Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Wszystko dla Afryki (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Wykonawca stelazy potrzebny!!! (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=153)

e200g_ 29.03.2008 14:49

Wykonawca stelazy poszukiwany !!!

Szanowne Kolezanki i Szanowni Koledzy ! W zwiazku z faktem, ze zamiaruje sie z zakupem kufrow Touratech do mojej Afri (mysle, ze czerwiec-lipiec), chcialbym sie zapytac Szanownego Grona, czy ktos nie podjalby sie wykonania stelaza pod te kufry :confused: Sprawa ma sie tak, ze ten ktory jest w katalogu wcale, a wcale mi sie nie widzi, gdyz chcialbym miec po obu stronach kufry jednakowej pojemnosci(41l), a nie chce obnizac wydechu, wiec stelaz musialby omijac ten wydech, kufry w jednakowej odleglosci od motocykla. Mysle, ze znawcy tematu wiedza o co chodzi;) Ja kupuje kufry, wszystkie mocowania i co tam jeszcze bedzie trzeba, a Fachowiec-Czarodziej dokonuje reszty :mur: . Oczywiscie omowilibysmy wszystko wczesniej, czyli jak ja to widze i jak to ma byc zrobione, cene ( dlaczego tak drogo ) , ewentualna zaliczke( napoje chlodzace musza byc dostarczane na biezaco), itp. Prosze o powazne potraktowanie sprawy :chleje: ! Dziekuje :bow: !!!

ramires 29.03.2008 14:57

Wal do Pastora :)

chomik 31.03.2008 08:49

Albo do Puszka....

Pastor 31.03.2008 09:00

Cytat:

Napisał ramires (Post 913)
Wal do Pastora :)

Pastor nieczynny do odwołania. :friday:

Ropuch 31.03.2008 09:38

A ja tak se czytam te Twoje symetryczne 41L....chlopie, Ty jak samochd bedziesz po szerokosci...obstawiam w okolicy 120cm lub wiecej !!!!!!!
Moja rada jest taka zebys przemyslal sens zakupu tak duzych puszek lub naprawde sensownie je zamontowal, bo inaczej jazda z okufrowaniem bedzie przeklenstwem !!!
Ps A Ty Pastorku starzejesz sie, czy ojcowskie obowiazki Cie dopadly...no chyba, ze w wolnych chwilach cos znowu kombinujesz....tak, zdecydowanie tak jest...ja Cie znam :) Krowa znowu dostanie jakis dodatek :)

puszek 01.04.2008 18:58

Stelaze a la Podosek/Pastor maja od ramki do ramki 45 cm jak dobrze pamietam. Kufer 41 zega ma 28 cm...daje razem to jakies 100 cm...kiera ma około 90...wiec po 5 cm wiecej.Warto więc opuszczac wydech na dół..Daje to dużo wezsza zabudowe...

Truck 02.04.2008 18:49

Ja kupiłem alusy i stelaże od Bonjura - pewnie więc nie będzie problemu żeby Ci Bonjur wyspawał stelaże do Touratecha. Zresztą popatrz na jego kuferki, na oko ładne jeszcze nie jeździłem pod ładunkiem ale ...
Produkcja Made in Poland i cena też tak jakby :)
http://w3.bikepics.com/pics/2008%5C0...39033-full.jpg
http://bikepics.com/pictures/1239033/

puszek 04.04.2008 12:29

Tak z ciekawosci jaka jest szerokośc Bonjourowej zabudowy z tymi kuframi? Jakie pojemnosci sa kuferków?Podaj dokładne wymiary. Stelaz a la Podosek wymaga opuszczenia na dół wydechu i ma rozstaw 45 cm miedzy wewnetrzynmi scianami kufrów. Ale w Bonjurowym nie trzeba wydechu opuszczać..To ma swoja wartosc...

chinol 04.04.2008 15:49

Cytat:

