![]() |
wypadanie 5 biegu ? ? ?
HEJ
ZDARZYLO SIE KILKA RAZY w odstepie czasowym kilku tygodni jade na 5-tce i nagle ilnik wyje, lancuch szarpie - szybko sprzeglo, piatka i jade dalejjjjjjjjjj nie jestem pewien ale moz przytrafia sie to od razu po wbiciu 5-tki, moze za slabo , moze młotkiem trzeba czy ktos mial taki objaw, oczywiscie poza biegiem "2" pozdrawiam |
2-3 razy mi się tak zdarzyło jak źle wbiłem bieg, nie dotyczy to tylko piątki ale w ogóle biegów
|
Zibi to już na tym syntetyku 10w50 Liquy Moly..
tez tam mam ale żaaaadko i raczej 2 lub 3 bieg.:Sarcastic: |
tak tak na tym syntetyku !!
a toma do rzeczy cos czy na syntetyku czy innym ? :) |
no cena wieksza, wiecej dodatkuff :)
|
Cytat:
|
5 bieg dość często siada w w 1 cylindrówkach jeżdzonych po asfalcie (notorycznie w XT), ale nie tylko, również w innych moto i autach sie zdarza. Siadają wspomniane kły , ale też zęby na trybach (wtedy piątka wyje), szczególnie jak ktoś jeździ na niskich obrotach..
Na razie również bym tego nie ruszał- naprawa będzie pracochłonna i na nowych częściach to droga.. ps. chyba że np. sam niechcący redukujesz bieg np protezą............:) |
Zibiano, mówiłem że automatem nie można jeździc na zgaszonym silniku :haha2:dzieju i kazmir tez mówili to teraz masz :dizzy:
|
I widzisz śmigałbyś RD04 to nie miałbyś problemów..:Sarcastic:
a zachciało Ci się RD07...............Po kiego diabła sprzedawałeś? |
hehehehe
nie jest to problem :) kilka razy sie zdarzylo i tyle. narazie : DZIDAAAAAAA i do przodu ! ! ! |
No miejmy nadzieję, ale bywa że jak już coś zaistniało to się będzie powtarzać.
miałeś mówione żebyś silnik odpalił ruszając od Maćki :haha2:, a ty wolałeś się odpychać, to i pewnie ci wpadła piątka jak się mocniej zaparłeś startując z buta pod światłami ;) A swoją drogą to posiadanie 07 zwłaszcza 07A dostarcza wielu wrażeń , jak nie regulator to pompa teraz biegi.....:dizzy: , ludzie co jest? Już zaczynam się zastanawiać czym da się polatać długie lata, 03 czy 07? Ehhh, co tu robić :confused: |
:oldman: Rd 03 górą !!! chyba nie masz wątpliwości Dzieju ??
|
oj chłopy przestancie, jakby kazdy mial wybor kazdy wolalby nowszy itp......
pozdro !!! |
Wiesz co Zbyszku, gdyby stanęły obok siebie 2 nówki 03 i 07 to wcale nie jest pewne że wybór by padł na 07 ...a nie na 03.
Jedyny istniejący minus 03 to to że nie ma już takich "nówek" jak np 07 z 2002. I przez to możliwość wyboru jest ograniczona :( |
Trzeba Zbyszka trochę podłamać.......
Generalnie to w RD 03 nic się nie dzieje wRD 04 padają wałki pod zębatkę zdawczą, a w RD 07 padają wałki, pada V bieg i regulatory napięcia bo w tym modelu księgowy ma swój znaczący udział :haha2::haha2::haha2: |
Nie ma co psuć Zbyszkowi słodyczy nabycia nowego motocykla. Gdybać też ni ma co. Każdy ma swoją, a każda swoja jest swojsza od inszej, przez co bardziejsza od całej reszty.
|
Ależ oczywiście, ma świeży motorek , silnik na dotarciu , chodzi ścisło i cicho..... :Thumbs_Up:
Co do księgowych to ich udział w PSUCIU pojazdów trwale odbił się w końcówce lat 90 a już po 2000-2004 to jest katastrofa, ale cóż jak dyspozycje idą z góry, żeby jak najwięcej zarobić , jak najmniej zainwestować....no i złapać jak najwięcej klientów a potem ich wycyckać na serwisie..... |
Mnie na przykład 6 nie wchodzi i nie robię z tego sensacji.
:D |
Cytat:
|
hwhehhehehehe
dobre dobre to widać liczniki nie przekrecone bo 6-tki nie ma :) |
Zibiano a może masz tak mały przebieg że ta piątka dopiero Ci zaczyna wchodzić :)
|
chyba tego sie bede trzymał :)
|
Szykuj części - w zimę nie mam co robić :haha2:
|
po co komu szóstka jak afri na 4rce idzie 180kmh :oldman:
na piątce tez, ale mniej sie trzęsie :) |
Jak to...? Czyli 5 to jest nadbieg? Coś jak 6tka w GS500?
|
Cytat:
|
Pozwolę sobie zwrócić uwagę na pewne prawa fizyki.....a wszystko odn. , mocy , przełożeń , oporów , zużycia paliwa w stosunku do poprzednich wartości czy wreszcie ekonomiki ...stanie się jasne
nie chcę się powtarzać ale naprawdę w AT napęd do silnika jest optymalnie dostosowany. na 6-kę czy mniejsze tylne zębatki zabraknie mocy co skutkuje większym spalaniem |
Ryba założył 44 (jeden mniej) a ja zakładam 46 bo jakis czas temu jakis ktm wyprzedził ze swiateł co go nie zauwazyłem :vis::cold::confused::(:mad:
zróbmy gdzies jakies testy afri na 400 metrów. kazdy ma juz inne przełożenie wydech i jakies pierdoły :Thumbs_Up: |
no ale pozostaje różnica w obsłudze, każdy może inaczej ruszać ....
ale zakładając że każdy będzie chciał być pierwszy to może być ciekawe porównanie... |
Ja tam się boję takich testów bo okaże się że moja Afri jest do dupy a po co mi to :D
|
Cytat:
|
właśnie :p
|
Po prostu jeśli któraś będzie wolniejsza to jest proste wytłumaczenie " a bo widocznie mojej Królowej dzisiaj nie chciało się ścigać":haha2:
i tyle, każda jest dobra, chodzi tylko o wykazanie z grubsza różnic między seryjnymi zębatkami a tymi co maja inną ilość zębów... |
Eee ja mam jeszcze prostsze wytłumaczenie w razie czego :) Ja ważę w sumie tyle co średniej postury kierowca + plecaczek :lol8:
|
tym bardziej bym założył 46 ;) ja waże tylko tyle co Ola + plecaczek ;):p
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:31. |