![]() |
Akcja serwisowa Hondy CRF 1000
Na takie cos dzisiaj sie natknąłem : Szukajcie swoich motków..
https://inforiders.pl/2018/08/24/akc...700-motocykli/ |
Ciekawe czy dealerzy się odezwą...
|
Ponoć to tylko dotyczy hądowskich centralek
|
Cytat:
|
No i Jaskóła - potwierdzasz, że coś tam nie halo na kolanach???
Ja to jestem sceptykiem i niedowiarkiem i spiskowcem jeśli idzie o takie akcje. Jeśli piszą o centralce to pewnie chodzi o coś zupełnie innego a tak... wymienią pierścień i niby zrobione, klient się cieszy podczas gdy problem dotyczył czegoś zupełnie innego/poważniejszego. Gadałem kiedyś z kolesiem opiekującym sie flotą pewnej marki uznanej za bardzo niezawodną. Takie akcje robiono podczas serwisów pojazdów /po cichu/. Bił sie w piersi. Ech świecie... m |
Cytat:
O znalazlem siebie też. |
moja też jest na liście . Czekamy teraz na list z Hondy...
|
VIN mojego motocykla też jest na liście
|
Cytat:
|
Cytat:
Centralka do tej pory tylko tłukła na dziurach, teraz może się okazać cichym mordercą. :haha2: . No nic, zobaczymy co wymyślą. Przy okazji serwisu mi tego nie zrobią bo jestem po gwarancji i więcej do aso nie planowałem jechać. Może to metoda na skłonienie ludzi do zrobienia kolejnego przeglądu w ASO? A może pierdzionek centralki to naprawdę kolejny bubel na liście. |
Cytat:
|
Też jestem...a moto ma niecały miesiąc.
I nie mam centralki, wciąż czekam - w serwisie mówią, że są jakieś kłopoty z dostępnością :) |
Cytat:
|
Też jestem, a centralki hondowskiej nie mam/nie miałem...może wiedzą, że mam zamontowanego aftermarketa i dbają o moje bezpieczeństwo... :hehehe:
|
Motocykle są wszystkie ale akcja dotyczy tylko oryginalnej centralki. Bylem dzisiaj w serwisie. Centralki nie mam więc olewam.
Wysłane z mojego H8324 przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka |
Ja mam centralkę a na liście mnie nie ma.
Akcje serwisowe w UK można też sprawdzić tu: https://www.honda.co.uk/motorcycles/...d-updates.html Być może link działa na wszystkie moto Hondy. Sprawdźcie... |
Ja się dzisiaj umawiałem do MCSu na serwis po 12k i wiedzieli o akcji i powiedzieli, że zrobią przy okazji przeglądu.
|
Taka sytuacja z dziś. Kończy mi się gwarancja i postanowiłem tej jeden raz pojechać na serwis z moją NAT. Dotychczas robiłem wszystko sam. Podchodzi gość z serwisu ogląda motocykl i pyta czy to automat czy skrzynia ręczna. Zdziwiłem się popatrzyłem na niego i już chciałem pojechać w cholerę.
Jak można tego nie zauważyć pracownik ASO? |
Cytat:
|
Jestem już po serwisie i jeszcze akcji serwisowych nie ma w systemie Hondy. Tak wiec trzeba czekać
Pozdrawiam, Łukasz |
Cytat:
Jeżeli prowadziłbyś serwis niezależny to możesz o klienta rywalizować ceną albo jakością usługi. Jeżeli ASO? Nic nie musisz robić. Bo w całym województwie nie masz konkurencji :D. |
cos tu smierdzi . akcja dotyczy stopki centralnej czy mocowania stopki centralnej . ....przeciez stopke dokupowalem oddzielnie .ona nie ma VIN . o ch..j im chodzi ? .....zreszta stopki tez podobno wychodzily wadliwe bo sprezyna pekala. ehhhh
|
Cytat:
|
Mój numer vin jest na liście, ale nie miałem stopki. W serwisie nic na ten temat nie wiedzieli ...
