiłem w temacie to gdzie pijemy i kiedy? 
	 | 

Cytat: 

Za wszelkie rady zwiazane zs sposobami wymiany oleju serdecznie dziekuje:-). Pozdrawiam trolik  | 

Czym jeździsz, że olej wymieniasz co 4 tys. km ? 
	 | 

Cytat: 

Mi jak przybrakło w Kirgistanie to skontaktowałem się z Samborem:Thumbs_Up:. Podrzucił fajny namiar w Osh. Skontaktuj się z chłopakami którzy wypożyczają motki w Gruzji. Może pomogą. W ostateczności w Tibilisi nie powinno być problemu z nabyciem oliwy. Wymienisz sobie w każdej większej wsi u miejscowego "kowala". Filtr odkręcisz (jeśli masz na zmianę) bez problemu wbijając śrubokręt i obracając.  | 

Cytat: 

Na zdjęciu nad górą białego gmola, nad pompą wody, prawo skos od napisu Yamaha https://scontent.fktw1-1.fna.fbcdn.n...57&oe=5DA297D8 Ps. Novy pamiętaj o smarowaniu gumki w filtrze :Thumbs_Up:  | 

Jak byliśmy w Gruzji to Zaczekaj wypożyczała na miejscu XT660r. Mieli tam kilka sztuk. Raczej na miejscu serwisują Yamaszki. Mirmił powinien mieć kontakt albo jak Zaczekaj pamięta to Ci poda namiary. 
	 | 

Cytat: 

Nie kwestionuję. Odniosłem się jedynie do wstawionego przez Muszela filmu: Cytat: 

Cytat: 

Gumka ważna rzecz! Wiem, że o niej należy pamiętać :D:D:D  | 

Dzięki Fizolof!! A tak przy okazji: co Wy robicie w tym roku? 
	Pozdrawiam trolik  | 

Cytat: 

| 

Cytat: 

Pozdrawiam trolik  | 

Teraz nowe  filtry już mają nasmarowaną tłustą gumeczkę..... 
	 | 

Kiedy bedziesz ten olej wymienial? 
	Ja stacjonuje w Kutaisi, ale duzo jezdze. Filtr wez ze soba, bo roznie z tym bywa. Olejow w Gruzji jest duzo, ale jak chcesz jakis konkretny, specyficzny, to moze akurat nie byc  | 

Cytat: 

pozdrawiam trolik  | 
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 03:55. |