![]() |
Woodstock Rally 2012 kto chętny???
Witojcie ,
Nikogo chyba nie trzeba uświadamiać cóż to za balszoj kanciert gdzie zawsze pojawiają się motocykle :dizzy:.Wzorem lat poprzednich oczywiście i w tym roku będzie wioska dla motongóff . fajnie było by się spotkać przy browarze w gronie ,,czarnuchów,, dlatego proponuje zrobić ,,afrykańską wioskę ,, na woodstocku rally . teren jest spory wiec problemów nie organizacyjnych nie powinno być - ja co roku mam moto przy namiocie i nikt nie buczał . z kilkoma znajomymi zaraz po woodstocku lub w niedziele rano planujemy :at:wyjazd celem rozprostowania kości jakieś 70 km w głąb germani do miejscowości Wolennberg gdzie znajduje się muzeum techniki z okresu zimnej wojny :drif:- jest to kompletna jednostka systemu łacznosci troposferycznej BARS, w polsce było takich obiektów 5.......został sam beton:Thumbs_Down: . tiket do bunkra to koszt 13 jełrykóff wiec tragedii nie ma za 3 godziny zwiedzania . jak by ktos chciał poczytac : http://www.bunker-wollenberg.eu/ wiec pisać kto chętny.. pozdro Prodisz |
Na łućstoku bede napewno. A co do wyjazdu na zwiedzanie to sie jeszcze okaze:)
|
bandziorno,:D
okazuje się ze 13 kilometrów od Wollenberg znajduje się :drif::drif: kolejny bunkier który stanowił cześć systemu ..... trochę info::umowa: http://www.atombunker-harnekop.de/8.html dojazd ::at: http://maps.google.pl/maps?saddr=Ste...ra=ls&t=m&z=12 jak ktoś ma jakieś info co do miejsc wartych odwiedzin w okolicy Kostrzyna => pisać:priw: |
Ja będę ale niestety nie na motorze.
|
Byłem w zeszłym roku, impreza naprawdę baaardzo zacna. W tym roku niestety mnie nie będzie ale polecam zlot wszystkim którzy sie wachaja :)
|
Będę siedział w Motowiosce od 30.07. mogę zająć miejsce :at:
|
tez bede i pomysł zwiedzana jest ok tylko nie lepiej było by wyskoczyć na bunkry np w sobotę po paradzie
|
Cytat:
"Polsce w okresie zimnej wojny wybudowano stacje łączności troposferycznej. System nosił nazwę BARS (ros. Leopard). Na terenie naszego kraju powstało pięć głównych punktów nadawania i odbierania sygnałów, dodatkowo stacje wspomagające. Krąpiewo leży mniej więcej na linii między obiektami 204 i 207 oraz 202 i 206. Obiekt nr 204 znajduje się w Lipiance, k. Torunia, obiekt 207 znajduje się we wsi Suchowo, okolo 7 km na płn-zach. od Kalisza Pomorskiego. Obiekt 202 znajduje się w okolicach Chocianowa, obiekt 206 znajduje się w Łężycach k. Gdyni. Być może jednostka w Krąpiewie należała do systemu BARS" Udostępnione do zwiedzania: http://www.bunkierkrapiewo.pl/historia.php Taki mały OT. |
Ja bede ale nie motocyklem. Mozemy sie spotkac a jak, ale nie wiem czy moj stan bedzie odpowiedni, jak zwykle na W.!
Kamyk |
Będę jak co roku ale Afri zostaje w domu. To są takie trzy dni gdzie najlepszym przyjacielem jest browarek co za tym idzie motocykl to głupi pomysł na woodstocku w moim wykonaniu. Pewnikiem Afri zobaczy woodstockowe pole jakieś 2-3 tygodnie po imprezie. Kontrast jeśli chodzi o wygląd tego miejsca jest mega.