Napisał e200g_ (Post 905)
Szanowne Kolezanki i Szanowni Koledzy ! W zwiazku z faktem, ze zamiaruje sie z zakupem kufrow Touratech do mojej Afri (mysle, ze czerwiec-lipiec), chcialbym sie zapytac Szanownego Grona, czy ktos nie podjalby sie wykonania stelaza pod te kufry :confused: Sprawa ma sie tak, ze ten ktory jest w katalogu wcale, a wcale mi sie nie widzi, gdyz chcialbym miec po obu stronach kufry jednakowej pojemnosci(41l), a nie chce obnizac wydechu, wiec stelaz musialby omijac ten wydech, kufry w jednakowej odleglosci od motocykla. Mysle, ze znawcy tematu wiedza o co chodzi;) Ja kupuje kufry, wszystkie mocowania i co tam jeszcze bedzie trzeba, a Fachowiec-Czarodziej dokonuje reszty :mur: . Oczywiscie omowilibysmy wszystko wczesniej, czyli jak ja to widze i jak to ma byc zrobione, cene ( dlaczego tak drogo ) , ewentualna zaliczke( napoje chlodzace musza byc dostarczane na biezaco), itp. Prosze o powazne potraktowanie sprawy :chleje: ! Dziekuje :bow: !!!

jak chcesz kufry wal do chomika on chce jej sprzedać

Bonjour 04.04.2008 20:56

Moje Pancerniki na stelazach mojej produkcji w wersji asymetrycznej maja 1 m szerokości. Oczewiscie z tłumikiem w górze. Bez problemu otwiera sie kanapę, bez potrzeby odpinania kufra.
Moge zrobic symetryczne stelaze pod dwa duże kufry. Robiłem juz takie Gregorowi. Nie pamiętam ile tam wyszło z szerokosci. Stelaże miały chyba 45 cm szerokości i też nie trzeba było odpinac kufra żeby zdjąc kanapę. Jak dobrze pamietam to z moimi 41 litrowymi Pancernikami szerokość wynosiła 95 cm.

chomik 04.04.2008 21:02

Cytat:

Napisał chinol (Post 2151)
jak chcesz kufry wal do chomika on chce jej sprzedać

Chinski przeca już dawno sprzedane :) mówiłem Ci sklerotyku...

calgon 24.06.2008 12:50

stelaże produkcji motostel duh

Czesc Wam poniewaz od jakiegos czasu poszukuje na forum wykonawcy stelazy i gmoli do rd04 2kpl i niestety nie udało mi sie nikogo przekonac prosze o opinie na temat owych czesci produkownych przez Pana-Roberta Bartkowiaka MOTOSTEL DUH.Chciałbym takowe ustrojstwo nabyc do poowy lipca takze bardzo prosze o jakies wsparcie w tym temacie,dzwoniłem równiez do firmy holan ale na wstepie troche mnie zmiazdzyli cena. pozdrawiam.

szwedzkikucharz 24.06.2008 16:16

Cytat:

Napisał calgon (Post 12735)
.........Pana-Roberta Bartkowiaka MOTOSTEL DUH.Chciałbym takowe ustrojstwo nabyc do poowy lipca .......

Nie chcę Cię martwić ale na www jest info, że zamówienia będę przyjmowane/realizowane z początkiem sierpnia

chomik 24.06.2008 18:51

Cytat:

Napisał szwedzkikucharz (Post 12785)
Nie chcę Cię martwić ale na www jest info, że zamówienia będę przyjmowane/realizowane z początkiem sierpnia

Potwierdzam, gadałem z Robertem wczoraj i dopiero na początku sierpnia będzie wolny.

hero 24.06.2008 23:27

Stelaże, zresztą bardzo dobre produkuje kolega forumowy Bonjur. A co do gmoli to szukaj czegoś fajnego i sprawdzonego na allegro i innych takich. Opinie i opisy gdzieś na forum znajdziesz wpisując w przeszukiwarkę "gmole".

{czy forma interpunkcyjna wszystkim odpowiada?}

Ronin 24.06.2008 23:49

Cytat:

Napisał hero (Post 12868)

:Thumbs_Up:

PS. Ramiro, jak mi się dwa razy to samo klikło, to jest jakiś sposób żeby niepotrzebną kopię skasować?? czy np. mam to po prostu na pustego posta edytować?? teach me master!! :bow:

ramires 25.06.2008 00:03

Cytat:

Napisał Ronin (Post 12873)
:Thumbs_Up:

PS. Ramiro, jak mi się dwa razy to samo klikło, to jest jakiś sposób żeby niepotrzebną kopię skasować?? czy np. mam to po prostu na pustego posta edytować?? teach me master!! :bow:

usunac posta moze moderator lub admin, czasem uzywaj edit i wycinaj podwojnego posta (jego zawartosc) a ja niemal 99,9% sprawdzam zawsze (kurde, za rok guru bede :D ) i usuwam takowe. takze ten powyzszy usune.

felkowski 25.06.2008 00:50

Cytat:

Napisał puszek (Post 2132)
Tak z ciekawosci jaka jest szerokośc Bonjourowej zabudowy z tymi kuframi? Jakie pojemnosci sa kuferków?Podaj dokładne wymiary. Stelaz a la Podosek wymaga opuszczenia na dół wydechu i ma rozstaw 45 cm miedzy wewnetrzynmi scianami kufrów. Ale w Bonjurowym nie trzeba wydechu opuszczać..To ma swoja wartosc...

