![]() |
Kufajka Utika
Heloł
jako ze zbliza sie termin zakupu królewny chce sobie sprawi kurtkę Utika Shark II - intermotors. Nie znam sie wiec prosze o porde. Czy to jest dobre czy sie opłaca i czy moze jest jakas alternatywa. Na kurtkę chce wyda ok 500 zł. Z góry dzięki za odpowiedz |
Mam te kurtke. Daje rade. Nie sa to wyrzucone pieniadze. Choc za te kase na jakims motobajzlu kupisz cos bardziej renomowanego.
Latem nawet niezla wentylacja. NIestety czarna wiec grzeje... |
tyle ze widzisz w tym naszym lubelskiem to z motobajzlami ciezko :mur: nie wiem czy opłaci sie lecie do łodzi np
|
To wpadnij do Wa-wy, bajzel już wkrótce http://mototarg.pl/
|
Cytat:
|
W sumie to może nie byc zly pomysł, tym bardziej ze na marketing musze zdac relacje z jakichś targów. Ale tez sam nie bede jechal. Jak ktos bedzie chetny z okolic to czemu nie...
|
ja mialem 4-5 lat temu kurtke utiki. bylem srednio zadowolony. troche mi przeciekała w ulewy (od kołnierza) i co najgorsze w gorace dni membrana ktora tam byla (reissa) była typową ceratą ktora zamiast wypuszcać pot to chyba go skraplała. poza tym jakos taka była troche niewyględna.
Teraz mam Hein gericke z Gore (kupilem na motobajzlu za 550zł u babki z torunia - czesto sie wystawia) ktora jest wprost idealna. nie przeciekła nigdy, nie poce sie w niej w upały (kiedys byłem sceptyczny ale GoreTex naprawde działa). Oprocz tego ma dopinany kołnież siegający do nosa - swietne na niskie temperatury. Teraz te kurtki u babki troche zdrozały bo kosztuja 650 zł. ale mysle ze akurat w tym przypadku lepiej dolozyc te 150 zł i miec cos naprawde topowego. Zwróc uwage na metkę - musi byc GoreTEX :) |
Cytat:
a co to za HG z Gore - jaki model? Już sporo słyszałem dobrego o tej marce. Poza tym, czy możesz/możecie podać dokładniejsze namiary na sprzedawcę (na tą "babkę")? Mam daleko do jakiegokolwiek motobajzla, zatem wolałbym telefonicznie umówić się i mieć przynajmniej 75% pewności, że jak pojadę na giełdę to kupię coś. Z góry dzięki za odpowiedź, pozdrawiam. |
oni sa chyba na kazdym bajzlu w polsce (ja kupowalem w lodzi, potem widzialem ich w wawie i we wrocku), maja w glownie HG, Tuarega (tez HG) i BF (ale tej ost nie polecam - mam spodnie BF i sa do dupy)
kiedys wziąłem od nich wizytówkę: http://images34.fotosik.pl/197/e6297e10f12d65a8med.jpg niewiem czy dane sa aktualne. w kazdym razie strone internetową maja b uboga i nie ma tam tej kurtki. niewiem jaki model ja mam.. jakis traveler czy cos takiego. generalnie wiele turystycznych tekstylnych kurtek z GoreTexem heingericke nie robi :) |
Cytat:
|
Ja mam BF Dakar i również jestem zadowolony :)
|
Cytat:
... kupiłem buzer, to sie szybko rozleciał, w sumie kupiłem 3 - bo 2 dla fumfli.... te same efekty w podobnym czasie użytkowania... :hello: ... potem buty utiki, turystytczne, piękna skórka itp... i dupa :hello: slidery odpadły po 3ciej wycieczce... lipa i tyle... nic więcej z tej firmy nie kupie :oldman: bardziej te ciuchy na pokazy mody sie nadają niż do jazdy... :D |
Cytat:
Fakt że tania, ale więcej jej nie kupię, bo ma membranę z folii ogrodniczej, a ja nie lubię być hodowany jak ogórek... Zdrowia! :hello: |
|
Cytat:
Aaa no i jeszcze nioe mogę trafi na tronę tego BF-a może wiesz cos wiecej |
:hello:ja już taką mam, więc śmiało... a strony bf nie znam... katane kupiłem korzystając z opinii użytkowników... m.in. naszego szanownego 4um....:umowa::D
|
Strona internetowa marki BF, wydaje mi się, jest tutaj: http://www.bf-hardwear.de/ Jakaś ta stronka mało internaszinal.
|
Dzięki chłopaki, jeszcze powstał kolejny problem bo kurtka XL - no niby ja takie rozmiary nosze. ale z tego co widzę rozmiarówka jest do 5 XL czyli cholera go wie jaka będzie rozpietośc tych rozmiarów. Egon Ty jaki rozmiar nosisz?
|
Cytat:
|
Cytat:
Ja bym bardzo ale to bardzo chciał kupić sobie Tuarega z Goretexem zamiast BF czy Akito ale jam mam to uczynić skoro nigdzie nie ma w moim rozmiarze czyli XXXL :confused: Kupiłem lekko używane spodnie Tuarega z GTX w UK to mi je k...wa jeb..a poczta zgubiła :mur: |
W tym momencie zajebiste dzięki Egonowi. Zanabyłem kurtkę BF Desert nówkę za 670 zeta. 130 taniej niz w sklepie. Dzięki jeszcze raz i masz duuuuze piwo przy najbliższym spotkkaniu
|
W tym sklepie komplet Akito Desert (spodnie + kurtka) można kupić razem z przesyłką do Polski za 189 funciaków czyli około 850 PLN ... jeśli nie znajdę nic innego to zamawiam :)
http://www.motocrossmotorbikes.com/ |
Hubert a kiedy bedziesz zamawial? Ja za jakis miesiac [$] bede chcial zamowic same portki, dla 2 osob wyszloby taniej za przesylkę
|
Ja raczej wcześniej .. jeśli na motobajzlu 12-13 kwietnia nie znajdę nic z Goretexem na siebie to chyba od razu zamawiam to AKITO w UK ...
|
OK to najwyzej bede sie zwracal o pomoc jak juz bedziesz mial praktyke
|
Cytat:
Na Warszawskich bazarach są zawsze, już wieloktotnie kupowałem u nich ciuchy, zawsze mają spory namiot z odzieżą i małe stoisko z gartami ;) |
Cytat:
....eeeeetammm.... ja tylko linka zapodałem... ale browarka nie odmówie :hello: |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:44. |