![]() |
Kanapa RD 04 test
3 Załącznik(ów)
Jak w tytule mam kanapę którą chcę udostępnić do przetestowania.
Kanapa do RD 04. Pianka 110kg/m3. Poszycie to dwa rodzaje skaju: antypoślizgowy + zwykły. Od ewentualnych testerów oczekuję mocy wskazówek dotyczących: - kształtu, - twardości, - poszycia itp. Kto dużo jeździ będzie najlepszym kandydatem na testera. Załącznik 4968 Załącznik 4969 Załącznik 4970 |
Mogę sprawdzić czy działa.
Powinna pasować do 03. |
Jakby co ja jeżdżę teraz dość często. I mam 04. I rozglądam się za kanapą do kupienia :). Starą bym mógł oddać w rozliczeniu :).
|
w sumie to nie wiem czy dużo jeżdżę ale z 20tyś rocznie będzie
mogę potestować:P |
My z Artuditu możemy potestować, ale mamy rd07. Proszę następne dwie dla kurierów zrobić :) :drif::drif::drif:
|
OK! Jeszcze ustalmy na jaki czas kanapa trafia do testera.
Dwa ,trzy tygodnie wystarczą? Wypowiedzcie się. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
spoko spoko ja juz jedna testuje na rd07 :P
|
No to czekam na jakieś PW jakby co. W 2 tygodnię obskoczę traskę, podziduję na szutrach na stojąco, a i 100km jednego dnia w mieście się pyknie.
|
W sobote dostalem swoja kanape , oczywiście zmodyfikowaną. Jutro dorzucam foty co by sie pochwalic. Dzis nie udalo mi sie jeszcze wyciągnac motocykla, na sucho decha bardzo wygodna podczas jazdy nie wiem. Po weekendzie daje recenzje.
|
No ja jestem ciekaw tej akcji testowej, nawet nie mogę się jej doczekać. Ale jak na razie ciiisza :).
|
Cytat:
|
Git :).
|
Testuje testuje, już mam pierwsze uwagi i projekt na poprawki na kanapę idealną.
|
To nic nie mów, zobaczymy czy mamy podobne zastrzeżenia :).
|
spóbuję wytrzymać .....:)
|
Cytat:
|
no i dobrze, żeby następny tester się nie sugerował.
Na zachętę tylko powiem że jest szansa że ta kanapa z poprawkami wciągnie na sniadanie takie badziewia i pomyłki jak mariomoto i pewnie wersona. Koniec już ani słowa więcej---------------------------------------------------- Ps, chetnie zasiądę na wersonie dla porownania, jak ktoś w okolicy W-wy ma takową. |
Mat. Zgrajcie się 7go.
|
Pokazałem dziewczynie kanapę. Ucieszyła się i powiedziała, ze wreszcie bedzie miała oparcie :haha2::haha2::haha2:
|
jutro kolejna rundka 500-600km tym razem z plecaczkiem
|
5 Załącznik(ów)
oto i moja recenzja kanapy pisze jak bylo od poczatku najpierw wykombinowalismy taką anatomiczna z bardzo wybranym łożem pod dupsko okazalo sie ze bardzo gniotlo w torbe podczas jazdy, poczym kanapa wróciła do wykonawcy i byla poprawiona teraz jest szeroki blat lekko pochylony do przodu jak sie posadzi zadek to akurat sie uklada na poziom. Co do przebiegow do 100 km jest ok, jak na kanapie, pozbiej zaczyna byc czuc ze cos juz piecze w tylek :P po przebiegu 150 km juz trzeba troszke sie wiercic, w kazdym razie 350 bez postoju i zsiadlem nie obolały. Ogolbnie 1500 km w 3 dni i jakos mnie plecy i tylek nie bolą szczególnie. Oto dzieło zetjohny'ego
|
Wieczny , odezwij się w sprawie dalszych testów kanapy.
Jutro będę ją miał ze sobą w pracy( tam gdzie po kalendarze byłeś) Karolkowa/Grzybowska. Dzwoń jak byś miał podjechać. |
Przejąłem kanapę. Też ze 2 tygodnie potrzymam. Po 15km zapowiada się ciekawie, no ale trzeba będzie trochę tych kaemów natrzepać :).
|
No generalnie jak nie znajde jakiejś normalnej kanapy do afryki to chyba kupie GS BMW :cold:
|
wytrzymaj jeszcze chwilę, jak ta co ostatnio testowałem zostanie poprawiona to bedzie lepsza od GS-owskiej.....
|
od tego gościa z Limanowej?
