![]() |
Oversize offroad marathon cross poland...2014
....A tak całkiem serio... To jest taki plan...
zebrać zgraję chętnych (kilku już jest) i robimy dużego offrodowego TRIPA. do przejechania będzie ok 1000 km. borem lasem, polem i czym tam tylko się da. Startujemy 11.05.2014. zamek Grodziec, (baza IZI Meeting) woj. Dolnośląskie - śpimy w namiotach na podwórkach i w stodołach. - jemy co znajdziemy i upolujemy.. ;) - celem wyprawy jest przygoda.. w czystej postaci... - przy okazji realizujemy film... z tego wyjazdu... Zapraszam wszystkie osoby, które czują klimat, lubią krzaki i myślą że dadzą radę... zapraszam też wszystkich aby dołączali się do nas na trasie np. na 100- czy 200 km, jeżeli nie mogą dłużej. Zapraszam też wszystkich którzy są gotowi nas ugościć u siebie.. Bajzlu i burdy oraz syfu robić nie będziemy, a pijaństwo mamy wybitnie pod kontrolą...;) Nasz Trip ma formułę otwartą... jedziemy na oponach dual/OFF bez ostrych kostek raczej bo się skończą.. całą trasę planuję zrobić w 7 dni. czy się uda nie wiem... życie pokaże.. Każdy może z nami jechać, jeden warunek, pozytywne podejście do życia i bezkonfliktowość. :) Jeżeli jesteście zainteresowani zapraszam. pokłonię się też o fajne trasy i fajne miejscówki po drodze. co bym je wpisał do planu. no i oczywiście jeżeli ktoś mieszka po drodze i chciałby sąsiadom nieco dokuczyć przyjmując nas na swym podwórku... dajcie znać.. ;) wstępny mój plan wygląda tak... https://lh3.googleusercontent.com/-V...2+16.20.16.jpg wszelkie sugestie mile widziane ;) |
zapraszam do Turośni Kościelnej, na posesji znajdzie się miejsce pod namioty i dostęp do łazienki. I jeszcze się z wami przejadę po podlaskim. No i nakarmię i napoję
|
kurde masakra jakaś... 10 min i już 5 zaproszeń... ludziska jesteście wielcy..:)
sluza.. wielkie dzięki, odezwę się jak już trasa będzie bardziej okrślona.. ps. rogal na ukończeniu ;) |
Hmmm... przez Bielsko mówicie :)
|
fajny pomysl. dolaczam do ekipy gdzies na jedna noc na podlasiu, bo zaraz potem musze leciec pietro wyzej na mazury na lodeczke.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
no u nas jest jedno i drugie, tylko trzeba grupę Bielską skrzyknąć ;)
|
Cytat:
wspaniale! :) |
Podepne sie do samego Zamoscia;)
Ex a jak wyglada trasa na Iziego? |
Cytat:
|
Z Kłodzka do Raciborza jest dostępny ślad offowy pod nawigację :)
|
Naczelny a mozesz go zapodac?
|
|
dzieki ;)
|
Tylko nie jeździjcie po zasianym!
Wtedy będzie środek seoznu... Myśmy sie przeciskali juz właściwie po zniwach. |
Ja mam gdzies poprawioną wersje omijającą felerny odcinek :) Poszukam.
|
damy radę... generalnie lecimy tylko drogami... w skrajnych przypadkach na pewno będą jakieś.rowy czy torowiska... :)
|
W Bielsku pole namiotowe u Wilków :) w opcji ognisko i pieczonki i pewnie towarzystwo bielskie :) koniecznie.
|
Kłodzko-Racibórz-Bielsko to dwa dni drogi ;)
|
Naczelny - mysmy zaczeli po poludniu w sobote, a skonczylismy po poludniu w niedziele. Jeden dzien wolnego pyrkania z duza iloscia przerw :)
Potem w niedziele wracalismy, dlatego sie wydaje dluugo. |
O, wilczy szaniec, to jest to :)
|
Mając na względzie wielką Tragedię Jaką jest niewątpliwie śmierć naszego Przyjaciela i Kolegi ORZEPA.
