![]() |
Kuferki Jakie ? - oto jest pytanie ???
Siema ,
Pany i Panki mam i ja w ubieglym tygodni przyjechali do mnie z nowa Afri , oczywiscie pelen banan od ucha do ucha i prawie nocownie w garazu ..stoi sobie tera i czeka na otwarcie sezonu .. choc mam ochote dzis go otworzyc - przy 8*C nabiera na przewietrzenie sprzeta :) , ale pytanie z nieco innej beczki , trzeba powoli myslec o ubraniu go w kuferki boczne alu , i moje pytanie ktore polecacie z ponizszych GIVI Trekker Outback , TraX ADV, czy HEPCO&BECKER XPLORER ??? Honda dala mi Traxa centralnego w ramach tzw. promocji 38L wiec nie wiem czy fajnie jest mieszac firmami ale najkorzystniej cenowo moge dostac GIVI Trekker Outback w zestawie 37L i 48L , jakies opinie , sugestie ? ponizej kilka fotek africzki :) http://www.versamatic.com.pl/afri/20190111_121515.jpg http://www.versamatic.com.pl/afri/20190111_123131.jpg http://www.versamatic.com.pl/afri/20190111_123236.jpg |
a nie myślałeś o czymś miękkim na bokach..?
masz juz centralkę alu i tam możesz chować wartościowe rzeczy, pasażer ma o co się oprzeć itd., ale przy glebie zawsze bezpieczniej mieć sakwy na bokach, albo rogala jak przyjdzie ochota na teren. |
Africa Tigg
No tak mysllem tez oczywiscie , ale z miekkich mozna za jednym pociagnieciem czyms ostrym pozegnac sie z zawartoscia .. no a twrde mozna gdzies zostawic na chwile przy sprzecie , wiec raczej cos w kierunku soldniejszych rzeczy , oczywiscie na latanie w kolo komina nie musza byc boczne ale gdzies kapke dalej mile widziane beda baredziej solidne |
Mam kufry boczne Pancernik w bdb.stanie podobne bardzo do Twojego centralnego.Kolega sprzedał Varadero-polecam.
|
Mam kpl H&B i zadowolonym:) Ale chyba kiepsko będzie to wyglądało jeśli teraz weźmiesz nie od kpl. Na stelarze możesz zawsze coś miękkiego zawiesić. Pzdr
|
Cholera nie dodałem że są do sprzedania.Aluminiowe stan-jak nowe-po co przepłacać?
|
Temat wydaję się był już wałkowany wielokrotnie i to nie tylko w przypadku NAT.
PS Prawdziwy Afrykanin nie otwiera i nie zamyka sezonu, u niego sezon trwa cały rok :) ! (patrz wyprawa 3 lekko nienormalnych Śmiałków zimą na daleką Rosję, czy też lutowa pielgrzymka ATomka na Ukrainę) |
Bierz givi ale motocykiela bym nie wyciągał na solone drogi bo zakwitnie.No chyba że chcesz go postarzeć!:D
|
Melon1968. chyba w tym kierunku pojde GIVI wygladaja profeska ..a co do soli nie sa biale drogi wygladaja sucho i czarno ale dzis juz nie dalem rady moze jutro nawine pierwsze km ..
|
Cytat:
Tera moto wyciągam z garażu jak deszcze zmyją dobrze asfalt.:) |
Ja na centralny mam Holana, a na kufry boczne wybralem Heavy Duties. I nie ma problemu z wyglądem.
Kufry od HD pierwsza klasa i chyba tańsze od Givi. https://heavyduties.ro/panniers/ |
Teraz mysle czy faltycznie nie ma w tym troche racji w tamtym roku smigalem prakttcznie non stop w zimie tez jak tylko bylo kapke cieplej i gdzies na wiosne zaczal dziwnie lanvuch zrywac szarpac ..okazalo sie ze gdzies pordzewial z deczko i naped na wiosne trzeba bylo zmieniac ...tera zastanawim sie czy aby sol go nie zalatwila ? Moze i tak..
