![]() |
Przesunięcie mocowania kufra tylnego.
3 Załącznik(ów)
Witam
Mam taki problem i nie mam pomysłu jak go rozwiązać. Chcę przesunąć mocowania kufra na stelażu, lecz po ich przekręceniu w inne otwory niestety kufer się nie zapina. Nie wiem co z tym zrobić czy spróbować rozwiercić otwory, czy stosować jakieś przejściówki. Musi być mocne bo na wyjazdy kufer waży ok. 20 kg. Ktoś ma jakiś pomysł? |
Rejli tech umiera!!!! Bierzesz kawałek płaskownika, lub ze dwa, jakieś śrubki i rzeźbisz.
|
Ciezko to bedzie wyrzeźbic z narzedziami załaczonymi na zdjeciu :) ale kto wie moze kozikiem do grzybów wystruga cos z gałęzi :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie dziwię się, że nie wiesz o co kaman w pierwszej części mojej wypowiedzi. Płaskownik tyle wart co jego przekrój poprzeczny. Bardziej się bym bał wytrzymałości kufra.
|
Kaju ,http://africatwin.com.pl/showthread....ntralny&page=4 post nr 36 :D rejli ruless ,givi też na tym montuje
|
Raviking ile Ty tam piwa mieścisz?, nie mów że nie próbowałeś? :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ypsi ,piwa duuużo :D ,mogłem go zrobić dwa cm wyższy. To by mi beherovka 1L i kofola 2L pionowo wchodziły,fakt,pojemny jest
|
|
Coś jest nie teges, mam dokładnie taki sam bagażnik, takie same uchwyty i wszystko pasuje tip top.
|
Mnie Wasiltech też robi w obu opcjach mocowania kufra.
|
Moim zdaniem źle są otwory wywiercone, lekko do środka, przez to brakuje ok 0,5 cm. Albo może coś pogięte.
|
Chłopie, kup se beemke bo do afryki serca nie masz :D Poluzuj wszystkie mocowania i zapnij kufer, potem dokręć mocowania. Tylko z głową wszystko, nie na pałe. A jak dalej nie będzie pasowało to jebnij młotkiem w tylną część, albo podpiłuj dziury od mocowań.
To jest STALOWY bagażnik w technologii rejli a nie jakaś popierdółka :D |
Cytat:
|
Wcale nie jest powiedziane, że jak już jebniesz tym młotem to nie możesz polakierować :)
|
Cytat:
|
Uśmiałem się do łez :haha2:
|
Elo. To mój wyrób i faktycznie może być taki problem. Polega to na tym, że przewiercenie rury idealnie po środku graniczy niemal z cudem. wiertło lubi sobie trochę uciekać. Kup pilnik okrągły i trochę otwory rozkalibruj.
|
Cytat:
|
Cytat:
Na szczęście cuda się zdarzają :) Polecam wiertło krótkie samocentrujące do maszyn cnc. Z węglika spiekanego. No i pryzma do wiercenia. Wiercę setki promieniowych otworów np fi 3,2 mm w wałku fi 8 mm. A koledze faktycznie tylko pilnik. Choć niektórzy woleliby cały świat zmieniać młotkiem ;) |
Kaju, sprzedaj mi tę Afrykę a ja Ci to poprawię i poźniej Ci ją znowu odsprzedam :D
|
godzina piłowania, złamany pilnik(ale w sumie czego można się spodziewać jak za 3 zapłaciłem 13zł) ale kufer się zapiął :)
|
Brawo.
Niestety wciąż nie jesteś rejli ;) |
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
Tak się zastanawiam ale chyba niepotrzebnie dałem podkładki pod mocowania. Chyba było by lepiej jak by kufer spoczywał na bagażniku a nie był w powietrzu.
|
i co teraz z tym zrobisz? :-)
klik klik klik tapatalk |
:lukacz:
|
Cytat:
odpuszczam, już nic nie pisze bo nie warto, można zamknąć temat. Dzięki @wasilczuk i @Raviking za pomoc. |
Szkoda :( Polubiłem ten wątek
|
Nie ma tak dobrze, nie ma, że zamykać!? Nie! Trzeba to wyjaśnić!
Ty się Kaju nie obrażaj jak dziewczyna tylko wywal te podkładki :D |
Zrobmy ankiete.
|
Cytat:
|
Ankieta poki co nie dala rozstrzygniecia. 50 na 50%
Ale czuje, ze bedzie popularna. |
No, wyniki są co najmniej interesujące :)
|
Cytat:
|
Kurcze, pospieszyłem się i zaznaczyłem TAK.
Później doczytałem 3 opcję.. :) |
Wg mnie brakuje najważniejszej odpowiedzi MTV.
Z racji tego zagłosowałem na 3. |
Cytat:
Od jakiegoś czasu widzę dziwną tendencję, o której czytałem artykuł. Od czasu kiedy "wszystko" jest w internecie, ludzie tracą pewność siebie. Zanim coś zrobią/powiedzą/napiszą, wszystko muszą sprawdzić w internecie/zapytać na forum. |
1 Załącznik(ów)
Cytat:
Dla zmiany atmosfery fotka z targów w Poznaniu. |
Fotka fajna, ja bym brał :)
P.S. wywal tę ankiete jak się nie chcesz zdołować, bo można ja klikac wielokrotnie z jednego IP-ka |
Siedzisz z przodu czy jako pasazer?
|
Cytat:
|
Raczej jego mocowanie :D
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:46. |