Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Umawianie i propozycje wyjazdów (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=71)
-   -   Ukraina - Połonina Krasna -27.07-31.07 (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=32357)

Marcinnn6 11.07.2018 14:53

Ukraina - Połonina Krasna -27.07-31.07

Planujemy skoczyć na połoniny ukraińskie. 27.07 w planie jest dojazd do Ustrzyk, nocleg i 28.07 przejazd przez granicę jak najwcześniej - tak żeby o 7:00 byc już na granicy. Powrót 31.07.

Jedziemy na ten moment w trzy motki:
Dalti - TT600R
Piotrek - XF650
Ja - TA600

Jakby ktoś był chętny to mamy jeszcze dwa "miejsca". Wyjazd z namiotami (na wszelki wypadek) ale chcemy spać w jakimś pensjonacie żeby móc na lekko bez bambetli polatać po górkach. Spanie okolice Kołczawy i T0728. Się zobaczy, jazda relaksacyjna bez napinki. Opony minimum E09.

smigacz 11.07.2018 16:33

Wstępnie na 70% deklaruję się.
Africa RD07 podobno da się przejechać Świdowiec. Czy na pewno będę wiedział w sobotę rano :D.

jamarjan 11.07.2018 16:56

Da się, nawet z pakami. Chyba ze by ulewnie lało.

Marcinnn6 11.07.2018 17:23

smigacz jak będziesz miał dobra oponę i cośtam ogarniasz motur to pewnie. Ekstremów nie przewidujemy, no chyba że pogoda coś odwali ale tego nie jesteśmy w stanie przewidzieć. Rozumiem, że będziesz wiedział w najbliższą sobotę? To na ten moment:

Dalti - TT600R
Piotrek - XF650
Ja - TA600
Smigacz - RD07 rezerwacja do soboty

voxan69 11.07.2018 20:47

Koledzy jeżeli Smigacz z Wami pojedzie to macie wielkie szczęście. Zna te góry chyba najlepiej na FAT i nie tylko i nieźle ogarnia tą swoją babcię. :at: Zawsze coś ciekawego powie o miejscach w których jest. Pozytywna energia :Thumbs_Up:

Rojek 11.07.2018 21:05

Potwierdzam :)

Marcinnn6 11.07.2018 21:31

skoro Smigacz ma takie rekomendację to trzymam kciuki żeby dał radę jechać z nami :)

smigacz 11.07.2018 22:25

Konrad i Wojtek dzięki za rekomendacje , ale też jesteście nieżli i nie trzeba Wam tego mówić sami wiecie. Co do soboty po prostu 2 znajomków na lekkich (WR250 i WR450 ) miało zaliczyć Swidowiec więć powidza jak jest aktualie. Dziś rozmawiałem z wojtek m72. On przejechał połoninę Śidowca Tam i z powrotem choć potwierdza , że jest ze 2 długie i ciężkie podjazdy , ale w dobrej ekipie ( a myśle , że taka będzie) nie ma strachu i da radę. Jak bedzie sucho to się zupełnie nie boję mam nowego E09 dakar na tyle i ostrego Michelina na przodzie. Co do reszty napiszę jak coś będę wiedział. Pozdr.

Cezarus 11.07.2018 23:01

Cytat:

Napisał smigacz (Post 590095)
Konrad i Wojtek dzięki za rekomendacje , ale też jesteście nieżli i nie trzeba Wam tego mówić sami wiecie. Co do soboty po prostu 2 znajomków na lekkich (WR250 i WR450 ) miało zaliczyć Swidowiec więć powidza jak jest aktualie. Dziś rozmawiałem z wojtek m72. On przejechał połoninę Śidowca Tam i z powrotem choć potwierdza , że jest ze 2 długie i ciężkie podjazdy , ale w dobrej ekipie ( a myśle , że taka będzie) nie ma strachu i da radę. Jak bedzie sucho to się zupełnie nie boję mam nowego E09 dakar na tyle i ostrego Michelina na przodzie. Co do reszty napiszę jak coś będę wiedział. Pozdr.

Te podjazdy zrobicie jak będzie sucho , a przy deszczu będzie hardcor .

