![]() |
Gmole do crf1000
https://lh3.googleusercontent.com/-N...40/2.jpg?gl=PL
https://lh3.googleusercontent.com/-h...40/4.jpg?gl=PL https://lh3.googleusercontent.com/-q...40/8.jpg?gl=PL https://lh3.googleusercontent.com/-u...40/9.jpg?gl=PL https://lh3.googleusercontent.com/-L...0/10.jpg?gl=PL Cena 800 z wysyłka. Ew. montaż u mnie - gratis. |
Jak są tak pancerne jak do innych modeli to będziesz miał wzięcie na gmole. Rozmawiałem 2 tygodnie temu z dealerem Hondy i otwarcie powiedział, że fabryczne to jest stelaż pod halogeny i niczego nie chronią.
Pozdro leżan. |
Dodam jeszcze do tego, że fabryczne dodatkowo mogą coś uszkodzić :Sarcastic:
Staram się, żeby gmole przede wszystkim chroniły, a co będzie ? Jak zwykle, rynek wszystko zweryfikuje ;) |
Wyglądają super pancernie.
Do malowania hrc mogły by być niebieskie.:) |
Bardzo polecam gmole solidne, na zdjęciach sprawiają wrażenie ogromnych w rzeczywistości na moto praktycznie nie rzucają się w oczy, brak jakichkolwiek turbulencji nawet przy dość wysokich prędkościach, osobiście jestem Mega zadowolony :)
http://images76.fotosik.pl/585/401429e1b30210d5med.jpg |
Ja też :Thumbs_Up:
|
:Thumbs_Up:
|
Cytat:
Zawsze to miarodajne będzie tak jak to bywało w przypadku poprzednich Afryk. |
Ja w sobotę co prawda nie szlif ale położyłem w błocie na prawo. Prędkości prawie brak ale plastiki całe. Gmole się porysowaly i lekko przegiely w stronę moto. Ale ok.
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka |
Jak w błocie się przygieły to lipa, to co bedzie przy szybszej jeździe?
To raczej bierem TT, a plastki oszczędzę torbami na gmole |
Ale chyba o to chodzi ze gmole mają wziąć na siebie a nie na ramę np.
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka |
Mają, ale nie przy byle jakiej wywrotce, są gmole co się gną jak ciasto i takie co się gną dopiero przy większej sile. Zdecydowanie preferuje te drugie, bo pierwsze drogie przy częstych wymianach
|
Byłem u Henrego, widziałem jego w akcjii i warsztat, oraz produkty. Gmole wysokiej jakości. Polecam.
|
Jakby były już dostępne gmole altridera, to bym wziął je,bo w gsie biły inne na głowę.
|
Henry, robisz gmole do nowej Afryki ale z DCT?
Zamontowałem oryginalne, ale od strony skrzyni biegów to brak jakiejkolwiek ochrony. |
jak już będziesz robił kolejne ładne gmole to spraw aby jeszcze były wytrzymałe.
skoro już sobie zadajesz tyle trudu aby to giąć, spawać ITD to wykańczaj końcówki rurek na rybkę a nie na takie wiejskie sprasowanie i dawaj blaszkę do środka. tak jak robisz to teraz uzyskujesz max 30% wytrzymałości na końcówce. jeśli w ten sam sposób zrobiłbyś stelaż pod kufry na 100% ktoś wezwie twoje imię w otoczenu innych imion po podróży po wyrypach z ładunkiem. żeby nie było, że jestem taki mądry... nie jestem, ale lubię się uczyć od tych co umieją. uprzedzam zatem Twoje święte oburzenie - święci opuścili ziemię. matjas |
Cytat:
|
wnoszę po tym Kolego, że tak wykańczane końcówki po prostu są SŁA BE i owszem, lepsze są gmole autorstwa Henrego od tych od Hondy /pewnie/ ale nie jest to zrobione zgodnie ze sztuką.
KIEDYŚ bywał tu na forum taki ktoś kto naprawdę wiedział jak te rzeczy powinny być zrobione i w ocenie tego produktu nie byłby delikatny. Ładne gięcie, ładne spawy, ładne malowanie... ale wykończenie rurek z czapy. Nie, nie czepiam się bo to jest fakt. m |
Oj będę protestował... miałem gmole henrego w mojej siódemce. Były i pewnie są nadal niezniszczalne...
|
OK. jak mawiał płk Kwiatkowski - mnie tutaj w ogóle nie było! :D
żeby nie było - nie umiem tak zrobić gmoli. chciałem tylko aby produkt dobry był bardzo dobry. miejcię tę świadomość. m |
Cytat:
|
matjas,
serio nie wiesz, że połowa afryk i trampków w PL glebi od lat na tak wykonanych gmolach i chyba nigdy nie było żadnego zonka? Nie żebym się czepiał, bo zapewne do Twojego wniosku racjonalizatorskiego w jakiś sposób Henry się odniesie, bo jeżeli coś może być dużo lepsze, to niech takie będzie, ale osobiście nie widzę sensu wprowadzania zmian w tej konstrukcji. No może poprzeczkę bym sobie życzył, co by ładnie aliexpreseowe ledy móc podwiesić. :) |
Cytat:
żaden gmol henrego nie pękł więc moje domniemania są oparte na teorii, tym niemniej utrzymuję w mocy wszystko to co napisałem wcześniej, tj.: tak nie wykańcza się końcówek rurek aby były maksymalnie wytrzymałe. tylko tyle. m |
Właściwie sądzę, że takie zabezpieczenie powinno nie być ZBYT wytrzymałe, raczej takie w SAM RAZ, gdyż powinno ulec odkształceniu absorbując tym samym energię uderzenia. Co by się stało gdyby ten gmol wytrzymał a odkształciła się rama lub uszkodziło miejsce montażu. W oryginałach wszystko jest na gumach zawieszone, właśnie po to by ocalić dość jednak kosztowne elementy zawieszenia.
