![]() |
Dziwny d¼wiêki (terkotanie?)
Witam,
W trakcie pracy silnika s³ychaæ ma³o przyjemny d¼wiêk, który w tym po¶cie okre¶lê jako "terkotanie". Poni¿ej mo¿ecie podziwiaæ ten d¼wiêk w specjalnie wyre¿yserowanym przeze mnie filmiku. https://www.dropbox.com/s/6qojilvm1c...610_154337.mp4 Dodam jeszcze, ¿e czasem siê wycisza. Jakie¶ sugestie? Pozdrawiam |
a to nie pompa paliwa tak terkocze?
|
Sugestii mo¿e byæ kilka, ale to powinien kto¶ na ¿ywo os³uchaæ i to kto¶ obeznany. Mo¿e byæ to milion ró¿nych rzeczy od pierdó³ po rzeczy powa¿ne.
|
Pompy facet maj± to do siebie, ¿e w³a¶nie g³o¶no chodz±...
|
Tak terkocze pompa FACET której brakuje paliwa na 100% !!!
Sprawdz dop³yw paliwa do pompy!! Pozdro |
ja wiem, to wtryski od gazu :D ... a tak serio - mia³em pompe facet, zawsze po starcie tak± sieczkarnie robi³a, one jak dope³niaj± ga¼niki to tak maj±...
|
U mnie ta pompa pracuje bezszelestnie.
|
Tak jak Ural2 pisze ma chodziæ bardzo cicho, dopiero jak nie ma paliwa to stuka,
Ural2 jak afri siê sprawuje?, mia³em okazjê robiæ jazdê testow± dla Daniela i by³em zachwycony, moja juz od dawno tak nie pracuje:( |
Co tu wiele pisaæ. Motor chodzi piêknie i piêknie wygl±da - tylko czasu brak na latanko. Wstyd siê przyznaæ ale od kupna przejecha³em zaledwie 800 km.
Czy Twoja afryca to ta zielona? "wojskowa" |
o³kej... dziêki za info. jutro sobie FACETa poogl±dam.
Pozdr |
Ogl±dnij dobrze dop³yw paliwa.
Pozdro |
Tak ta zielona to moja, teraz to juz wiele plastikòw nie zosta³o:)
A wracajac do tematu sprawdz czy nie jest za³amany przewòd miedzy kranikiem a filtrem. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:04. |