PS Jak się jakiś Czarnuch napatoczy do mojej mini wioseczki zimny browarek się znajdzie :) |
Cytat:
z oficjalnej strony WOŚP wynika ze przystanek kończy się w niedziele nad ranem wiec pomysł wyjazdu na bunkry w sobotę po paradzie jak najbardziej okiej :Thumbs_Up: .jeszcze tylko musim sprawdzić :umowa: godziny otwarcia aby klamki od bunkra nie było konieczności całowania i wsio wpariadkie. na woodstocku melduje się w środe w godzinach popołudniowych - czarna RD07a :D z saperką przypietą do prawego gmola |
Zobaczymy jak z miejscem, ale "będzie pan zadowolony..." Generalnie w środę impreza na krawężniku przed bramą wjazdową, więc się napewno znajdziemy :friday:
|
wiec sobote rano zwiedzanko mi pasuje jak najbardziej bo i tak do 16godz nie bedzie chyba żadnych koncertów
|
Jadę do Kostrzyna na Woodstock z kolega i bratem (na motórach)i chętnie zobaczymy coś więcej niż chmarę rokendrolowców.
Jak macie jakieś fajne miejsca które można zobaczyć w okolicy to piszcie bo cały czas nie będziemy słuchać muzyki. Jedziemy już 1.08 ale mamy ponad 550 km i jeszcze opłotkami tak że wchodzi w grę 3, 4, 5 sierpień. |
Cytat:
Padło już na priva kilka pytań odnośnie możliwości gościny u nas. Otóż. Dwa górne mieszkania, w którym gościliśmy Was w zeszłym roku, teraz mam wynajęte. Ale za domem spokojnie zmieści się kilkanaście namiotów, a w razie jakiejś mega ulewy podzielimy się tym co mamy i podłogą. Od poniedzałku biorę się za robienie nalewek, więc na pewno nie zbraknie promili. |
Cytat:
przez ostatnie 11 woodstocków z rzędu przeważnie duża scena startowała o godzinie 15 , od rana leciały ogłoszenia na przemian z muzyką z lokalnego kołchoźnika , mała scena przy ogródkach:chleje: piwnych czasami dawała rade 24 na 24 hehe a za harym tybetańskim cieżko było nadążyć :blues::dizzy: ....nie wspominajac o innych atrakcjach :haha2:których nigdy nie brak na tej imprezie :Thumbs_Up: w sobote o godzinie 12 powinna byc parada motocykli przez miasto wzorem lat wczesniejszych |
Cytat:
Chętnie zobaczymy coś ciekawego chociaż z naszej trójki to tylko ja się na offa piszę bo oprócz mojej AT jedzie cb1000 i elektra. |
jeśli się uda pojawię się i ja :)
|
wrzućcie jakieś info kiedy i z z jakiego miejsca jedziecie na offa też bym chętnie dobił do ekipy enduro
|
Cytat:
|
Będę z kobitką na 100% na Woodstocku - na bunkra się piszemy!
Prodisz, daj mi na priv jakiś telefon. W czwartek dojadziemy wczesnym popołudniem - żebyśmy jakoś się znaleźli! |
dajcie nr tel do glownego wodzireja imprezy AT ,aby sie wszyscy znalezli
|
Jak moja ukochana bedzie miala wolne bedziemy razem, jak nie to solo, tak czy siak moja afri bedzie ;)
Diverek zostaw mi kawalek ogrodu wolnego jak to nie problem :D:D:D Grazie mille |
Cytat:
jak na razie nikt nie zgłaszał sprzeciwu wiec jak wjedziesz do moto wioski nie stawiaj motocykla na zbiorowy parking wzdłuż ogrodzenia ( czasami potrzebne jest info na bramie dla organizatorów - problemów nie robią ) tylko jedz do końca droga i po lewej stronie ujrzysz :at::at::at::at::at: |
Może i ja się pojawię.Pertraktacje w toku.
