![]() |
Husqvarna 701 - łamane klamki z aliexpress.
6 Załącznik(ów)
Jakby ktoś wpadł na genialny pomysł zakupu łamanych klamek z Aliexpress do H701 to odradzam. Klamki co prawda wykonane porządnie, lecz znacznie dłuższe niż oryginały i kolidują z handbarami (nie mieszczą się w ich obrysie).
Pisze o takich klamkach: https://www.aliexpress.com/item/Moto...sA2o7ZdzWXpC_w Załącznik 86410 Załącznik 86411 Załącznik 86412 Załącznik 86413 Załącznik 86414 Załącznik 86415 |
A co za problem przesunąć mocowanie klamek?
|
Cytat:
|
Na Ali są różne długości klamek. Widocznie nie przewidziałeś tematu
|
Cytat:
- łamane (które okazały się długie) - niełamane długie - niełamane krótkie Łamane miałem/mam w 3 innych motocyklach i zawsze były krótkie "na 2 palce". Dlatego założyłem, że i teraz tak będzie. Jak widać założenie było błędne. |
A jak tak spytam trochę prowokacyjnie. Po co zmieniać klamki jak masz aluminiowe osłony? Może się słabo wywracam, ale u mnie zawsze osłona dostaje i klamka jest OK.
|
Cytat:
Podsumowując - głównym benefitem tej zmiany była ich długość, a w zasadzie "krótkość". ;) |
Morał tej historii jest krótki i niektórym znany - najpierw czytamy opisy, a potem zamawiamy ;)
|
Cytat:
Uprzedzając - zdjęcia załączone w aukcji tez nie obrazują zakupionych klamek. ;) |
Chemiku, teraz zostają chyba dwie opcje:
1. Płacz. 2. Rzeźba. Jeżeli wybierzesz bramkę nr2, to rozłóż klamkę na regulacji długości i zobaczysz, że obydwa elementy da się skrócić i będzie to wyglądało wcale nie tak źle. Oni to tłuką do wszystkich motocykli zmieniając tylko nieco uchwyt, żeby pasowało do danego modelu. Jak zakładałem takie do RD04 to w lewej musiałem na dole dać pokrętło regulacji odległości, bo jak było oryginalnie na górze to haczyłem o nie dźwignią ssania. Już się przyzwyczaiłem do nich i będę skracał tak jak Ci napisałem. |
Cytat:
|
Wieczór
Rzeźba najlepsza. Kupuje jakieś dedykowane klamki do posiadanych pomp (z tych po 15 zet/szt). Obcinam kulki, obcinam "długości" (preferuje klamki tzw jenopalcowe), spawam kulki i obrabiam tak by nie kolidowaly z palcem środkowym. No i mam idealnie dopasowane, pięknie nie anodowane. Pozdr rr |
Cytat:
Oczywiście jak ktoś lubi to może rzeźbić na tych oryginalnych, które są w motocyklu. |
Ja mam u siebie poobcinane oryginały "na dwa palce".
Nie uważam tego za rzeźbę tylko dopasowanie do moich potrzeb ;) Pozostałem też przy oryginalnych "hand listkach" :) |
Wie ktoś które klamki (niełamane), krótkie będą pasować do Suzuki dr 650 se z Alliexpress?
|
Ja bym nie szedł tą drogą.Klamki z Alli w 9 przypadkach na 10 są niedokładnie spasowane i moto źle wysprzęgla co skutkuje wiadomym. Klamka sprzęgła do DR pasuje tylko do DR od DRZ jest już inna. Jak już szukać krótkich to lepiej skrócić oryginał.
|
Cytat:
|
Miałem w KTM, KLR, BMW. Znajomi też mają... Wszystko zawsze pasowało idealnie. Warunkiem było kupienie pod właściwy model motocykla. Chińczycy często mieszają w tytule aukcji i trzeba czytać opis albo pisać im wprost model i rocznik.
Ja zawsze byłem zadowolony. Zgadzam się, że trzeba sprawdzić wysprzęglenie, bo można sobie kuku zrobić. |
Może ktoś podesłać linka do mojej SE? Na Alli widzę przeważnie do DRZ400, a do mojej bieda.
|
Cytat:
Załóż osobny wątek o klamkach do tego motocykla, a prawdopodobieństwo, że dostaniesz dobrą odpowiedź drastycznie wzrośnie. ;) |
Cytat:
|
https://pl.aliexpress.com/item/Dla-H...24d75c0fBCTBcY
Zamówiłem sobie takie do NAT bo też chciałem krótkie, po czym dostaje od majfrenda wiadomość na nastąpiła pomyłka i nie mają takich do nat i wyślą mi te długie regulowane... A aukcja wisi dalej.... oszukane te majfrendy. Hamulec niech mam długi, ale sprzęgło bym chciał krótkie mieć... będę przóbował je rznąć. |
Tez kupiłem z Ali niby krótkie łamane. Jakościowo świetne spasowane idealnie ale wcale nie są takie krótkie. Na zdjęciu są ustawione na miniumum a można je wydłużyć prawie jeszcze raz tyle na moje bezsens. Musiałem przestawić mocowanie klamki żeby się zmieściły i nie ocierały o handbara.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...2f0f91c421.jpg |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 17:25. |