jakoś nie jestem w stanie wyobrazić sobie, podróżowanie po Polsce OFFEM z Uśmiechem na gębie.. i radością mijanych kilometrów. Dlatego też POSTANAWIAM ODWOŁAĆ IMPREZĘ! Jakoś nie potrafił bym ... za wcześnie na takie tripy.. za szybko... Mam Nadzieję że Ci z was którzy planowali jechać z nami podejdą do tego ze zrozumieniem i wyrozumiałością.... Ci którzy planowali nas ugościć.... dziękuję wam bardzo.. nie martwcie się jeszcze do was dojedziemy! Obiecuję! :) IDEA OVERSIZE JESZCZE BĘDZIE.... a kto wie.. może będzie się nazywać ORZEPSIZE.. ;) |
Wyślij mi na priwa jakiś ogólny cel - punkty stary, przez, lub końcowy, to mogę wam zaprojektować kilkadziesiąt-kilkaset km offem przez PL na podstawie zdjęć satelitarych. Ślad do garmina i polecicie :)
|
napisałem gdzie indziej, tu powtórzę
Ex, szacun za decyzję ... |
:bow:
|
W temacie Cisza była przez rok, w tamtym roku z wiadomych względów wyprawa się.nie udała.. dlatego też startujemy w tym roku.
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...0818d2fed90821 . po mało kończę wszelkie obciążające mnie tematy i zaczynam już coraz mocniej i częściej przygotowania do Oversize-a. Sytuacja wygląda tak iż na 90% nie wjedziemy na teren UA. ale za to poświęcając ten czas na więcej ściany wschodniej. trasa mniej więcej będzie przebiegała tak: https://lh3.googleusercontent.com/-1...2B09.33.13.jpg Wszelkie osoby chętne na wspólny objazd mile widziane...każdy komu przyświeca ogniskowa filozofia z kiełbą w garści.. napewno się odnajdzie... łatwo nie będzie, trasa będzie miała ponad 2 tys km, i na pewno będzie z PRZYGODAMI!!! Louis Prawdopodobnie zaserwuje relację online, ja ze swojej strony dołożę film, reszta chłopaków zaserwuje dobre foty. Plan jest! - startujemy ze Szczecina 9.05 - lecimy na IZI meeting zgarniając po drodze ludzi z Lubuskiego i dolnośląskiego a i pewnie z wielkopolski - całą bandą bierzemy udział na IZI-m w Rajdzie TUKAN, gdzie specjalnie dla nas będą przygotowne OS-y oraz klasyfikacja - w niedzielę 11.05 wcześnie rano wymarsz wojska i próbujemy się przedrzeć w okolice pustyni błędowskiej gdzie muszę wyrównać rachunki z pewną drogą piaskową . - kolejno zaliczamy wszystkie najlepsze miejsca dla enduro w polsce. - śpimy w krzakach, jemy co nam ognisko da. po taniości - sukcesywnie będę ustawiał miejsca gdzie nas będą gościć, Ci co jeszcze nas nie znają i chcą zaryzykować - idea jest prosta, każdy kto chce a nie jest tępą dzidą może się dopiąć do nas i wraz z nami przejechać całość lub cześć trasy. - impreza nie ma organizatora, zaś każdy jedzie na własne ryzyko i musi kierować się własnym pomyślunkiem - przez niecały tydzień musimy się przedrzeć się granicy z UA -przez kolejne dni robimy całą ścianę wschodnią z południa na północ, odwiedzając lokersów i najlepsze miejsca - nawiedzamy Gołębia i bawimy się do rana, robiąc mu kawalerskie o jakim zawsze marzył - robimy mazury i lecimy w kierunku zachodnim. - jak starczy sił i czasu to możemy jeszcze zawitać na zlot BMW 22-24.05 w Bornym Sulinowie. gdzie czekać będzie na nas trasa OFF Będzie grubo ciężko i wspaniale. każdy może jechać, choć oczywiście preferujemy tych na cieższych krówkach niż na liściach narazie wszelkie zapisy i ustalenia idą na Łowcach http://advd.pl/threads/226-Oversize?...ull=1#post2115 ale w razie co będę przenosił tutaj |
generalnie można się.podpinać i odpinać w dowolnym etapie trasy
szukamy też osoby, które chętnie nas ugoszczą u siebie na podwórku czy w stodole.. :D zapewniamy ciekawe towarzystwo i imprezę.do białego rana :D dawajcie znać chętnie zmodyfikujemy trasę tak aby do was zajechać :) |
Dajcie znać jak będziecie w rejonie Śląsko-dąbrowskim.
|
Rumpel w tym rejonie planujemy być już w niedziele, poniedziałek.. a przynajmniej w poniedziałek napewno w rejonie błędowskiej
|
moge Wam pokazac lepsze piaski niż Bledowska ale to bez bagazu raczej ;)
|
Cytat:
ale jak masz lepsze pomysły to my chętnie niestety bagaże będą z nami... i ogolnie nie możemy za wiele odbijać z obranego kierunku... ale gdyby było po drodze to pewnie :D |
jesli bedziecie w weekend na Błedowskiej to zapomnij o wjezdzie, tym bardziej w niedziele.