W pakiecie brałem przy zakupie centralkę, ale dopiero w zeszłym tygodniu mi założyli . Również żadnej info przy montażu lub po - zaprosili na przegląd po 12 tys i tyle . Ciekawe po co ta akcja serwisowa i czemu ma służyć ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Cytat:
:D |
akcja dotyczy tego co jest montowane do stopki - czyli motocykla :D
|
Ale to coś montowane do stopki kupiłem dwa miesiące temu.
A stopkę mam parę dni. Dziwne ... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
ja tez w lipcu ....stopke kupilem 3 tygodnie temu i dlugo za noa czekalem bo wczesniejsze wychodzily wadliwe .pekaly sprężyny......jutro dzwonię do Honda MP. wyjeżdżam w czwartek w Bieszczady nie chce miec niespodzianki.Ciekaw jestem czy powiedza ze moge spokojnie jechac jesli ich powiadomie ze rozmowa jest nagrywana hahahahah
|
Ludzie nie ma co wariować, nikomu nic nie odpadnie. Jeździć, obserwować ;)
|
Centralną mam od nowego i jak na razie po 50kkm nic nie odpadło :)
|
Mnie na początku w SW-Motech śruba się odkręciła, ale po skręceniu nie wróciło, ponoć SW-Motech tak mają
|
w poniedziałek w ASO sprawdzali po VINie i nie było akcji na moje moto jeśli chodzi o centralkę (poza szprychami i kuframi bocznymi) a na liście jest ?!
Miał ktoś podobnie, pytam z czystej ciekawości. |
No wiesz, jak się sprawdza po winie to różne cuda wychodzą😉
|
A co za akcja że szprychami
|
Grzechu, mój numer VIN też był na tej liście a jak byłem niedawno w Siedlcach na przeglądzie 12K to kierownik serwisu powiedział, że Honda nie ogłosiła żadnej oficjalnej akcji dotyczącej CRF1000, przy mnie wbijał mój numer do kompa i powiedział że tego numeru nie dotyczy żadna akcja. Mam centralkę ori.
|
Pewnie to dywersja bmw hehe
|
Cytat:
|
Cytat:
|
O i moja też jest na liście. A centralki nie mam.
|
Cytat:
|
Jestem po rocznym serwisie i Honda UK nie ma żadnej akcji serwisowej na stopkę w NAT ale coś tam jest na ATAS.
Poniżej zdjęcie wydruku jaki mi dali https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...000b7338af.jpg |
W Polsce też jest,Pomirski w Gdańsku dostał email z Hondy dopiero tydzień temu.chodzi właśnie o ten mały oring (numer 6) czy jak to zwał,to jest część w motocyklu czy masz centralkę czy nie,chodzi o grubość tego czy coś w tym stylu,powiedziano mi że jak to otrzymają to dadzą znać i mogę wtedy podjechać lub dadzą mi to i sam sobie wymienię,to jest na widoku i nie trzeba specjalnych narzędzi tylko szczypce zdaje się
|
W ptk u Pomirskiego robiłem przegląd po 12 kkm i ani słowa w temacie:confused:
|
Cytat:
|
Dziś przy okazji składania reklamacji na szprychy zapytałem o akcje serwisowa centralnej stopki i mam zrobione ponoć , chodziło o jakaś sprężynkę czy uj wi co w każdym razie wymienione 😉
|
Dzisiaj dowiedziałem się że też mój sprzęt podlega akcji.
Tylko jestem zdegustowany tym, bo kupiłem go tydzień temu. Więc była chyba możliwość przeprowadzenia akcji przed sprzedażą. |
Mi przedwczoraj w Serwisie MCS sprawdzili i powiedzieli, ze jak mam stopkę centralną niehondowską to nie podlega akcji serwisowej.
Akcja dotyczy zawleczki na stopce centralnej hondy. |
...i ja otrzymałem zaproszenie na stawienie się do dilera.
Napisano, że naprawa jest bezpłatna i potrwa około 30 minut :) |
Dokladnie tak samo jest u mnie.Przedwczoraj bylem u Hondy i zamowli ta czesc.Jak przyjdzie to dadza znac.30 min pracy bezplatnie
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:50. |