|
Gmole givi sa wykonane z plasteliny i giely sie przy kazdej parkingowce, gmole henrego z tego co widzialem u kolegow w trakcie gleb dawaly rade i zaden nie narzekal
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
Gmole CRF 1000
Witam Henry
Muszę nabyć takie gmole pytanie czy pasują pod fabryczne śruby mocowania - nic nie trzeba przerabiać . :drif: |
A ktoś już przestował dzielność gmoli TT lub Hepco Becker po wywrotce?
|
Cytat:
Zostawmy zatem te gmole w spokoju :D Jeśli tam wykonany zostanie bagażnik to po obciążeniu kuframi i jeździe wiele kilometrów po dziurach pęknie tuż za spłaszczeniem rurki. Trudno z tym dyskutować bo to jest po prostu fakt. Robi tak GiVi, robi tak H&B i parę innych firm i to jest po prostu lipa. Sugeruję po prostu dopracowanie produktu, który, jak uważam i tak jest zajebiście wykonany - wykończenie w 'rybkę' spowoduje, że nigdy nie bedzie nań skargi - bo i wygląda profi i dobitnie świadczy o tym, że jego twórca naprawdę wie co robi. Nie czepiam się - przez wiele lat /i wciąż/ próbowałem coś samodzielnie robić i sprzedawać, i wiem doskonale czym to wszystko pachnie... tj. kasą na saaaaaamym końcu. m |
Cytat:
|
ok. czyli w jakimś jeszcze bardziej słabym :D
nie śmiecę już tutaj a Henry zrobi sobie z tymi tezami co tam będzie chciał. może je przybić gwoździem na drzwiach warsztatu lub ew innych drzwiach :D ew. może poprosić moda coby sprzątnał te nasze pierdzielenie. zdrowia m |
Często właśnie na podstawie doświadczenia z wielu lat robi się coś na pozór lipnie, choćby lampy z tyłu, czemu luźne, ano po temu żeby się nie urwały. Będą sobie dyndać do usranej śmierci ale nie odpadną :D Taka prowizorka hehe, ale co jest najbardziej trwałe? właśnie prowizorka :D
|
No i jak ładnie temat się odświeżył ?
Matjas, absolutnie się nie obruszam, bo każda uwaga jest dla mnie cenna, a tym bardziej, jeżeli można coś jeszcze udoskonalić, bo nic nie jest tak dobre, żeby nie mogło być lepsze. Naprawdę czytam wszystko i przyjmuję każde uwagi. :Thumbs_Up: :D MOże nie jestem wybitnym ekspertem w tej dziedzinie, ale coś niecoś już umiem i takie rzeczy jak blaszka w zaprasowanej końcówce, stosuję prawie od zawsze. TomajKAT - do DCT również robię ARKO-78 - gmole pasują pod oryginalne śruby, nic nie trzeba zmieniać, docinać, przerabiać. |
Panowie, informuję, że na jakiś czas zamykam warsztat. Odezwę się po powrocie.
Pozdrawiam |
problem nie jest gmol a brak możliwości jego mocowania w tym motocyklu.
|
I co, w związku z tym ?
|
Cytat:
|
MAAM świetny pomysł :D Nie zaliczać gleby, nie będą potrzebne gmole :p Kiedyś bardzo dawno temu za górami, za lasami....... przejechałem dżawą 350 ponad 30tyś km i nie zdarłem lakieru, po prostu za drogo mnie ten motung kosztował. Może dziś też tak powinno być?
|
Pomarzyć, dobra rzecz
|
Poczucie bezpieczeństwa w postaci gmoli i stelaży sprawia,ze jest człowiek bardziej wyluzowany, jedzie wtedy pewniej, co sprawia,że prawie w ogóle się nie wywala
|
Cytat:
|
Jeżeli ktoś, w czasie mojej nieobecności zainteresuje się gmolami, proszę kontaktować się z Tomkiem, czyli " tommi " na Forum, czyli z facetem z tego tematu
http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=26317 |
Jestem już w domu, więc jeżeli ktoś będzie zainteresowany, możemy działać.
|
Możecie założyć temat dotyczących gmoli we właściwym dziale i tam porównywać, krytykować i zachwycać się ich zajebistością. Robienie tego w temacie producenta jest co najmniej nie smaczne, wpłynął raport, który uważam za słuszny dlatego usuwam wasze pitolenie .
|
Hop do góry :)
|
|
Henry , gdzie mozna się dowiedzieć o ceny gmoli do NAT z DCT ? , jakie terminy itp....
|
Cytat:
|
Cytat:
Potrzebuję do NAT DCT srebrny kolor wysokie gmole. |
Cytat:
|
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:41. |