![]() |
Ukraina - Połonina Krasna -27.07-31.07
Planujemy skoczyć na połoniny ukraińskie. 27.07 w planie jest dojazd do Ustrzyk, nocleg i 28.07 przejazd przez granicę jak najwcześniej - tak żeby o 7:00 byc już na granicy. Powrót 31.07.
Jedziemy na ten moment w trzy motki: Dalti - TT600R Piotrek - XF650 Ja - TA600 Jakby ktoś był chętny to mamy jeszcze dwa "miejsca". Wyjazd z namiotami (na wszelki wypadek) ale chcemy spać w jakimś pensjonacie żeby móc na lekko bez bambetli polatać po górkach. Spanie okolice Kołczawy i T0728. Się zobaczy, jazda relaksacyjna bez napinki. Opony minimum E09. |
Wstępnie na 70% deklaruję się.
Africa RD07 podobno da się przejechać Świdowiec. Czy na pewno będę wiedział w sobotę rano :D. |
Da się, nawet z pakami. Chyba ze by ulewnie lało.
|
smigacz jak będziesz miał dobra oponę i cośtam ogarniasz motur to pewnie. Ekstremów nie przewidujemy, no chyba że pogoda coś odwali ale tego nie jesteśmy w stanie przewidzieć. Rozumiem, że będziesz wiedział w najbliższą sobotę? To na ten moment:
Dalti - TT600R Piotrek - XF650 Ja - TA600 Smigacz - RD07 rezerwacja do soboty |
Koledzy jeżeli Smigacz z Wami pojedzie to macie wielkie szczęście. Zna te góry chyba najlepiej na FAT i nie tylko i nieźle ogarnia tą swoją babcię. :at: Zawsze coś ciekawego powie o miejscach w których jest. Pozytywna energia :Thumbs_Up:
|
Potwierdzam :)
|
skoro Smigacz ma takie rekomendację to trzymam kciuki żeby dał radę jechać z nami :)
|
Konrad i Wojtek dzięki za rekomendacje , ale też jesteście nieżli i nie trzeba Wam tego mówić sami wiecie. Co do soboty po prostu 2 znajomków na lekkich (WR250 i WR450 ) miało zaliczyć Swidowiec więć powidza jak jest aktualie. Dziś rozmawiałem z wojtek m72. On przejechał połoninę Śidowca Tam i z powrotem choć potwierdza , że jest ze 2 długie i ciężkie podjazdy , ale w dobrej ekipie ( a myśle , że taka będzie) nie ma strachu i da radę. Jak bedzie sucho to się zupełnie nie boję mam nowego E09 dakar na tyle i ostrego Michelina na przodzie. Co do reszty napiszę jak coś będę wiedział. Pozdr.
|
Cytat:
|
...ze Śmigaczem na koniec świata;)
|
Witam
Drogą dla duali tzn od strony Brusturów to widzę tylko jeden trudniejszy podjazd już na połoninie (po rumoszu i rozmyty). Stiga można trawersować. Z podjazdem pod Bliźnicę już za Drahobratem powinno być ok bo jak nie koleinami to można próbować trawnikiem i jest się gdzie rozpędzić. Wjazdy od Krasnej raczej nie na takie ciężkie kloce (a ten pod stacje telekomunikacyną już na pewno). Od strony Rachowa czy z Drahobratu luzik, od Kwasów może być bida. Jest fajna trasa od Kobyleckiej polany ale miejscami stromawo. Innych grzechów nie pamiętam.... Pozdr rr |
Cytat:
Witaj,nie miałbyś czasu i ochoty w któryś weekend na początku sierpnia na zrobienie Krasnej i Drogi Legionów? |
Witaj
Gilu z tobą bardzo chętnie, ale: Właśnie się próbuje jakoś zebrać, z czasem kruchutko. Może 2 dni bym wykroił, ale to trzeba by albo asfaltem, albo ścisnąć du.pe bo najszybszym jaki znam offikiem (z elementami dróg jednak) do Us't Czornej to co najmniej 8 godzin łojenia przy dobrej pogodzie. Nie wiem co nato moja dyskopatia :( Chłopaki pycą do Kołoczawy "asfaltem" więc tak myślę czy się moim dominikeim nie zabrać. Ale to opcja na Świdowiec (raczej lajcik). W cięższym terenie tym klocem mogę już nie dać rady (stara piz.da już jestem). Tak czy siak opcja otwarta, konkretniej będę wiedział bliżej końca lipca. Pozdr rrr |
Gilu ja chetnie bym sie wybral
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
Witam
Ciągle nie wiem czy da się autem legalnie wwieźć motki. 2 przypadki znam. Ale jak to wygląda formalnie spróbuje się dowiedzieć. Z dugiej strony chłopaki autem z przyczepą telepali się z Krościenka do Kołohavy bodajże 7 czy 8 godzin. Masssakra. Jak pisałem - dobrze cisnąć i wyjdzie nie wiele więcej offem. Pozdr rr |
Rrolek, byłem na ostatniej integracji caraweklą z moto a w drodze powrotnej Konrad ze mną wracał.
