![]() |
Sierpień 2019 Zakarpacie/Rumunia/Serbia
Witam szanowne grono :) !
Zastanawiam się czy był by ktoś chętny na wyjaz do Ukrainy(karpaty,połoniny), później ewentualnie przez Rumunię(transfogaraska,transalpina+pare innych atrakcji) do Serbii(TET?). Wolne mam już w robocie zaklepane na cały sierpień :at: Jako, że wybieram się obładowanym Trampkiem nie będzie taplania w błocie- bardziej każdego rodzaju szutry i inne gówniane drogi + troche asfaltu. Mam za sobą już pare dalszych wyjazdów krajoznawczych więc chciał bym znaleźć kogoś z podobnym usposobieniem... Nie mam parcia na kosmiczne przebiegi ale i nie lubie tracić czasu jak np. zbieranie sie w południe ;) Zwiedzanie zabytków to też nie będzie choć to do uzgodnienia co będzie po drodze... Ktoś coś? Pozdro! :cool: |
Lecisz z UK czy z PL?
Spanie namiot czy kwatery jakies? |
Lecę z UK. Spanie to pewnie jedno i drugie będzie jak to zwykle bywa ;)
|
Serbskiego TET nie oblecisz załadowanym trampkiem.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Zazdroszczę takich wyzwań!
Będę wiernym kibicem tej inicjatywy. Kiedyś, jak zdrowie i finanse pozwolą, też zamierzam jakiś mniej ekstremalny wypad w te rejony. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Można też samemu vana wynająć z wypożyczalni. NAT tak przewoziłem w ostatnie wakacje aby polecieć z PL do Rumunii. Dwa motóry na vanie i podział kosztów już tak źle nie wychodzi. |
Nie wiem czy to dużo czy mało,sąsiad zapłacił chyba niecałe 500plnów za transport moto z Londynu pod dom
|
Cytat:
Poniżej dla zobrazowania sytuacji pare ofert z clicktrans: https://clicktrans.pl/przegladaj-prz...nia&type=route Do tego potrzebny jest jeszcze cały szpej (kask, buty, ubranie i inne graty) aby nie leciec samolotem obładowany jak wielbłąd, więc dojdzie za to parę groszy. No i na koniec bilet lotniczy. Potem przemnozyc to razy dwa (powrót)... i wcale nie wychodzi tak różowo. |
Cytat:
|
Takiego maila dostałem od goscia co robił serbski tet... Wiadomo , żywioły zmieniają teren.
Hi Marcin, entire route through Serbia was riden on a loaded Kawasaki KLE500 (my bike) and a lot of my friend are riding Afrikas and Transalps, which means that it is doable on heavy bikes. Keep in mind that mud and rain can make some sections impossible. August should be perfect, maybe a bit to hot. Regards, Ivan Sent from my CLT-L29 using Tapatalk |
Marcinos, dobra, widzę niespójność.
Zdefiniujmy teraz znaczenie słowa "obładowany". ;) |
Pewnie w worku 50 litrów nie ma już miejsca.
|
No standardowy secik para gaci,camping jakaś bluza itp... z 15kg w porywach ;) szafy na Moto nie ładuje 😂😂
Sent from my CLT-L29 using Tapatalk |
Dobra, dla mnie "obładowany" = 3 kurfy + rolka ;)
Jeśli faktycznie nie chcesz targać więcej niż wspomniane 15kg to możesz próbować, choć są odcinki, które mają potencjał błotny. Innym utrudnieniem mogą być strome podjazdy na luźnych kamieniach. Powodzenia i zdaj relację jak wrócisz. |
szkoda ze nie termin czerwiec ....
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 22:10. |