![]() |
Słowackie winkle
1 Załącznik(ów)
Słowacja jest pokryta krętymi drogami, więc możliwych wariantów jest bardzo dużo, ale ponieważ mam blisko i dużo tam jeżdżę nie tylko na motocyklu, to z grubsza kojarzę gdzie warto i własnie dwa dni temu zrobiłem rewelacyjną pętlę - ponad 500km głównie po zakrętach ;) może kogoś zainteresuje.
Link jest od przejścia do przejścia, żeby się było łatwiej odnaleźć - ja oczywiście jechałem Zakopane-Zakopane. Nawierzchnie bardzo różne, ale sporo dobrego asfaltu, a drogi po prostu obłędne i sporo z nich to mało znaczące boczne więc bez ruchu. :at: Polecam: https://www.google.com/maps/dir/Such...62!2m1!1b1!3e0 Na wypadek gdyby link nie chciał działać, to wklejam fotkę z trasą na mapie. |
:Thumbs_Up:
|
Tam jest bardzo fajny odcinek 67 od Dobsina do Popradu. To miejsce, gdzie corocznie odbywają się samochodowe wyścigi górskie. Jak ktoś ma czas to może sobie wspomnianą trasę wydłużyć o ten kawałek, warto ;)
|
Cytat:
|
:Thumbs_Up: Znam..latam tam z Nowego Targu głowę przewietrzyć..
Jedyne co mnie czasami/ miejscami irytuje to robienie winkli przy 50km/h..:mur: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Od Beskidu Żywieckiego blisko jest jeszcze droga 520 z górskim nowym fragmentem :-) Często w weakendy na wlocie stoi policja i "trzepie" motocyklistów bo droga ściąga licznych fanów zakrętów :-) A jest tam naprawdę przednio :)
Wideo przykładowe: https://youtu.be/RajF7ZFK2lU?t=20s |
Super to co Marcin wrzucił. Ja tydzień temu jeździłem tam i zrobiłem alternatywna pętle - tez wrzucę bo to było genialne 300 km!
|
To i ja dorzucę, niedaleko w Czechach.
Szczególnie fragment drogi 44 pomiędzy Bela pod Pradadem do Loucna nad Desnou. https://goo.gl/maps/s8MmF1Ls9eT2https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...bbe0277bd1.jpg |
Mam pytanie ile faktycznie zabiera czasu przejechanie tej petli bez napinki i na pelnym luzie bo google pokazuje 9h jezeli ktos ma ochote to w poniedzialek wtorek planuje przejechac Marcinową petle jak sie uda :)
|
Jak chcesz na totalnym lajcie zatrzymując sie pocieszyć oko widokami, wypić kawę i wieczorem czapowanego kelta to podziel trasę na dwa dni z noclegiem w ładnym miejscu. Będziesz bardziej zadowolony, na Slovensku mandaty wysokie i pośpiech niewskazany. Warta przejechania jest też trasa Naczelnego, najlepiej w tygodniu bo przy łikiendzie dożo motorków tam śmiga a milicjanty czyhają.
|
I dlatego pytam bo pospiech drogo kosztuje Adam a jakis sprwdzone mety postojowe sa znane czy zdac sie na czystą improwizacje pogoda taka że prawie spiwor niepotrzebny :)
|
Nie pamiętam nazwy miejscówki, spałem gdzieś w okolicy Murania, spotkałem na stacji miejscowych na motorkach i mnie pokierowali. Fajna meta w lesie, miałem ochotę wczoraj tam pojechać, ale burze w górach prognozują na łikend, więc jeżdżę rowerem. Gorąc straszny.
Powodzenia . |
a możecie polecić jakieś exkluzywne pensjonaty w okolicach tej pętli?
bo chyba sie wybiorę w przyszłym tygodniu z przystankiem na noc lub dwie. Źródła termalne, masaże itp atrakcje. |
Cytat:
|
Marcin dlugo trwalo ale w koncu znalazl sie czas trasa przejecjana 99 % 512 zajebioza a tetaz pytanie do autochtona gdzie sa dobre oscypki w okolicy zakopanego
Ps trasa zrobiona z gps papierowa mapa bo 276 nie chcial przyjac tyle punktow nawet dzielac slad |
Cytat:
m |
19 Załącznik(ów)
Załącznik 88637
Załącznik 88638 Załącznik 88639 Załącznik 88640 512 Załącznik 88641 Załącznik 88642 Załącznik 88643 Załącznik 88644 Bród na rz. TURIEC pewnie bym miał daleko po traktor niedawno musiała byc tamtędy impreza 4x4 bo były jeszcze ślady i tasiemki :( Załącznik 88645 Załącznik 88646 Załącznik 88647Juri J na 2724 Załącznik 88648 Załącznik 88649 Załącznik 88650 Załącznik 88651 Załącznik 88652 tak na mapie wygląda ten bród 2175 do 2186 żeby wjechać znowu 2183 niestety rozum wziął górę i odtrąbiono odwrót ale jak ktoś ma potrzebę to dam koordynaty :) Załącznik 88653 Załącznik 88654 tak wygląda jada bez rękawiczek Załącznik 88655 Marcin jeszcze raz dzięki za traka no troszkę wyszło inaczej ale też fajnie skróty nie zawsze są dobre PZDR oscypka znalazłem też we Wróblówce |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:03. |