Tom64 mi powiedział ;) że kanapa w vstrom 1000 jest super, tj szczecin wawa zakopane i OK. i że w gs 1200 też jest baja. Przez ostatnie 5 dni wyjazdu przejechalismy ponad 3500km afryką. I jak naprawde lubie ją, ale te mariomoto wersony to srał ich pies. Choć dla mnie i Justyny kanapa w waradero też jest z dupy, a inni się zachwycają :Sarcastic: |
Z limanowskiej kanapy będą ludzie. Trzeba dopracować. Było zajechać w czwartek do Ryżego to byś se posiedział u mnie.
Jak na czarnucha jednak masz chyba coś delikatną pupeńkę :). |
Mi zawsze nożka chodziło z rytm majkela dżeksona :)
Jest spoko temat co hubert wrzuciłem fote, że mariomoto to takie trochę nie porozumienie. Przynajmniej ta huberta, moja pewnie tak samo :Sarcastic: |
Justyna też jest z Limanowej, wiec może byśmy układzikiem ;) tutaj dostali jakąś kanape do RD07 bo juz mnie kurwica bierze :)
|
Cytat:
|
dzisiaj zamontowałem kanapę
też potrzymam jakieś dwa tygle |
Jak tester, jak test, jak kanapa, kiedy będzie wersja na handel :)?
|
jak z wersją do rd07..? moge wysłać swoją do przeróbki.?? zależy nam :)
|
Cytat:
jak tylko będzie to możliwe to pewnie będzie robione... |
Zibiano się zlitował, i pożyczył na weekend tjuratecha :)
|
Cytat:
Rzecz jest taka że konrad1f testuje i na dniach powinna kanapka wrócić do mnie. Następnie wprowadzam wszystkie możliwe zmiany i prawdopodobnie wysyłam do testerów na akceptację. Jak kanapka będzie np. u wiecznego to wskazana będzie przymiarka zainteresowanych. Jak na razie to chciałbym zaklepać optymalny kształt do późniejszej produkcji. |
ja na swojej juz troszku nabilem, jest wygodniutka mogł bym rzec, ale.... wlasnie zawsze jest jakies ale. Należy stosowac jak najmniej szwów poniewaz jak moto stoi na deszczu to gąbka pije tą wodę , poczym nastepnego dnia sie siada na moto i dupa mokra.
|
Kiedy planujesz produkcje i czy RD07A tez bedziesz obszywał jakbys niemiał takiej kanapy to sluze swoja jako ze niedaleko mieszkam moge podrzucic osobiscie.
|
Czy ta kanapa będzie taka gruba i pękata jak na zdjęciach..?
Jest opcja obniżania.? seryjna kanapa jest dla mnie trochę za wysoka :Sarcastic: |
Cytat:
Kanapa testowa zostanie opracowana wg wskazówek i wtedy będzie baza do której będzie można się odnieść. Jak masz luźny stelaż to mógłbym już pracować nad nią. Cytat:
|
oki zgadamy sie telefonicznie
|
Cytat:
Czekam na kanapę nad którą muszę jeszcze popracować. Konrad adres masz na priv. |
sorry - wiem że troszkę ją przetrzymałem (zajob w robocie - nie miałem za bardzo czasu)
paczka już gotowa do wysyłki także jutro lecę z kanapą na pocztę |
Hej
Myślę ze dość już tych testów. Jestem na kupnie kanapy do 07a, kiedy mogę liczyć na jakaś konkretna ofertę? |
Jak wygląda sprawa konap na dzisiaj. Ktos dostał już ?
Ile trza czekać ?:) |
Cytat:
Oto powód opóźnień: http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=3774 Ale obiecuję w miarę możliwości wywiązywać się ze zobowiązań. Pozdrawiam. |
A no czytałem... czytałem.. i gratuluje. :)
|
Co słychać w temacie kanap :)?
|
hmmm ;)
właśnie odesłałem do Andrzeja kanapę do rd07 do małej poprawki. Ale tak: materiał super, waga poniżej jakichkolwiek oczekiwań (ultra lekka), tył dla pasażera idealny Cena.. (bardzo przyjazna, ale gentelmeni o kasie nie gadają. To nie forum BMW ;) ) Będzie tylko niewielka korekta siedzenia dla kierowcy i będzie już super, o ile tylko Andrzej znajdzie chwile :) Justyna mówi że na lepszej nie siedziała, a mieliśmy dwie mariomoto, oryginał i turatecha. |
Zetjohny poprawił sekcję pasażerską? Świetnie! Czekam na wieści.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 17:29. |