![]() |
Nordkapp 2014
Od dłuższego już czasu planuję wyprawę na Przylądek Północny. Może w tym roku uda się ją w końcu zrealizować? :)
Główne założenia: nie ma :D czyli wyjazd w rozsądnym terminie, powiedzmy od maja do października. Czas - jak się zdąży (ile nam się zachce, ile dostaniemy urlopu), myślę, że około 2 tygodnie. Trasa - do ustalenia, ja myślałem: prom Gdynia-Karlskrona, dalej Szwecja, Norwegia, Przylądek, powrót Finlandią, Estonią, Łotwą, Litwą. Z północy możliwy wypad na Spitsbergen. Alternatywne trasy do dogadania - od prawej do lewej, lub zahaczenie o Murmańsk. Spanie - namiot, od czasu do czasu hotel/kwatera. Chętni najlepiej na maila majewskilab małpa gmail.com Pozdrawiam |
Robiłem tą trasę tylko w odwrotnym kierunku, bo zaczynasz od mniej ciekawych widokowo i prostych tras by na końcu nacieszyć oko krajobrazem w Norwegii w odwrotnym kierunku powrót może być lekko nużący,
Pozdr, |
szkoda że nie 2015.... w tym roku już grafik wypchany :) ale taka sama trasa mi po głowie chodziła. Tylko czy 2 tygodnie to styknie czasu?
|
Jeśli masz 2 tyg skup sie na Norwegii a ten czas to i tak bez szału.
Wujek dobra rada. Na forum jest wszystko. |
Tu masz moją reckę z Norwegii.
http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=10195 Dojechałem do koła podbiegunowego na E6. Południowa Norwegia ma pełno atrakcji i świetnych dróg. Kusi mnie, żeby wybrać się Twoją trasą, bo Nordkappu jeszcze nie mam na koncie :D |
Siemka , Robaczki :) jeśli nie chcecie za bardzo zmarznąć to najlepszy czas na taką trase jest od końca czerwca do połowy sierpnia :) w innych terminach , no w sumie da się jechać :) ale jak dupa marznie to i droga jakaś taka mało atrakcyjna się robi ;)
|
A my za tydzień z frendem obwieszamy afrykańskie jak choinki i robimy takie coś. Odwrotnie do ruchu wskazówek zegara :D
http://patrz.pl?1288080 |
juz zazdraszczammmmm:drif:pozdra
|
Cytat:
|
Czerwiec , lipiec , sierpien Najlepszy okres na latanie po norge
|
W lipcu cieplej i wszystkie drogi już przejezdne, ale deszcze....
Najsuchszym miesiącem w roku jest czerwiec... |
dzięki Pany!
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:33. |