RAPIN 11.07.2018 23:21

...ze Śmigaczem na koniec świata;)

rrolek 12.07.2018 12:45

Witam

Drogą dla duali tzn od strony Brusturów to widzę tylko jeden trudniejszy podjazd już na połoninie (po rumoszu i rozmyty). Stiga można trawersować. Z podjazdem pod Bliźnicę już za Drahobratem powinno być ok bo jak nie koleinami to można próbować trawnikiem i jest się gdzie rozpędzić. Wjazdy od Krasnej raczej nie na takie ciężkie kloce (a ten pod stacje telekomunikacyną już na pewno). Od strony Rachowa czy z Drahobratu luzik, od Kwasów może być bida. Jest fajna trasa od Kobyleckiej polany ale miejscami stromawo. Innych grzechów nie pamiętam....

Pozdr
rr

Gilu 12.07.2018 14:42

Cytat:

Napisał rrolek (Post 590211)
Witam

Drogą dla duali tzn od strony Brusturów to widzę tylko jeden trudniejszy podjazd już na połoninie (po rumoszu i rozmyty). Stiga można trawersować. Z podjazdem pod Bliźnicę już za Drahobratem powinno być ok bo jak nie koleinami to można próbować trawnikiem i jest się gdzie rozpędzić. Wjazdy od Krasnej raczej nie na takie ciężkie kloce (a ten pod stacje telekomunikacyną już na pewno). Od strony Rachowa czy z Drahobratu luzik, od Kwasów może być bida. Jest fajna trasa od Kobyleckiej polany ale miejscami stromawo. Innych grzechów nie pamiętam....

Pozdr
rr

Witaj,nie miałbyś czasu i ochoty w któryś weekend na początku sierpnia na zrobienie Krasnej i Drogi Legionów?

rrolek 12.07.2018 14:57

Witaj

Gilu z tobą bardzo chętnie, ale:
Właśnie się próbuje jakoś zebrać, z czasem kruchutko. Może 2 dni bym wykroił, ale to trzeba by albo asfaltem, albo ścisnąć du.pe bo najszybszym jaki znam offikiem (z elementami dróg jednak) do Us't Czornej to co najmniej 8 godzin łojenia przy dobrej pogodzie. Nie wiem co nato moja dyskopatia :(
Chłopaki pycą do Kołoczawy "asfaltem" więc tak myślę czy się moim dominikeim nie zabrać. Ale to opcja na Świdowiec (raczej lajcik). W cięższym terenie tym klocem mogę już nie dać rady (stara piz.da już jestem).
Tak czy siak opcja otwarta, konkretniej będę wiedział bliżej końca lipca.

Pozdr
rrr

voxan69 12.07.2018 15:03

Gilu ja chetnie bym sie wybral

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Gilu 12.07.2018 15:46

Cytat:

Napisał rrolek (Post 590233)
Witaj

Gilu z tobą bardzo chętnie, ale:
Właśnie się próbuje jakoś zebrać, z czasem kruchutko. Może 2 dni bym wykroił, ale to trzeba by albo asfaltem, albo ścisnąć du.pe bo najszybszym jaki znam offikiem (z elementami dróg jednak) do Us't Czornej to co najmniej 8 godzin łojenia przy dobrej pogodzie. Nie wiem co nato moja dyskopatia :(
Chłopaki pycą do Kołoczawy "asfaltem" więc tak myślę czy się moim dominikeim nie zabrać. Ale to opcja na Świdowiec (raczej lajcik). W cięższym terenie tym klocem mogę już nie dać rady (stara piz.da już jestem).
Tak czy siak opcja otwarta, konkretniej będę wiedział bliżej końca lipca.

Pozdr
rrr

do Kołoczawy "asfaltem",sobie przypomnę ten asfalt to mnie ciary przechodzą,ale tak jakoś dostać się w pobliże autem

rrolek 12.07.2018 16:18

Witam

Ciągle nie wiem czy da się autem legalnie wwieźć motki. 2 przypadki znam. Ale jak to wygląda formalnie spróbuje się dowiedzieć. Z dugiej strony chłopaki autem z przyczepą telepali się z Krościenka do Kołohavy bodajże 7 czy 8 godzin. Masssakra. Jak pisałem - dobrze cisnąć i wyjdzie nie wiele więcej offem.