|
Ja bede na pewno, razem z plecaczkiem juz we wtorek wyjeżdżam z wawy :)
|
Plany na traskę już mam. Kwestia tylko zostaje w jaki dzień ja zorganizować. Nie będzie to mega ciężki off. Choć nie wykluczone że ze względu na opady, jakie nas obecnie nawiedzają, trzeba będzie uporać się z błotkiem. Możliwe że będzie całkiem spora przeprawa wodna. Ale to wszystko zweryfikuje na kilka dni przed Waszym przyjazdem, aby nie okazało się że potopimy sprzęty w rozmokłym bagnie:) Chciałbym pokazać wam fortyfikacje, które otaczały Kostrzyn, do tego kilka urokliwych miejsc, jakieś ciekawostki. W połowie trasy w pięknych okolicznościach przyrody planuję zmajstrować przerwę na rozprostowanie kości z ogniskiem i małym popasem. No i jak pisałem na początku. W jaki dzień to zrobić? Wg mnie idealnie byłoby aby nie kolidowało to znacząco z koncertami. Więc na pewno trzeba wyruszyć z rana. Pozostaje tylko dzień tygodnia. Czwartek, piątek czy sobota?
PS A gdyby ktoś chciał zadzwonić do mnie to jestem pod numerem 794 660 trzy sześć 2 |
na sobotę jest plan wyjazdu do Wollenberg no i parada - ja chętnie na mały off się piszę . .jak na razie żadne atrakcje nie są planowane na czwartek i piątek wiec może to będzie dobry pomysł na off ze zwiedzaniem okolic kostrzyna?
|
witam
pojawie sie i ja z moją panią AT nieukrywam że głównie na offik,ale dla spokojności namiocik zapakuję. A jak mawiają stare górale "jak bydzie piknie to i do niedzieli zostane hej ' |
Pany a ja tak zapytam z innej beczki. Nie śmiejta się ale jadę pierwszy raz na "łódstok" i można bez kozery wjechać moto? I jak szukać "wioski AT"?
|
Motocykle zostawia się na parkingu, który jest ogrodzony i oddzielony od wioski motocyklowej siatką.
Są spore szanse że będziesz widział motocykl z namiotu, ale na samą wioskę raczej się nie wjeżdża. W niedziele można wjechać pod sam namiot żeby się spakować i nikt nie robi z tego problemu. Ekipę Ucką będzie łatwo znaleźć gdyż zabieramy niebieski pawilon ogrodowy :D |
Traf tylko na wioske motocyklową a tam to już znajdziesz kogo szukasz:D
|
Myślę, że sporo ludzi dojedzie dopiero w piątek. Więc wspólny wyjazd z rana to najlepiej na sobotę planować.
|
Zajebiście :) to do zo!
|
Cytat:
Na razie wziąłem się za porządki za domem. Zakupiłem nowego grilla bo zeszłoroczny się wziął i skończył. Już niemal wykosiłem to, co wyrosło za domem, wiec będzie gdzie rozstawić namiot, czy postawić motura. Dzisiaj nalewam wodę do basenu więc zdąży się nagrzać. Tak więc zaczynam Was już powoli wyglądać:) Ci co będą mieszkać u nas będą wiedzieli co, jak i dlaczego:) Natomiast Ci, którzy będą mieszkać na terenie Woodstoku, oczywiście także są mile widziani. Chociażby aby zapodać sobie jakąś kąpiel, pogaworzyć i wypić co nieco. Wiem że przybycie Sołtysa grozi marskością wątroby, ale jakoś to będzie:) |
Cytat:
Mam numer to będę dzwonił żeby Was poznać. Mam nadzieję że mi nic nie przeszkodzi. |
Ciekawy pomysł z tymi bunkrami. Zwiedzanie bunkrów w sobotę czy niedzielę?
|
No jak co roku będe i ja :D Wioskę AT znajdę :D
Diverek i obiecuje Ci że swego chonoru w tym roku nie sprawie a w ramach przeprosin Macedońskie przysmaki dowiozę :D Do zobaczenia w środę lub czwartek :D Będe dzwonił Pozdro |
Cytat:
|
Więc i ja się zjawie.
