![]() |
Logo NAT na owiewce
odpadło, ktoś wie, gdzie taka taśmę dwustronną jak oryginalna znajdę?
|
Żeby znowu odpadło?
Szukaj czerwonego 3M. Nic z tym się nie równa. |
Cytat:
Dodatkowo, BARDZO ważna jest technologia klejenia. Dobrze odtłuścić powierzchnie klejone np benzyną ekstrakcyjną lub alkoholem i podgrzać DELIKATNIE opalarką a jak nie masz to pożycz od Kobiety suszarkę do włosów.Następnie silnie dociśnij. Jesli dobrze to wykonasz to prędzej zniszczysz elementy klejone niż oderwiesz taśmę. Nasza firma dużo klei taką taśmą i 3M już kilka razy nas szkoliło - wiem co piszę :) |
Ale żeby alkoholem od razu?
Nie szkoda? |
żeby nie było, że wiemy i nie powiemy :D
https://allegro.pl/oferta/3m-vhb-gph...x3m-8124579183 na przykład. są różne grubości ale chodzi o VHB |
Cytat:
|
A gdybym chcial to klejem na amen, to jaki wybrać
|
Klej do szyb samochodowych.
Tylko estetyka dyskusyjna będzie. |
Cyjanoakryl może być. Tylko weź gesty nie taki rzadki jak kropelka.
|
kropelka w żelu czyli TADAM
|
Zwykly silikon i bedzie na amen. Ja tak robie.
|
Cyjanoakryl nie da mi szansy poprawki, silikon schnie troche za dlugo
|
A tak wogóle to które to logo?
|
Cytat:
A taki fix2 gt? |
ja swoją zgubiłem, tzn. raczej ktoś to zwinął. 233 złote, mein Gott...
|
Cena powala.
Dlarego trzeba na beton. Fabryczna tasma dwustronna to porażka, chyba wiedzidki ze odpada i znalezli sposób na zarobek |
Na ebayu mozna napewno za kilka euro dostac.Kupowalem juz do mojej cegly czy xsa.Moj prawy emblemat jest tez juz porysowany,ale co tam...Kupie najwyzej bmw...albo saaba haha
|
Miałem kiedyś Spidera i potrzebowałem nalepkę Quadrifoglio. Cena zwalała z nóg no i oczywiście ALLI uwolnił od nieprzespanych nocy:) Jakość zresztą świetna był.
|
jeśli przykleisz na tą taśmę co Ci pokazałem nie zgubisz tego już ani nikt nie oderwie. serio.
nie wiem po co kombinujesz jak przysłowiowy koń pod górę. zostanie Ci jeszcze i będziesz mógł se coś kiedyś przykleić - gopro, jakiś uchwyt, drugą plakietkę :D m |
Najlepiej na okrag, okragla, a tak troche kombinowania.
|
też zgubiłem gdzies poza asfaltem. Wszystkie które znalazłem to koszt okoł 50 funtów brytyjskich (wolne jaja) . Zakupiłem z jebaja dokładnie te z linku ( https://www.ebay.co.uk/itm/Honda-Log...72.m2749.l2649)
Jakość dobra i wygląda to też dobrze po naklejeniu. |
Jak to tyle kosztuje to jest sens kleić?
Jeżeli odrywają to miłośnicy/kolekcjonerzy emblematów (kiedyś trendi były znaczki od mercedesa, później VW) to będziesz miał zniszczony znaczek na zniszczonej owiewce z megatrwałym glutem. Jeżeli gubi się w offie tzn, że jest niezapotrzebne. ps: Ciekawe dlaczemu te emblematy takie drogie? - Z lakierem do paznokci i pomadką pod kolor motocykla sprzedają, żeby kierownik mógł na zlotach błyszczeć? |
Cytat:
|
Cytat:
Mi też odpadł, z nim ładniej crfa wygląda i tyle. |
2 Załącznik(ów)
Cytat:
oryginał prawy zalega gdzieś w garażu |
Przyszly te logo z ebayu. No niestety to tandeta, nie wytrzyma jednego wyjazdu w offa, oryginał to twardy plastik, to z ebayu to miękka guma czy cuś. Zainwestowalem w najmocniejsza taśmę dwustronną i odpadnięte trzyma jak zamurowane
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 20:05. |