Kiedyś w sześć osób żeśmy przejeżdżali z motorkami na przyczepach, było trochę zamieszania bo nie wiedziałem jak to ogarnąć. Przekręć do mnie to Ci wszystko wytłumaczę. Początek sierpnia mówicie ? Ps. Droga ze Sławska do granicy zajęła mi trzy godziny bo jest objazd, remontują odcinek od Stryja da Sambora. Jak zrobią tą drogę to w 2.15 H jesteś w Sławsku a w 3 h w Wołowcu. Droga OK nie ma dziur. Wołowiec to daleko od tego co chcecie jechać ? |
Cytat:
|
Gilu majstruj bo mam caly sierpien wolny oprocz ostatniego tygodnia zaplanowanego z rodziną. Fajnie by bylo zaliczyc Ua i Ro 😁
Cytat:
|
Pisze się...😉👍
|
Dalti - TT600R
Piotrek - XF650 Ja - TA600 Smigacz - RD07 rezerwacja do soboty Sub - KTM ? rezerwacja do niedzieli W tym momencie mamy komplet (dwa miejsca w rezerwacji) |
do końca tygodnia dam odpowiedź na 100% :Thumbs_Up:
|
Dla mnie to napinka, nie chce mi się stać na granicy, od piątkowego popołudnia są duże kolejki i jechać po nocy żeby pojeździć półtora dnia.
Udanej wycieczki. |
Wyjazd w czwartek popoludniu bylby optymalny 👍
Przypominam spotykamy się o 7:00 na granicy w Ustrzykach 28.lipca - sobota, żeby bez napinki dojechać do miejsca noclegu - Kolczawa. Niedziela i poniedziałek mamy na jeżdżenie i wtorek 31.07 rano wracamy.
To tak w ramach uporządkowania, bo chłopaki w między czasie drugi wyjazd umawiają w wątku ;) |
Jeszcze jeden mały update: chcemy zaatakować połoninę krasną i to będzie głównym celem,
Świdowiec może, jak starczy czasu - sił. Tak więc Panowie sorry za zamieszanie. Natomiast wszelkie pozostałe ustalenia zostają. Czas wyjazdu i miejsce noclegu - Kołczawa |
Dobrze, że uporządkowałeś, bo zgłosiłem się do tego drugiego wyjazdu (na lekko)...:D
|
SUB - czyli rozumiem, że rezygnujesz?
|
Tak, ja liściowy jestem...;)
Bawcie się dobrze! |
Kurna Krasną przejechałem Afryczką :D. Bardziej mnie interesuje Świdowiec. Ale czemu nie w dobrym towarzystwie to i Krasną jeszcze raz przejadę, a może pogoda dopisze to i dalej pojedziemy:D
|
Sub - ok, ja se tez kupie w przyszłym sezonie liścia bo mnie już korci :)
Smigacz :) o to właśnie chodzi Na ten moment: Dalti - TT600R Piotrek - XF650 Ja - TA600 Smigacz - RD07 rezerwacja do soboty (ale mam nadzieję, że jednak jedziesz) no i jeszcze jedno wolne "miejsce" czeka |
No to juz coś wiem. Wjazd na Krasną z Kołoczawy potokiem cięzki, straszne koleiny i slisko aktualnie pada . Chopaki wjeżdzali srodkiem i " lisciami" nosiło, ciężkie motory mogą mieć hart. Jak staniecie to nie ruszycie . Góra ok. Ja już raz wracałem Afrą z tego podjazdu i drugi raz się nie piszę. Więc odpadam.
Świdowiec jak w Himalajach. Wjeżdzali z Krasnej czerwonym szlakiem Trasa nie dla ciężkich nie ma szans. Góra w churach i w witrze miejscami ta torfwa część nie do przejechania motory grzęzły i ślisko (mocno wlało na Swidowcu) musieli obeżdzać bokami (da się) Wyjazd na Bliżnice ok ale nic nie było widać. Zjazd do Kwasów i wyjazd ok od Drogobratu jeszcze lepiej. Wiec na tę chwilę odpadam. Poczekam na lepszą pogodę i podjadę od Kwasów , albo Rachowa. |
Witam
Można (choć na dualach lekko nie będzie) walnac się "droga wojewódzka" przez przełęcz Pristop do Konsomolska i dalej Us't Czornej a tam kolo cmentarza jest dobra droga na Krasna. Tak czy siak na gorze tez się można na dualach sponiewierac. Pozdr rr |
Można. Przez przełęcz Plislap w tej chwili jest "jako taka dobra" nie potokiem jak kiedyś:D. Ale z tamtej strony jest "podjazd smierci" z tego co mówili moi znajomi rumosz i ciężko można próbować bokiem bo jest objazd ale lekko na pewno nie będzie. Dopóki nie przeschnie będzie hart . Ja już za "stary" jestem by dla zabawy sie umordować i motor sponiewoerać. Poczekam na lepszą pogodę i na wyjazd piątkowo niedzielny polecę. Dam znać wcześniej kiedy się wybieram.
|
podchodzimy do tego bez napinki. Da się wjechać to wjedziemy, nie da się to nie wjedziemy. Ma być fun i banan na gębie. W zeszłym roku wjeżdżaliśmy na borżawę nie od strony wyciągu tylko inaczej i w pewnym momencie było zbyt hardkorowo i odpuściliśmy. Spoko, nie jesteśmy wariatami ;) Jak będziemy na miejscu to będziemy próbować ...
|
Hej-byłem w Dragobracie dwa tygodnie temu.Zaprosili nas koledzy z Ukrainy na rajd TAKAR.Impreza super-organizowana co rok,około 40km jazdy po połoninach,graniach,śliskich kamieniach więc lekko nie było.Oczywiście polecam-zajebiste widoki.Podeślę film.
|
Cytat:
|
Taki filmik na zachętę.
https://www.youtube.com/watch?v=QSgA6Z5IWuI |
Zajebiaszcza impreza!
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
:Thumbs_Up:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 17:21. |