![]() |
U³o¿enie tarcz sprzêg³owych, sprzêg³o
1 Za³±cznik(ów)
Witajcie !
Mam pytanie co do u³o¿enia tarcz sprzêg³owych, dok³adnie rozchodzi mi siê o jedn± z ostatnich ( byæ mo¿e pierwszych ), czy nie powinna ona znajdowaæ siê w tym samym po³o¿eniu co inne ? Tzn: nr 1 w stosunku do nr 2 ! Za³±cznik 4054 I odrazu zapytam, gdzie mozna dostac -> nakrêtke od kosza sprzêg³owego, bo moje odgiecie jako¶ tak samo z siebie spowodowalo zerwanie tego opi³ka metalu ( no chyba ze on byl gratis ) :P Pozdrawiam. |
Cytat:
Cytat:
Je¶li rozgrzeba³e¶ sprzêg³o i bêdziesz sk³ada³ to do kupy to nie zapomnij o wymianie uszczelniaczy pod kolektorami wydechowymi ... |
nakrêtka - ramires
a z tarczami chyba powinno byæ tak samo |
Wielkie dzieki !
hubert, pa³e³ ! Ogromne wrecz ! Uszczelniacze posiadam, tarcze takze , i same kolektory po kilku sciaganiach i zakladaniach ( nie wiem czy tak sie mowi ) nie stanowia juz problemu :). Wolalem sie upewnic czy kosz ma tak wygladac. Pozdrawiam Was ! W takim razie uderzam do -> ramiresa<- owczesnie udajac sie po piwo ! |
2 Za³±cznik(ów)
Tak wygl±da³y tarcze uprzednio
Za³±cznik 4056 Zakladane sa te Za³±cznik 4057 Wybaczcie jakosc ale to tylko telefon :[[[ |
jedne i drugie wygl±daj± super :)
w tarczach to chodzi o to jakiej s± grubo¶ci, a nie koloru, bo tylko tak± ró¿nicê zobaczy³em na tych zdjêciach, |
Izi ma racjê. Gdy rozgrzeba³em swoje sprzêg³o to przerazi³em siê jakie to ok³adziny cieniutkie s±, ale wzi±³em do rêki mikrometr i okaza³o siê ¿e ¿e wszystko jest w najlepszym porz±dku ...
|
Grubo¶æ obu jest w porz±tku, porostu my¶la³em swoim skromnym kawa³kiem mózgu, ¿e da siê co¶ mo¿e wywnioskowaæ z takich zdjêæ :) teraz jestem bogatszy o do¶wiadczenie i wiem, ¿e siê nie da hah. Ale tak na powa¿nie "stare" tarcze wydaja mi siê delikatnie przypieczone, byæ mo¿e ale nie wiem nie znam siê . Sprzêg³o zaczê³o u¶lizgiwaæ, a niedawno do¶æ znacznie, wiêc kupi³em tarcze i sprê¿yny. Pokombinujemy zobaczymy.
|
Mo¿e i g³upie pytanie ale czy np na dalek± wyprawê powinno siê zabieraæ tarcze/sprê¿yny? Wiem ¿e to siê wymienia raz na ..... albo i rzadziej ale... no w³a¶nie. Czy warto zabraæ czy niepotrzebne?
|
Cytat:
|
Czy jak wymieniacie tarcze to przekladki te¿?
|
Cytat:
|
Cytat:
Co do sprê¿yn to wymieniaj±c tarcze sprzeg³a za³o¿y³em nowe ....okaza³o sie ¿e s± zdecydowanie za mocne, je¿d¿±c po mie¶cie rêka odpada³a. Wróci³em do starych oryginalnych, ...... i o to chodzi³o !!! |
Maks, wystarczy pomierzyæ sprêzyny i bêdziesz mia³ odpowiedz czy s± dobre czy do wywalenia.
Stalowe tarcze k³adziesz na szybê i wciskasz pod przek³adkê szczelinomierz. Je¶li wejdzie z której¶ strony - tarcza do wywalenia. Tak samo robisz z tarczami stalowymi które maj± oznaki fioletu na sobie - znak ¿e kiedy¶ siê przegrza³y. Przy okazji zobacz te¿ zabierak i kosz, czy nie maj± widocznych wybiæ w miejscach gdzie tarcze sie z nimi stykaj±. |
dziêki za pomoc ch³opaki
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:23. |