A jakby zastosować inny wydech np cieńszy lub owalny to można by wycienić pake i zachować sylwetkę i symetrię. Zdaje mi się, że i parę kilo dałoby sie urwać

rambo 25.06.2008 01:27

moje stelarze z ducha po przeróbkach wydechu i samym w/w mają 40cm. do tego dochodzi szerokosc kufra razy dwa. spokojnie da sie zjesc poniezej 95cm. powodzenia.

calgon 25.06.2008 09:30

Kolega Bonjur niestety nie robi stelazy do rd04.Kolega Pastor niestety takze:-(

Cytat:

Napisał hero (Post 12868)
Stelaże, zresztą bardzo dobre produkuje kolega forumowy Bonjur. A co do gmoli to szukaj czegoś fajnego i sprawdzonego na allegro i innych takich. Opinie i opisy gdzieś na forum znajdziesz wpisując w przeszukiwarkę "gmole".

chomik 25.06.2008 09:33

Cytat:

Napisał calgon (Post 12895)

http://www.motostel.pl/kontakt.html ale do sierpnia nie ma czasu.....

Franz 25.06.2008 10:17

Cytat:

Czesc Wam poniewaz od jakiegos czasu poszukuje na forum wykonawcy stelazy i gmoli do rd04 2kpl i niestety nie udało mi sie nikogo przekonac prosze o opinie na temat owych czesci produkownych przez Pana-Roberta Bartkowiaka MOTOSTEL DUH.Chciałbym takowe ustrojstwo nabyc do poowy lipca takze bardzo prosze o jakies wsparcie w tym temacie,dzwoniłem równiez do firmy holan ale na wstepie troche mnie zmiazdzyli cena. pozdrawiam.

Tyle ,ze Holan robi to już dobrze. Zmienił materiał na lepszy.Rurki mają juz nie pękać. Co jak co to jest drugi po Pastorze.Robiłem u niego do trzech motocykl w odstępach mniej wiecej co dwa lata. Jakość wzrosła wraz z przebiegiem czasu. Nie wiem czy motostel nie robi takie taśmówki jak hepco&becker czy inni podobni. widziałem toto u Mio. Godne politowania.

Pastor 25.06.2008 10:17

Cytat:

Napisał calgon (Post 12895)

Do RD03, ani do RD07 ani wogóle do niczego innego nie robię też. To tak na przyszłość coby jakichś niedomówień nie było.
Zdrowia!
:hello:

P.S.
I gmoli tez nie robię.

Franz 25.06.2008 10:23

Cytat:

Napisał Pastor (Post 12901)
Do RD03, ani do RD07 ani wogóle do niczego innego nie robię też. To tak na przyszłość coby jakichś niedomówień nie było.
Zdrowia!
:hello:

P.S.
I gmoli tez nie robię.

....z pewnymi wyjątkami. :Thumbs_Up::) buziak

chomik 25.06.2008 10:53

Cytat:

Zapytaj Włodara ma gmole od Duha, ja będę robił u niego na Afrykę.....

calgon 25.06.2008 13:18

stelaze gmole

Franz miał chody to se z kolega Pastorem załatwił hehehe-spoko dogadałem wstepnie z duhem. dzieki Chomik w razie w beda miał na uwadze.

Henryk-Knox 19.05.2009 23:18

modyfikowałes mocowanie tłumika przykrecajac stelaze , jakos niezbyt szeroko wygladaja ?

Henryk-Knox 19.05.2009 23:22

Cytat:

Napisał Truck (Post 1836)
Ja kupiłem alusy i stelaże od Bonjura - pewnie więc nie będzie problemu żeby Ci Bonjur wyspawał stelaże do Touratecha. Zresztą popatrz na jego kuferki, na oko ładne jeszcze nie jeździłem pod ładunkiem ale ...
Produkcja Made in Poland i cena też tak jakby :)
http://w3.bikepics.com/pics/2008%5C0...39033-full.jpg
http://bikepics.com/pictures/1239033/

modyfikowałes mocowanie tłumika przykrecajac stelaze , jakos niezbyt szeroko wygladaja ?