Pozdr
rr

Adagiio 12.07.2018 17:23

Rrolek, byłem na ostatniej integracji caraweklą z moto a w drodze powrotnej Konrad ze mną wracał.
Kiedyś w sześć osób żeśmy przejeżdżali z motorkami na przyczepach, było trochę zamieszania bo nie wiedziałem jak to ogarnąć.
Przekręć do mnie to Ci wszystko wytłumaczę.
Początek sierpnia mówicie ?

Ps. Droga ze Sławska do granicy zajęła mi trzy godziny bo jest objazd, remontują odcinek od Stryja da Sambora. Jak zrobią tą drogę to w 2.15 H jesteś w Sławsku a w 3 h w Wołowcu. Droga OK nie ma dziur. Wołowiec to daleko od tego co chcecie jechać ?

Gilu 12.07.2018 17:53

Cytat:

Napisał Adagiio (Post 590272)
Rrolek, byłem na ostatniej integracji caraweklą z moto a w drodze powrotnej Konrad ze mną wracał.
Kiedyś w sześć osób żeśmy przejeżdżali z motorkami na przyczepach, było trochę zamieszania bo nie wiedziałem jak to ogarnąć.
Przekręć do mnie to Ci wszystko wytłumaczę.
Początek sierpnia mówicie ?

Ps. Droga ze Sławska do granicy zajęła mi trzy godziny bo jest objazd, remontują odcinek od Stryja da Sambora. Jak zrobią tą drogę to w 2.15 H jesteś w Sławsku a w 3 h w Wołowcu. Droga OK nie ma dziur. Wołowiec to daleko od tego co chcecie jechać ?

Wieczór zmajstruję pod dyskusję co mi chodzi po głowie

voxan69 12.07.2018 18:27

Gilu majstruj bo mam caly sierpien wolny oprocz ostatniego tygodnia zaplanowanego z rodziną. Fajnie by bylo zaliczyc Ua i Ro 😁

Gilu 12.07.2018 20:14

Cytat:

Napisał voxan69 (Post 590291)
Gilu majstruj bo mam caly sierpien wolny oprocz ostatniego tygodnia zaplanowanego z rodziną. Fajnie by bylo zaliczyc Ua i Ro 😁

U mnie z czasem słabo ale gdyby pogoda dopisała to pewno bym zorganizował od piątku po południu do niedzieli wieczór

Sub 12.07.2018 23:17

Pisze się...😉👍

Marcinnn6 12.07.2018 23:25

Dalti - TT600R
Piotrek - XF650
Ja - TA600
Smigacz - RD07 rezerwacja do soboty
Sub - KTM ? rezerwacja do niedzieli

W tym momencie mamy komplet (dwa miejsca w rezerwacji)

Sub 13.07.2018 00:37

do końca tygodnia dam odpowiedź na 100% :Thumbs_Up:

Adagiio 13.07.2018 07:13

Dla mnie to napinka, nie chce mi się stać na granicy, od piątkowego popołudnia są duże kolejki i jechać po nocy żeby pojeździć półtora dnia.
Udanej wycieczki.

voxan69 13.07.2018 07:55

Wyjazd w czwartek popoludniu bylby optymalny 👍

Marcinnn6 13.07.2018 08:12

Przypominam spotykamy się o 7:00 na granicy w Ustrzykach 28.lipca - sobota, żeby bez napinki dojechać do miejsca noclegu - Kolczawa. Niedziela i poniedziałek mamy na jeżdżenie i wtorek 31.07 rano wracamy.
To tak w ramach uporządkowania, bo chłopaki w między czasie drugi wyjazd umawiają w wątku ;)

Marcinnn6 13.07.2018 09:18

Jeszcze jeden mały update: chcemy zaatakować połoninę krasną i to będzie głównym celem,
Świdowiec może, jak starczy czasu - sił. Tak więc Panowie sorry za zamieszanie. Natomiast wszelkie pozostałe ustalenia zostają. Czas wyjazdu i miejsce noclegu - Kołczawa

Sub 13.07.2018 09:19

Dobrze, że uporządkowałeś, bo zgłosiłem się do tego drugiego wyjazdu (na lekko)...:D

Marcinnn6 13.07.2018 09:22

SUB - czyli rozumiem, że rezygnujesz?

