![]()  | 

Bank dla podróżnika? 

mBank mi przysłał informację, że od maja zamierza prowadzić opłaty za wybieranie pieniędzy z bankomatów za granicą - w związku z czym przestał być tak atrakcyjny jak był kiedyś :-) 
	Jaki bank / karty itp. FAT poleci ludziom jadącym za granicę poza eurostrefę? :-)  | 

Jak masz regularne wpływy na konto w mBanku to bierzesz pakiet do konta i dalej masz  bezpłatne bankomaty. 
	http://www.mbank.pl/konta/uslugi-dod...ekonta/#tabs=1  | 

Wiele banków ma teraz wypłaty po za granicami kraju bez prowizji. 
	Kiedyś patrzyłeś w jakiej walucie (euro czy dolar) prowadzone są rozliczenia, obecnie są karty, gdzie rolicza się w zależności od strefy tak lub tak. Ja ma karty w Aliorze i Eurobanku - jestem zadowolony. PS. Warto mieć jedna maestro druga visę  | 

Cytat: 

| 

Cytat: 

Ważne, że kolegów odpowiednio rozliczyłem po powrocie do domu ;).  | 

Ja też polecam przyjrzenie się tym "pakietom do e-konta" w MBanku. Ja sobie to ustrojstwo włączyłem przed wyjazdem na Krym, dzięki czemu miałem darmowe ubezpieczenie zdrowotne w podróży i jak tam przytrafiło mi się gagu w postaci wybitego barku to bardzo zgrabnie się mną zajeli.  
	Napiszcie pls w jakich rejonach mieliście problemy z Mastercardem?  | 

Cytat: 

Z tego co widziałem to Toyota bank ma za darmo na całym świecie. Cytat: 

| 

Cytat: 

| 

No i bądź Pan tu mądry w tym wszystkim :dizzy: 
	Czyli najlepiej klasycznie, kasę przy orderach nosić ;)  | 

Ja używam  zwykłej maestro z Pekao i jestem zadowolony, nawet jeżeli jest prowizja przy wypłacie to i tak mniejsza niż korzystanie do takiej operacji z karty kredytowej , a po osobistych doświadczeniach gotówka jak najbardziej powinna być . 
	 | 
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 03:11. |