![]() |
Batzen podniesienie szyby
Zamiast deflektora zastanawiam się nad http://bikersjoy.de/2016/05/batzen-s...l-africa-twin/ .
Ktoś używa? Jak to się spisuje w rzeczywistości? Do kolegów metalurgów : jaki byłby koszt wycięcia i podgiecia takiej rzeźby? |
Ja mam spisuje się bardzo dobrze, przede wszystkim wszystko jest na szywno, nic się nie telepie.
Przy najwyższym położeniu ochrona jest podobna jak w fabrycznie wysokiej szybie. Najprościej zamówić u gościa |
radiologu,
nie zrozum mnie źle, ludzie z tego foruma, co się da, robią własnymi rękami. No często czyimiś, a jak się nie da, to się dopiero idzie do sklepu. A sam gadżet mnie się podoba, z opinii w necie wynika, że robi robotę. Oferta do starej afryki oferta jest prawie kompletna, niedługo będzie do nowej :) |
A gdzie ochrona patentowa eh
Ale to jest do nowej,a nie starej. Pewnie ze se można młotkiem wyklepać wszystko, nawet wyciąć z paździerza, tylko po co. |
Wiem, wiem, a gdyby to jeszcze dystrybuował touratech i cenę zrobił 2x większą to już w ogóle było by cudownie ;)
|
Ale dystrybucję robi prywatny gościu i cena nie jest astronomiczna, a wykonanie bardzo profesjonalne
|
A co z dziurami powstałymi po podniesieniu , jeden wielki otwór centralnie i wielkie szczeliny po bokach.
Przecież tędy pompuje metry sześcienne powietrza. Może i podniesie strugę powietrza o 5cm do góry ale przeciąg na klatkę będzie. Moim zdaniem pomysł nie dokończony bardziej prototyp do dalszego rozwoju no chyba że to już szczyt jego możliwości. |
Cytat:
|
Cytat:
Tak czy inaczej to najlepsze rozwiązanie moim zdaniem. Oryginalna szyba jest naprawdę dobra, tylko ciut za niska.Podwyższana oryginalna była dla mnie za wysoka(kant szyby na wysokości wzroku). Hałas większy niż przy normalnej. Deflektor maskara (hałas). Givi airflow(na tym motorze), mam informacje z pierwszej ręki że nie warta pieniędzy( hałas i wieje). Oczywiście jak zawsze zależy od wysokości kierownika i kasku. Ja mam jednak te ustrojstowo+oryginalna szyba i nie szukam innego rozwiązania. Duża możliwość(łatwej) regulacji to spory plus. |
Cytat:
|
Zainstalowałem.. mało jeździłem, ale robi robotę.. myślałem że jest bardziej skomplikowane, ale dobry ślusarz by to ogarnął.. https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...9a780ed496.jpg
|
własnie bede miał takie coś ale nie trzeba bedzie likwidować starej podstawki pod GPS? Bo mam tam zamontowaną nawigacje
|
Wydaje mi się że navi na pałąku się zmieści.. Zależy jak masz to zainstalowane..
Batzen sprzedaje też z jakimś mocowaniem na navi to podwyższenie, ale 50 jurków sobie życzy i nie wiem na jakiej zasadzie to montuje.. |
Przy okazji tematu ochrony przed wiatrem, trafiłem na trochę inny deflektor...Swegotech Forkshield
Podobno robi robotę i wszyscy pieją z zachwytu. Niecałe 40$ + przesyłka. Skomplikowane raczej nie jest. http://www.swegotech.com/Forkshield-...ibrations.html |
Mam. Przy szybie MRA Vario nie widzę różnicy ale może zobaczę jak zdemontuję. Nie twierdzę, że nie działa - tylko, że ja nie widzę różnicy.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
Może jakieś zbiorcze zamówienie na tego Batzen'a?
Pozdrowienia, D |
mogę się podłączyć
|
Też się piszę
|
Ciekawe czy da rabat?
Też bym się podłączył, ale tydzień temu zamówiłem, kupiłem i zamontowałem ;) Gdyby ktoś był zainteresowany to podaję dane do Sprzedawcy: "Batzen Parts" Wolfgang Roth Kulmitzweg 14 95326 Kulmbach/Deutschland Mobil: +49 171/148 41 48 email: gsadventure@gmx.net |
Cytat:
Dzisiaj napiszę mejla z zapytaniem o cenę na 5 sztuk. Pozdrowienia D Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka |
To jeżeli ktoś będzie już na 100% składał zamówienie, to ja chętnie też się podepnę... może będzie taniej ;-)
|
Cytat:
A nie ukrywam i powiem szczerze, że miałem lekkie obawy np. o to czy nie będzie szarpać szybą, telepać nią czy drżeć. Wszystko ok. Dzisiaj nawet przegoniłem swoje moto 202 km/h po Autobahnie i bez wzruszenia i najmniejszego ruchu czy problemu. Krótko jeszcze tylko dodam, że samo zamontowanie Batzena skutkuje tym, że szyba w najniższym położeniu jest już ze 2cm wyżej niż oryginalnie zamocowana. I pamiętajcie, że krótkie śruby idą na górę! :D Mówię, bo zrobiłem dokładnie odwrotnie :haha2: PS. Jeśli chcecie to mogę Wam pomóc w zamówieniu? Dla mnie to telefon z zapytaniem. |
właśnie z uwagi na barierę językową liczę że podłącze się do czyjegoś zamówienia ;-)
|
Cytat:
Jak będę miał problemy komunikacyjne (mail) to poproszę o interwencję. Pozdrowienia D Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka |
Jutro zmierzę dokładnie to napiszę.
Ale. Regulacja to tak około 10 CM będzie miała. |
Też jestem chętny jak by sie ktos tym zajął będę wdzięczny chętnie sie podczepie.Czekam na info z zapisami Pozdrawiam
|
Poszedł mejl z zapytaniem o cenę za:
- 1 - 5 sztuk, - 6 - 10 sztuk, - ponad 10 sztuk. Czekamy na odpowiedz od Pana "Batzen Parts". Pozdrowienia, D |
Cytat:
"I can offer you a price of 71 Euro for the standard part or 116 Euro for the part with GPS mount, from 3 parts on at one order and send in one parcel. You will find all information about ordering below.J Shipping costs always depend of parcel weight and destination country and I always search for the best price for package and posting. 1-2 parts send as small parcel or signed letter by German post : 13 Euro Up to 5 parts send by Hermes parcel service: 16 Euro 5-10 parts send by Hermes parcel service: 22 Euro Delivery time is always out of my hands, except fast shipping. To Poland it usually takes 5-7 days." Ciekawe, że Pan napisał że żyje z tej działalności! Czy ktoś się podejmie obsługi takiego zamówienia zbiorczego? Pozdrowienia D Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
Z tego, co z nim rozmawiałem to ma normalnie pracę, a te podwyższenia to jego koncept i robi to dodatkowo. Ale może jednak jest inaczej :confused: No i jeśli chodzi o zamówienia - zacząłeś to kończ;) Zrób osobny wątek, termin do którego ludzie mają się wpisać, później wysyłka tylko pod wskazany adres i jazda. |
Tylko potem poproszę link do nowego wątku,bo na tym forum jakoś dziwnie się szuka tematów.
|
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:14. |