*** Radarman no te Heavy Duties wygladaja calkiem calkiem �� |
Cytat:
|
Bardzo fajne te rumuńskie kuferały!
|
Radarman mozesz podeslac fotki jak one wygladaja ..i pytanie czy w polsce mozna je gdzies dostac ...?
|
6 Załącznik(ów)
Cytat:
Kilka fotek poniżej: |
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka *** |
Panowie wiem, że to dla was banalne pytanie, ale ja jestem kompletnie zielony . Czy stelaż pod kufry boczne i płyta pod centralny są to rzeczy uniwersalne, czy kupuje się je dedykowane do danego producenta kufrów.
|
Heavy Diuties bardzo polecam! Doskonała jakość i przemyślane rozwiązania. Miałem w XTZ sporo ich gadżetów i przebijały innych producentów.
|
Cytat:
|
Już żałuję, że kupiłem H&B ale chyba tych HD w zeszłym roku w maju jeszcze nie było do ATASa
|
Cytat:
|
Cytat:
Ale może być tak, że różne kufry Givi (pojemności) pasują do jednej i tej samej płyty centralnej bądź stelaży bocznych. Możesz natomiast mieć kufry boczne jednej firmy i zupełnie innej firmy kufer centralny. |
No swietne te kuferki wyczytalem tez na ich stronie ze scianki sa solidne o grubosci 2 mm..
|
Cytat:
Jak dalej będziesz zainteresowany givi to mogę podesłać Ci kilka fotek. |
Cytat:
|
Cytat:
|
a ja ostatnio Apduro oglądałem ... mają kilka zalet :
- ten sam producent - robi też STELAŻE -dzięki temu wszystko pasuje - kufrów mają kilka wymiarów , w tym centralne - dodatkowo systemy mocujące - płyta , zapięcia itp - jest możliwość drobnych zmian .. - torby , paski , zamki - mają do swoich kufrów - oferują pomoc w naprawie swoich wyrobów / po wypadku / - kufry są z 2 mm. blachy , więc ważą trochę więcej , ale są o wiele sztywniejsze .. - Firma Polska z okolic Krakowa uważam , że WARTO zapoznać się z tą ofertą ... ja się zdecydowałem :Thumbs_Up: - |
Cytat:
Ok znalazlem ich strone , nie sa zle ale cenowo nie naleza do najtanszych , w sumie za : stelaz + zestaw montazowy + kufry +/- 3000,00 to w tej cenie mozna wyszarpac GIVI ze stelazem //. |
Cytat:
- dużym plusem Apduro jest " wycięcie " stelaża na tłumik / wąsko / - wykonanie - o wiele bardziej " pancerne " niż Givi - porównywalne z Wunderlich , Trax ... ale cena 1/2 ja wybrałem Apduro - nie jest to moja firma :D |
kilka postów powyżej ktoś wrzucił info nt rumuńskiej firmy produkującej kufry - przyjrzałem sie dokładnie ich ofercie i powiem szczerze, że zarówno wykonanie jak i cena stawiają ich w czołówce obecnie. IMO lepiej/estetyczniej jest to zrobione niż rodzime Apduro w cenie 1600 za dwie sztuki i wyglądzie jak z poprzedniej epoki...
https://heavyduties.ro/panniers/ chłopaki zrobili to naprawdę z głową. m |
Poniżej Białorusin używający Givi Trekker Outback w podrózy po Stanach i Mongolii (wskazówka dla Matjasa - jest 12 filmików :D). Musiał podpierać kufer centralny jakimiś rurkami bo mu chyba coś tam nie wytrzymało
Apduro wg mnie mogą być ale moje Heavy Duties jakoś ciasniej przy moto leżą (wstawiałem fotę moto z tyłu wcześniej) tj. stelaż jest węższy na szerokość. Ma to plusy i minusy: plus bo moto z kuframi węższe jest. Minus że w razie paciaka rurki stelaża po prawej są blisko wydechu. |
Troche sie podepne pod temat.Czy ma ktos boczne sakwy firmy BUMOT?Czy pasuja one tylko pod stelaz tej firmy czy mozna je mocowac na innych stelazach.Chodzi mi o opcje z wycieciem na wydech,
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:28. |