Sub 13.07.2018 09:35

Tak, ja liściowy jestem...;)
Bawcie się dobrze!

smigacz 13.07.2018 10:34

Kurna Krasną przejechałem Afryczką :D. Bardziej mnie interesuje Świdowiec. Ale czemu nie w dobrym towarzystwie to i Krasną jeszcze raz przejadę, a może pogoda dopisze to i dalej pojedziemy:D

Marcinnn6 13.07.2018 10:56

Sub - ok, ja se tez kupie w przyszłym sezonie liścia bo mnie już korci :)
Smigacz :) o to właśnie chodzi

Na ten moment:

Dalti - TT600R
Piotrek - XF650
Ja - TA600
Smigacz - RD07 rezerwacja do soboty (ale mam nadzieję, że jednak jedziesz)

no i jeszcze jedno wolne "miejsce" czeka

smigacz 14.07.2018 12:22

No to juz coś wiem. Wjazd na Krasną z Kołoczawy potokiem cięzki, straszne koleiny i slisko aktualnie pada . Chopaki wjeżdzali srodkiem i " lisciami" nosiło, ciężkie motory mogą mieć hart. Jak staniecie to nie ruszycie . Góra ok. Ja już raz wracałem Afrą z tego podjazdu i drugi raz się nie piszę. Więc odpadam.
Świdowiec jak w Himalajach. Wjeżdzali z Krasnej czerwonym szlakiem Trasa nie dla ciężkich nie ma szans. Góra w churach i w witrze miejscami ta torfwa część nie do przejechania motory grzęzły i ślisko (mocno wlało na Swidowcu) musieli obeżdzać bokami (da się) Wyjazd na Bliżnice ok ale nic nie było widać. Zjazd do Kwasów i wyjazd ok od Drogobratu jeszcze lepiej.
Wiec na tę chwilę odpadam. Poczekam na lepszą pogodę i podjadę od Kwasów , albo Rachowa.

rrolek 14.07.2018 20:34

Witam

Można (choć na dualach lekko nie będzie) walnac się "droga wojewódzka" przez przełęcz Pristop do Konsomolska i dalej Us't Czornej a tam kolo cmentarza jest dobra droga na Krasna. Tak czy siak na gorze tez się można na dualach sponiewierac.

Pozdr
rr

smigacz 14.07.2018 21:18

Można. Przez przełęcz Plislap w tej chwili jest "jako taka dobra" nie potokiem jak kiedyś:D. Ale z tamtej strony jest "podjazd smierci" z tego co mówili moi znajomi rumosz i ciężko można próbować bokiem bo jest objazd ale lekko na pewno nie będzie. Dopóki nie przeschnie będzie hart . Ja już za "stary" jestem by dla zabawy sie umordować i motor sponiewoerać. Poczekam na lepszą pogodę i na wyjazd piątkowo niedzielny polecę. Dam znać wcześniej kiedy się wybieram.

Marcinnn6 15.07.2018 21:29

podchodzimy do tego bez napinki. Da się wjechać to wjedziemy, nie da się to nie wjedziemy. Ma być fun i banan na gębie. W zeszłym roku wjeżdżaliśmy na borżawę nie od strony wyciągu tylko inaczej i w pewnym momencie było zbyt hardkorowo i odpuściliśmy. Spoko, nie jesteśmy wariatami ;) Jak będziemy na miejscu to będziemy próbować ...

irekafrica 16.07.2018 22:34

Hej-byłem w Dragobracie dwa tygodnie temu.Zaprosili nas koledzy z Ukrainy na rajd TAKAR.Impreza super-organizowana co rok,około 40km jazdy po połoninach,graniach,śliskich kamieniach więc lekko nie było.Oczywiście polecam-zajebiste widoki.Podeślę film.

Cezarus 16.07.2018 22:58

Cytat:

Napisał irekafrica (Post 591102)
Hej-byłem w Dragobracie dwa tygodnie temu.Zaprosili nas koledzy z Ukrainy na rajd TAKAR.Impreza super-organizowana co rok,około 40km jazdy po połoninach,graniach,śliskich kamieniach więc lekko nie było.Oczywiście polecam-zajebiste widoki.Podeślę film.

Jak byliśmy pod koniec maja na Borżawie to chłopaki właśnie tyczyli TAKARa :)

irekafrica 17.07.2018 16:26

Taki filmik na zachętę.
https://www.youtube.com/watch?v=QSgA6Z5IWuI

mishieck 17.07.2018 23:31

Zajebiaszcza impreza!

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

calgon 26.07.2018 21:13

:Thumbs_Up:

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 17:21.