Będzie to dla mnie pierwsza możliwość spotkania ludzi z forum, gdyż AT mam od niedawna. Ruszam już jutro, toteż całkiem możliwe że moja Afryka będzie pierwsza na polu :) Do zobaczenia ! |
Amber, przy Woodstocku jest po prostu zlot motocyklowy. Policja i porządkowi nazywają to "moto wioską". Podjeżdżasz więc pod motowioskę i dalej jak zwykle: opłata za wiazd, a w środku kilka tysięcy moturzystów z browarami.
O ile dobrze rozumem prodiża to po prostu się tam z kimś dogadali, żebyśmy mogli motocykle koło namiotu parkować ;-). |
Właśnie wróciłem z terenu woodstocku. Od dzisiaj już jest zamknięty dla ruchu. Nie chcieli mnie wpuścić wiec musiałem użyć leśnych ścieżek. Spotkałem tam kolegę Grzesiek3M. Troszkę obwiozłem ich po mieście i się rozjechaliśmy. Jego dziewczę jest w pokojowym patrolu wiec ma on możliwość wjazdu i wyjazdu. Sporo człowieków już przyjechało. Zaczyna się ruch. Jutro jadę na rekonesans i ostateczne wyznaczenie trasy offu.
|
jako gospodarz - to Ty się wypowiedz jakiego plana masz
piątek: sobota: niedziela: mozna zrobic tak by załapać się i na offa i na zwiedzanie? |
Cytat:
Off jednak na 90 % będzie w sobotę. Czemu? W czwartek i piątek zapewne nie będzie pełnej frekwencji a w niedziele już sporo ludzi będzie myśleć o odwrocie o ile już nie będzie w domu. Dlatego ten off bedzie połączony z lekkim zwiedzaniem. Tzn. tak to rozplanuje aby przerwy robic w jakimś interesującym miejscu. |
o której startujecie?
|
Cytat:
|
Cytat:
przez ostatnie lata notorycznie miałem problemy z :at:wjazdem na wood.... i to bez znaczenia czy moturem czy autem ale jest na to patent:D głowny wjazd na droge dojazdowa na teren woodstocku jest na wprost z drogi gdzie wszystkie samochody jadace od centrum sa kierowane w prawo - chyba kierunek szczecin .. na tym skrzyzowaniu jak by komu zabronili wjazdu ,co moze sie zdarzyc nalezy skrecic nie w prawo a w lewo - w kierunku centrum - jest to celowo zamknieta droga bezposrednio do miasta dla słuzb ratowniczycz etc... po przejechaniu jakis 200 metrów po prawej stronie jest most z betonowym murem - osobówka spokojnie przejeżdza ,dalej polna droga kawałek i mniej wiecej wyjezdzacie koło moto wioski - plus minus 200metrow - z daleka widac juz bedzie jezeli nidy rydy w ten sposób to kierujecie sie tak jak wszystkie pojazdy czyli jadym w prawo , za jakies 300 metrow po prawej przy drodze jest zajazd , a dajej z 200 metrow po lewej jest wjazd do lasu .....beda na 100% stac tam pokojowi , motocykli nigdy nie zatrzymują , dalej przejazd przez tory , potem droga dojazdowa na parkingi za wzgórzem akademii sztuk przepieknych hehe ... jadym cały czas ta droga....mijacie harego z tybetu i tym łoto sposobem trafiacie na asfalt z którego widac moto wioske :D jak sie uda to jurto w nocy :at:wystartuje kierunek kostrzyn wiec chłodzcie browary bo bedzie jubel :D |
Cytat:
|
hehe akurat znam doskonale sciezki w koło terenu .....jeno sie kurzyło za DRerą....hahha
|
kilka lat temu jezdzilismy w sobote normalnie po terenie woodstocku i nikt nam nie zwrócił uwagi. Wtedy motowioska była jeszcze koło małej sceny.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 17:17. |