![]()  | 

CRF 1000 automat 

Gdzie w naszym kraju można się taką przewieźć? 
	 | 

Korci Cię? Największy wybór myślę maja w honda plaza w Warszawie, spróbuj tam, a najlepiej zapytaj o ATAS DCT 
	 | 

Gdańsk Pomirski. Mają NAT z DCT. 
	Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk  | 

Cytat: 

| 

Bo jak jest przyzwyczajony do 1200 gs adv, to na zwykłej at poczuje się jak na psie 
	 | 

Tzn ze zmiana przyzwyczajen jest niewskazana? :D 
	 | 

Cytat: 

| 

Ja również testowałem u Pomirskiego i zakupiłem Dtc....Polecam. 
	 | 

Przecież jazda motocyklem to przyjemność sama jest. Tylko po mieście jeździć nie lubię a ten Ponimirski to pewnie miastowy jest.  
	https://youtu.be/ds_8-PxuJ1E  | 

A teraz zadanie dla posiadaczy DCT. Na prostej drodze i powiedzmy przy 80 km/h puśccie kierę, ponoć każda jedna będzie sciagać w prawo. 
	Poonoć to wina balastu dct po stronie prawej. Jest to autentyczne zgloszenie gwarancyjne u dealera. Ciekaw jestem wyników Tak, że do testów koledzy 😁  | 

Ja pierdziu a ja myślałem że to ja mam dziwne zgłoszenia gwarancyjne 😀. Ułożyło mi. Współczuję zglaszajacemu i serwisowi. Tylko komu bardziej.  
	Wysłane z mojego H8324 przy użyciu Tapatalka  | 

Cytat: 

| 

Trzeba dla równowagi zamontować balast po przeciwnej stronie 
	 | 

To pieprzenie jakieś. Nie wydaje mi się aby z racji DTC moto ściągało na prawo. Masa motocykla raczej nie jest identyczna wzdłuż osi podłużnej. W takim układzie to GS z racji wału powinien się od razu przewracać na prawo bo wał leci po tej stronie. 
	 | 

Może ma zbieżność źle ustawioną ;) 
	 | 

Cytat: 

| 

Mnie się moja wali na prawo a nie mam automatu :p. 
	 | 

to jakies bzdury są.. :D   
	wiele razy puszczałem kiere czy latałem na stojąco DTC jest świetnie wyważona.. :D  | 

Cytat: 

| 

A ja mam wrażenie że wszystkie moje motocykle po puszczeniu kierownicy ciągną w tą samą stronę. Może to kwestia asymetryczności człowieka ? 
	 | 

Zadajcie sobie pytanie - jajka chowacie do prawej, czy lewej nogawki? Jak ktoś ma duże to ciągnie właśnie w tą stronę... to komu nie znosi? ;) 
	 | 

Cytat: 

| 

Cytat: 

| 

Cytat: 

| 

Cytat: 

| 

Eeee, pewnie gość pił poprzedniego dnia i mu wątroba spuchła... 
	 | 

Jeśli testujecie w normalnych warunkach drogowych, czyli poruszając się prawą stroną jezdni to zawsze będzie uciekać na prawo bo wynika to z pochyłości jezdni, drogi są tak budowane, że na jezdni jest spadek od osi do pobocza w celu odprowadzania wody podczas opadów. 
	 | 

Cytat: 

| 

Oponą i/lub złym ustawieniem tylnego zawieszenia. Jakie masz kapcie? 
	 | 

Mam DCT w Crosstourerze i nic nie ściąga. Nierówności drogi kompensuje pozycja na motocyklu. To bzdura że DTC przeważa na jedmą stronę. 
	 | 

Również zbyt mała prędkość obrotowa silnika do prędkości pojazdu powoduje przyspieszoną reakcję shimmy. Mam na myśli manual. 
	 | 

Cytat: 

Z tym zawieszeniem musze pokombinowac bo dzialo sie tak, gdy mialem torbe na siedzeniu pasazera + kufer centralny zaladowany. Madafakinges - dzieki za odpowiedz :)  | 

Zwiększ tłumienie odbicia to u dołu amortyzatora. 
	 | 

Zawias z lzejszym aku i bez centralki dziala lepiej 😁 
	 | 
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:38. |