![]() |
AT Hungary Balaton-Magyar lengel ket jobarat egyutt harcol, sissza borat:)
Tibor zaprasza, na powtórkę z rozrywki:
1-3 maj 2009, Balaton Szczegóły poda w tym wątku kontakt: kallai.tibor@gmail.com |
Ktoś z okolic Krakowa - Katowic się wybiera ?
Pozdro cheniek |
Być może cinas z żoną się wybiorą,made in Pszczyna
|
no :hello:
witam ziomala koniecznie musimy się jeszcze zgadać. pozdro cheniek |
Bajrasz jak tam w tym temacie mają się sprawy. Termin tuż a ty nic. A pojechało by się braci w recesji wesprzeć i pocieszyć.
Pozdro |
Ja wpisuję wstępnie do kalendarza!
|
Cytat:
przecież wiadomo że wszyscy jedziemy jak w zeszłym roku i o czym tu pisać, miejsce i termin podane to co kasę mam Ci jeszcze na paliwo wysłać, a ty w ogóle masz czym jechać ?? |
No nareszcie coś się w temacie ruszyło, bo myślałem, że Madziarzy odwołali imprezę:)
|
No może i ruszyło ale pytanie naiwne mam bo w Magyarorszag jest jezioro Balaton i wiocha Balaton koło Miskolc :Sarcastic:.
|
A cie ta VESPA w oczy kole, a w oczy kole. chciało się przejechać pożądnym sprzęciorkiem a Pan MECENAS nie dał, to już będzie pisać i mącić i na forum publicznem plotkowć a wzieła by się osoba za robote i te motory co to BABOWO/WASILCZUKOWĄ przyczepą po okolicy zbiera ponaprawiało, to nie, osoba będzie pierdołami się zajmowała itp., itd..
A jak pożadne ludzie takie jak Piotry z Kobiurów piszą że w końcu coś, czy tam ktoś w temacie coś ten tego ten mąci i pyta bo On myślał że madziary odwołały to też osoba IZI nie widzi nic pozytywnego. No i by normalnie powiedział kiedy zbiórka, gdzie o której i te obiecane pieniądze na paliwo i dobre jedzenie żeby nie zapomniał zabrać no. |
no plan taki, lecimy w czwartek rano na ATAV Jaro 2009 więcej tu (http://www.africatwin.cz/akce.asp?id_akce=37),
a w piątek przesiadka nad Balaton do niedzieli (więcej tu:http://www.africatwin.hu/index.php?o...mid=14&lang=en) p.s. nie wiem tylko czy Vespa da radę |
Się jakąś listę robi?
|
a po cholere, namiary są kto umie czytać mapę to trafi
|
2 maja będe przejeżdżał przez bude, to może skręce na browara ;)
|
Cytat:
Mapę se przeczytam, szczególnie że napieram z drugiej mańki niż wy. Chodzi o gajbę głównie czy szykować się na namiot. Ktoś tu dowodzi? Ktoś miał o szczegółach napisać i co? |
BARABASZ,
Kurde coś się nie kwapi a zapodał temat jako pierwszy a tera się wypina i pokazuje jakiegoś banana, małpa jedna. Co do grupy Trzebnicko-Czernickiej vel Kłodzkiej to ustalili my iż jedziem na 99%. Pozdro |
Camping (tent) 1 night
(common bathing facilities – shower and toalett) 2.300HUF (apro. 8EUR) /tent/night/person 1.500HUF (apro. 5EUR) /additional person/night Double room 1 night, Triple room 1 night, Quad room 1 night (common bathing facilities – shower and toalett) 2.500HUF (apro. 9EUR) /night/person Quad apartman 1 night (separate bathing facilities – shower and toalett) 10.000HUF (apro. 35EUR) /night/apartman MENU 10 drinks are included in the 3 day package (10 draught bier (0,5l) OR 10 soft drink (0,5l) OR 10 cup of vine (0,3l)) Friday (01.05.2009): Dinner: Bean soup with smoked pork trotters + 1 drink Saturday (02.05.2009): Breakfasti: 3 pars of weenies with 4 buns, mustard and tea Dinner: deer stew with cooked potatoes and pickles (paprika and cocumber) + drink Sunday (03.05.2009): Breakfast: 2 pairs of sausages + 4 buns, mustard and tea Foods and drinks will be available for those also who do not pre pay for food and accommodation and should be paid in the Bufet as per consumption. Draught bier (Borsodi), wine, pálinka, ect., tea, juices, mineral water, coffee, ect. Payment is due on entrance and only in HUF!!! |
Brasil,
Thanks for informations and to seeing on meeting. Mecenas |
Moje szanse rosną z dnia na dzień..na 70% jadę
|
Jadę !!!
|
Cytat:
I glad to see you ane the others Hungarian friends in Balatonederics. The weather seems to be OK so it should be great event - as usually of course. As I know a bikers from Poland will arrive but I don't know exactly a number, approximately like in last year ( in Balatonfuzfu). Would you like to reserve for me a one bed for two nights? It doesn't matter a kind of room. I expect that I will find somebody from Poland be eager to sleep in the same room. Should I take a sleeping-bag? I hope there are a free beds. If not I have a tent. Be so kind and send me an answer. See you Waldek |
śpimy razem lub tak jak ostatnio triple room 1 night
|
Żebyście tylko nie zabaniaczyli ostro u czeskich afrykańców i w ogóle dojechali :haha2:
Jedzie ktoś w piątek z rana ? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jeśli Ci to nie będzie przeszkadzało że pojadę max 110-115 km/h to możemy oczywiście jechać razem . O której planujesz być w Gorlicach ?
