![]() |
Amortyzator skrętu do NAT
Pytanko, czy jest dostępny amortyzator skrętu do NAT ?
|
Cytat:
|
Ratować życie w ciężkich przypadkach... Ohlins ma w ofercie odpowiedni,kwestia wystrugania mocowań.
W enduro dużo pomaga przy kamieniach i w koleinach,piachach.. Musi byc do enduro,drogowe ciężko wyregulować by uzyskac kompromis https://www.youtube.com/watch?v=SBfgbmzeBTc |
@Grzechu2012 , jeżdżąc w terenie trudno nie docenić jego zalet.
Amortyzuje nagłe agresywne odbicia kierownicy. W skrócie mówiąc to, z czym najtrudniej walczyć np. przy przeskakiwaniu z koleiny w koleinę , czyli z nagłym wybijaniem kierownicy z rąk. Amortyzator w szybkim ruchu nie pozwala na skręcenie kiery. W powolnych ruchach nie utrudnia ruchu ierownicą, ale przy nagłych , napadowych ruchach hamuje te ruchy. Jeśli ktoś namierzyłby takie coś do zakupu dedykowany do NAT to poproszę o linka |
właśnie w 'sportach' kumałem co i jak ale nie mogłem ogarnąć jaki to ma sens w enduro, teraz już wiem :)
https://www.gprstabilizer.com/find-k...win&years=2016 |
Dokladnie rok przed moim wypadkiem założyłem ten wątek. Teraz nowa CRF1000 i szukam , bo na pewno zakladam. Ma ktoś moze jakieś linki do sprawdzonych rozwiązań?
|
|
Mada , coś sprawdzonego ?
|
Cytat:
http://ruggedroads.co.uk/Scotts-Stee...t-CRF1000-2016 |
Wszystkie z tych rozwiązań będą robić robotę ja bym wybrał najtańsza opcje
|
Strona z FB jaka dał Mada amortyzatory skrętu do enduro jest moja i gdyby nie obsuwa bo kolega nie może dojechać na pomiary to już byłyby gotowe. Wszystko będzie ogłoszone niedlugo
|
Znasz cenę jaka bedzie , PawelM?
|
Kumpel ustali dokładnie jak zrobi ale 500-600zl uchwyt i 400zl amor
|
Dużo będzie zachodu z montażem w crf 1000 ?
|
W kazdym motocyklu jest to uproszczone na maca więc w zależności co wyjdzie max ściągnięcie górnej półki a tak tylko kierownice przeważnie
|
PawelM pisaliśmy wczoraj o amorku na FB :)
Dostałem info, że miesiąc i za komplet ok 1000 zł Czekam z niecierpliwością :) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Czy bedzie nieograniczona ilosc dostepna ? Czy jakaś partia ?
|
Pójdzie partia kilku kompletów i jak będzie trzeba to nie ma problemu żadnego. Można pojedynczo robić. Zestaw to będzie czas oczekiwania około tygodnia a amory niestety z Chin więc 3-6tygodni
|
Czy jest to potrzebne lub pomocne do turystycznej jazdy off?
|
Nie mamy wśród znajomych w wawie tego Moto. Musi być na miejscu by pomierzyć i później spr jak dziala.
Myku do zwykłej turystyki po szutrach bez szaleństwa jak dla mnie nie |
Myku jeżeli latasz na kostkach to tak. Miałem amor skręty w 950 rożnica taka że na kostkach przy 120 zaczynała się szima, a z amorem na lajcie 180 można było lecieć.
|
Danke
|
Bitte :)
Kto z Wawy we wtorek może podjechać na Bemowo na pomiary? |
Cytat:
|
Nie zmienia to faktu, ze amor pomaga. Homologacja jest często wydumanym ograniczeniem.
|
PawelM, można sie wstępnie wpisać?
|
Cytat:
Miałem shimmy natomiast od bocznych sakw, przy 160. |
Cytat:
Wstępnie, do dogadania ... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Cytat:
Jestem z bemowa - mogę pomóc, tylko już nie wiem czy chodzi o NAT czy o Triumpha? :D |
Jak jesteś z Bemowa i masz afre to na PW wyśle Ci tel do kumpla ktory projektuje i umawiajcie sie
|
a do rd 07A masz już komplecik?
|
jak masz zawias z ktma to tak :)
Kto jest z Warszawy i chciałby zamontować amor skrętu? Jedna sztuka gotowa prawie i chcemy najpierw założyć komuś na miejscu by mieć 100% pewności że jest ok a potem idą kolejne Ps. Ok załatwione :) |
Daj info jak już będą kolejne dostępne.
Rozumiem, że jest opcja z montażem ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Montaż tylko w Wawie?
Pozdrowienia, D |
Montaż można ogarnąć tylko w wawie ale Panowie nie martwcie się bo nie będzie nic trudnego i każdy co umie używać kluczy ogarnie
|
No więc jak ?
Do NAT gotowy ? |
Prawdopodobnie jak nikt nie zmieni planów to dziś będzie montaż w NAT i można będzie robić dalej.
|
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
Do końca tygodnia wyjdzie produkt gotowy bo wymaga małej poprawy także temat rozgryziony.
Posłuchajcie Na stanie mam 3 - 4 amory skrętu, w zależności czy ktoś tam dalej chce czy nie. Jeśli ktoś jest pewny tego, że bierze to już można rezerwować i wpłacać kasę co przyspieszy zamówienie kolejnych amorów. Komplet 1000zl plus 16zl wysyłka Poniżej rozbicie na poszczególne elementy: Mocowanie 600zl Amor 400zl Jeśli ktoś chce poczekać z zestawem aż beda zdjęcia itp to luz. Jak coś to możecie opłacić same amory by już mieć np od ręki później bo jak oglosze że znów mam to znikną i trzeba będzie czekać kolejne 8tyg na dostawę. Pomyslcie. Specjalnie nie robię żadnego ogłoszenia póki co Wysyłka 16zl |
Napisz czy dużo jest rozbierania przy NAT.
Zdjęcia także mile widziane, bo trzeba to czasem połączyć z innymi gadżetami umieszczanymi w okolicach mocowania risersów. |
To jest montaż amora MSC
https://www.youtube.com/watch?v=oy7JwkHoW8U&t=24s |
Chciał bym zobaczyć zdjęcie całego zestawu,amora z mocowaniem do NAT jak to możliwe, głównie chodzi mi o wykonanie mocowania,czy zestaw został przetestowany?
|
PawelM napisz mi na PW co i jak, wziąłbym komplet z odbiorem osobistym
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Wszystko na dniach będzie ogarnięte i dostaniecie wszystkie szczegóły. Pamiętajcie że.to będzie w stałej sprzedaży i gotowe około tygodnia ale amor to do 8 tygodni bo z Chin idzie.
|
Amortyzator skrętu do NAT
Dlatego proszę o amor, biorę na pewno. Jak będzie mocowanie, to również.
edit: wpłacone i oczekiwane :) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Cytat:
|
Kto chce komplet to na PW i zrobicie przelew zaliczkę za amor a reszta potem
|
3 Załącznik(ów)
Tutaj już zamocowane i działające w pelni. Są dwie opcje montażu amora tzn bliżej lub dalej kierowcy. Co kto lubi ale lepiej oddalić amor by mieć lepszy dostęp do pokręteł.
|
Tam jest jakaś podkładka pod risery i do tego amer przykręcony , nad nakrętką główki ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Dokładnie coś takiego także łatwy montaż i obsluga
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 22:38. |