Mówisz o trasie od rzeczki w którym kier |
Cytat:
trasa od błędzowskiej przez rzekę i dalej taka piaskowa wąska droga z koleinami przez młodnik |
Hej,
W sprawie miejsca pod nocleg na trasie lub +/- okolicy trasy W okolicach Tuchowa/Zalasowej k.Tarnowa mam kawałek działki na której można trochę namiotów postawić - standard chyba wpisuje się w ducha tej wyprawy. Warunki spartańskie tj. krzaki są, kibelek za miedzą w lesie, woda w studni, prąd jest, drewno na ognisko jest, mała beczka wina też się znajdzie :-) Myślę, że sąsiedzi wytrzymają mały nalot :-) Nie mieszkam tam, więc ew. musiałbym z kilkudniowym wyprzedzeniem wiedzieć czy przyjedziecie. Muszę ew. zorganizować się w pracy i podjechać by Was ugościć. Jak będziecie zainteresowani - piszcie. |
Dziękujemy Bardzo... :) trasa jest doprecyzowywana obecnie, damy zanać odpowiednio wcześniej jak by się.nam udało jechać w pobliżu...
a jka tam okoliczne tereny, są fajne trasy i miejsca ? :) |
No właśnie, tu jest problem - jako przewodnik to się nie nadaję. Okolice Zalasowej/Tuchowa to ja tylko znam z asfaltu i okien samochodu. Niestety, ale puszkę dopiero w tym roku zamieniłem na moto i jeszcze okolic nie znam. A w tamtych stronach to jeszcze jestem "obcy" - więc moto-lokalsów jeszcze nie zlokalizowałem bo do tej pory nie potrzebowałem :-) Napewno dużo wąskich dróżek asfaltowych, polnych. Swego czasu w Zalasowej organizowane pikniki i zloty enduro, a sama miejscowość ma Sekcję Enduro. Ewentualnie, mogę nawiązać jakieś kontakty z lokalnymi Endurakami - żeby przeprowadzili Was po okolicy? Pod jakie motory powinna być traska?
Ps. w tzw. "międzyczasie" sprawdziłem - można wskoczyć i pojeździć na torze enduro w Zalasowej - parę hektarów (z tego co pamiętam). |
generalnie nie będzie czasu na zwiedzanie ani kręcenie się w koło będziemy cieli dalej w kierunku wschodnim, ale wiadomo jak by się trafił jakiś poligon, rzeka, góra piachu czy cokolwiek podobnego to oczywiście, że chętnie.. :) ale jakoś specjalnie się nei kłopocz... trasa jak i cały przejazd będzie dla dużych maszyn ale ze wskazaniem jednak tras wymagających
|
Oversize się toczy. Jeśli ktoś chce się przyłączyć, spotkać, bieżącą pozycję konduktu można śledzić na www.niewygodni.com
|
Gdzie dzisiaj planujecie nocować? Może na chwilę udałoby mi się podjechać w okolicę planowanego postoju...
|
Cytat:
|
Chwilowo spadła im średnia :D
https://scontent-cdg.xx.fbcdn.net/hp...32&oe=55C9F7E4 Transmisja online: www.niewygodni.com |
1 Załącznik(ów)
chyba jakis KATeemiarz robil kolka wokol tej zakopanej krowki...:)
|
Możliwe, bo źródło sygnału jest na pokładzie KTM 950SE :)
|
Czuć liczne zwroty akcji i samozaparcie oversajzowiczów...:D
|
Nooo.... właśnie miałem przyjemność zrobić kilka km z chłopakami i zaliczyć małą glebę na własnym terenie ;-) Teraz się chyba muszę napić - bo żal mi było wracać do domu...
|
Wczoraj doczepiłem się do ekipy. Było mega :bow: Mina strażnika leśnego, gdy przed nim przecina kilkanaście objuczonych enduraków ze stówką na budziku, bezcenna :D Aż się do swojej nivy schował, chyba myślał, że burza nadciąga :p
|
Beskid Niski jest w planach...?
|
No niestety. Teraz ścianą wschodnią na Północ.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:07. |