Jadę z kolegą Mirkiem , Paweł nie jedzie bo został zaproszony na ważniejszą imprezę i nie wypada nie być :haha2:, jak zerknąłem na mapę to z Gorlic wychodzi coś koło 570 km , pewnie z 8 godz. ( spokojnej jazdy ) , myślałem żeby nie jechać autostradą i ominąć gdzieś bokiem Budapeszt . |
Ja tez nie jade na wyścigi. A co do trasy: nie mam przy sobie mapy, ale o ile dobrze pamiętam, to można jechać z Miskolca na Eger i dalej do stolicy (równolegle do autostrady). Jechałem tą drogą i tak naprawdę to nic szczegolnego ( poza odwiedzeniem Egeru-tylko na na godzinę lub dwie, to troche bez sensu). Gdybyśmy mieli tak z tydzień, to ja też bym się chętnie poszwendał, ale tak to troche mało czasu.
Ja myslałem o przejeździe autostradą - znacznie szybciej a i koszty nie są jakieś straszne. O ile dobrze pamiętam, to opłata mieści się w 20 zł, albo coś koło tego. Myslałem tez jechać przez Budapeszt ( nie powinno być problemu, tym bardziej że u nich też chyba bedzie dzien wolny) Planowałem być na miejscu między 3-5 po południu i jakieś 8-9 godzin jazdy z Tarnowa, czyli z Gorlic około 7-8 godzin ( z posiłkiem) Mysle, że wzorem ubiegłego roku gospodarze zorganizują jakieś fajne trasy i bedzie gdzie pojeździć. Co o tym myslisz? |
Chopaki, Orsi ma dla mnie naklejkę z zeszłorocznego zlotu. Niech ktoś raczy ją dla mnie zabrać.
|
O której mam być w Gorlicach ?
Można spotkać się na stacji paliwowej " Grosar " jest ona 150 m za skrzyżowaniem ( światła ) gdzie skręcasz na Konieczną , jadąc dalej prosto w kierunku Nowego Sącza będzie po prawej . |
Cytat:
|
Cytat:
Orsi czy naklejkę ? |
Cytat:
|
Cytat:
|
ok powiem chłopakom może ktoś Ci ją weźnie
|
Cytat:
|
Cytat:
|
|
Dojechaliśmy po suchym bez przygód do domciu .
Dziękuję Organizatorom za zaproszenie i gościnę a Wam Czarnuchy za wesoło spędzony weekend , to było jedno z najbardziej kulturowych spotkań na których byłem ( prawie jak w teatrze ) :) . Trudy sobotniej trasy jeszcze długo będę wspominał :haha2:, to fakt nie koniecznie musi być błoto po pachy i lejący się pot po plecach . Pozdrawiam . |
I już po wszystkim. Po przejechaniu 1540 km ( niestety w 100% po asfaltach) jestem spowrotem w domu. Impreza sympatyczna aczkolwiek bez szaleństw. Dzięki z wszystkim z spotkanie, zwłaszcza towarzyszom w podrózy. I jeszcze kilka słów do gospodarzy:
Hallo our Hungarian friends. I'm home again. Thanks for nice meeting. I hope see you soon. Bye, bye |
Grupa Trzebnicka również szczęśliwie w domu.
Jak to mówi Izi powroty są zawsze długie, już teraz wiem dlaczego dla IZIE-go takie są :) . Dzięki wszystkim za jak zwykle miło i wesoło spędzony czas. A w szczególności za wieczorne polaków rozmowy (parę z nich mam na filmie, dzisiaj uśmiałem się ponownie do łez). Nie wiem tylko Adasiu czy nadają sie na to forum. Pozdrawiam MECENAS For Hungarian friends, I join to this what Waldek writes and I thank you for nice meeting special of greeting for Orsi also as well as Brasil my new PADRE :) "Resident in Poland" AFRICA TWIN OWNERS CLUB HUNGARY :) MECENAS |
Systematycznie polskich rowerzystów!
Dziękuję bardzo za przybycie i jelenlétetekkel emeltétek jakości spotkania! Przepraszamy, ale brakowało w off-road sekcji. Ale następnym razem będzie bepótoljuk. Jeśli znowu się spodziewać tego samego dobrego humoru i nawet większej liczby! Padre Brasil :-) |
Cytat:
ehh te wredne google... :) |
Cytat:
Eh te tłumaczenia kontekstowe są super. Zastanawiałem się jak to z powrotem na angielski przetłumaczyć i ni CeHa |
|
Spróbuj napisać coś po węgiersku cwaniaczku jeden z drugim.
BUUUUUUUU HAHAAAAA. A tak nawiasem mówiąc to ja na tym forum coraz więcej rowerzystów dostrzegam. Jeden nie tak dawno na rower zapraszał partnerów. |
Cytat:
|
Cytat:
Hm, coraz bardziej zaluje ze mnie nie bylo... Jeszcze ich trzyma! Jak to nasi dziadowie mawiali? Nie masz wina nad Wegrzyna! |
Ambitne te gryzonie :)
Muszę tak nauczyć moją świnkę morską. |
2 Załącznik(ów)
Cytat:
Sambor Kletnóban już nie potrzebuje wina! :dizzy: :haha2: |
pamiętliwa bestia:hehehe:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:31. |