Henryk-Knox 19.05.2009 23:28

Cytat:

Napisał Henryk-Knox (Post 58666)

Hej moze ktos mi poda rozmiar samej ramki stelaza , długosc i wysokosc , moze byc do kufrów Zega lub Pancernika , prosze mi szybko podac bo jestem w fazie wyginania rurek

puntek 20.05.2009 07:14

Cytat:

Wal do Randala na mojej 4 się uczył ma doświadczenie już i dobrze zrobi :)

Sławekk 20.05.2009 12:34

Mi randal zrobil do 07 . Dobre i mocne. Polecam.
Ale on straśnie nie lubi nic wykańczć, malować itp. Myślę że na surowe da się namówić.

Henryk-Knox 20.05.2009 23:27

Cytat:

Napisał Sławekk (Post 58742)
Mi randal zrobil do 07 . Dobre i mocne. Polecam.
Ale on straśnie nie lubi nic wykańczć, malować itp. Myślę że na surowe da się namówić.

Wielkie dzieki jestem w trakcie robienia stelazy chodziło mi tylko o rozmiar ramki stelaza wzgledem kufra ale Podos mi juz podał parametry .

Kudłaty91 13.03.2012 22:12

Czy ma ktoś z forum giętarkę do rur stalowych? Chodzi mi o wygięcie samego kształtu pod kufry( prostokąt) bo cała resztę sobie sam dospawam.

lukasz_vip 13.03.2012 22:25

Cytat:

Napisał Kudłaty91 (Post 227271)
Czy ma ktoś z forum giętarkę do rur stalowych? Chodzi mi o wygięcie samego kształtu pod kufry( prostokąt) bo cała resztę sobie sam dospawam.

Chciałem o coś takiego pisać do Merta Parts. Bo też potrzebowałbym samą ramkę a resztę już sam sobie pospawam. Jak znajdziesz kogoś i w jakieś cenie to daj znać.

Bartas 13.03.2012 22:34

Pawelw555 z forum XTZ: 661 271 442

lukasz_vip 13.03.2012 22:43

Dzięki Bartas. Całkiem o Pawle zapomniałem ;]

ltd454 14.03.2012 08:31

http://mertaspecialparts.com/ramki-do-stelazy-surowe/

Kudłaty91 14.03.2012 10:03

A czy ktoś z forum u nich już zamawiał takie ramki? 40zł za jedną to trochę dużo tak mi się przynajmniej wydaje. Co o tym sądzicie czy lepiej potruć Pawelw555 z forum XTZ?:D

Bartas 14.03.2012 10:16

Co za problem zadzwonić i zapytać o cenę? :)

stopa-uć 14.03.2012 10:22

Cześć Kudłaty
Ja mam giętarkę ale łoża tylko do niektórych średnic.
Rurkę o jakiej średnicy chcesz zagiąć?
Pozdrawiam
Stopa

wasilczuk 14.03.2012 10:38

40 zł za ramkę to normalna cena. Ostatnio robiłem takie i wbrew pozorom jest z tym sporo zabawy.

Kudłaty91 14.03.2012 12:41

Cytat:

Napisał Bartas (Post 227370)
Co za problem zadzwonić i zapytać o cenę? :)

Bartas dla mnie to nie problem i dzięki za tel, czekam do wieczora na propozycję, a potem będę dzwonił po ludziach:D

Fihu 14.03.2012 14:14

Kudłaty daj znać co i jak - i jak byś już coś zamawiał konkretnie to też odezwij się wcześniej ;)

Kudłaty91 14.03.2012 16:03

Fihu dam Ci wieczorem znać:D też byś był zainteresowany samymi ramkami o wymiarach 35x24?:D

Fihu 14.03.2012 19:03

Myślę że tak, ale jeszcze jutro lub w pt popytam u mnie w mieście - czasem potrafią mile zaskoczyć ;)

Kudłaty91 14.03.2012 19:07

to także daj znać:)

Kici 14.03.2012 19:08

A jakie rozmiary ma mieć ta ramka i z jakiej rurki?

Kudłaty91 14.03.2012 20:38

35x24 średnica 17mm:)

Kici 15.03.2012 09:50

Pan od rurek mi powiedział tak na oko 35-40 zl

Kudłaty91 15.03.2012 10:52

To widzę że standard, porozglądam się jeszcze u siebie czy ktoś przypadkiem nie ma giętarki na takie średnice:)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:23.