![]() |
Cytat:
Przykład "CRF 300L MOTARD (95-105 KG.) 20> MLHND168M50 300 MS MZ456-415TR-11" Gdyby z jakiegoś powodu link nie chciał działać to dostęp do pliku jest tutaj w polu 'Category' wybieramy 'CATALOGUE'. Pozdrawiam |
Cytat:
Z ciekawości. Może ktoś kupił i poda symbol? |
Czołem Pany,
dzięki za wszystkie podpowiedzi. Cytat:
Zamówiłem w końcu model: MZ456-405TR-18-85. Czyli długość 405mm bo tak podają wszystkie źródła że do L'ki powinien być taki. Moje odczucia są takie, że wydawało mi się że będzie sztywniejszy. Wg mnie zarówno SAG i subiektywne uczucie miękkości jest dość podobne co w oryginale. Szału nie ma jeśli chodzi o twardość ale to przetestuje dopiero w terenie. No i dupa siada podobnie jak w oryginale, może trzeba było brać ten dłuższy (415mm) Za to tłumienie odbicia na pierwszy rzut oka jest wyczuwalne. W końcu nie czuje się jak na trampolinie. Ewentualnie jak po testach stwierdze że sprężyna nadal jest kijowa pod moją wagę (95kg) to będę szukał samej sprężyny... |
Cytat:
Tyle w kwestii 405 vs 415mm. Nie patrz na tłumienia "na pierwszy rzut oka" tylko od razu dokręć o 6-8 kliknięć od fabrycznego położenia, już będzie o niebo lepiej, i od tego poziomu zacznij dopasowywać pod siebie. Przy Twojej wadze jeszcze kilka kliknięć na pewno do tego dołożysz, ja zostałem w tych rejonach ale ważę saute 80kg. |
Cytat:
|
|
Pany, a z innej beczki: montował ktoś gniazdo USB w Lce? Nie chce go na kierownicy tylko fajnie by było gdzieś w okolicy wyświetlacza. Macie jakieś praktyczne porady gdzie szukać i czy ktoś ma już jakiś model sprawdzony? Na ali i innych chińskich portalach jest tego od zaje#u ale nie chce mi się rzeźbić, wiec może już ktoś przez to przechodził.
|
dawno temu byłem na grupe fejsbukowej tego motocykla, nie wiem czy posiadasz konto ale w szukajce wpisałem i coś wyskoczyło, to tylko sugestie, nic nie testowałem z tych rzeczy
https://www.facebook.com/groups/4169.../search/?q=usb https://scontent.fktw4-1.fna.fbcdn.n...5g&oe=67CE5E67 https://pl.aliexpress.com/item/10050...martRedirect=y |
Cytat:
|
Napęd 14 x 42.
W sumie z braku 40z na tył wpadła większa zębatka o 2 zęby. Subiektywnie, czuć przyrost momentu, nawet zdecydowanie. Choć teoretycznie to tylko ~5%. Nie odczuwam wpływu na prędkość, generalnie nie cisnę ale do 120 rozpędza się bez problemu. Elastyczność uległa znacznej poprawie a użyteczność 6 biegu jest na poziomie takim jakiego bym oczekiwał od ustawień fabrycznych. Długość łańcucha 108z, kupione 110z więc trzeba było skrócić. Spalania nie obserwuję jakoś szczególnie ale zdaje się że pali nieco mniej choć mogę się mylić. Przy doborze korzystałem ze strony sprocketcalculator.com Czy ktoś z was stosuje strategię częstszej wymiany przedniej zębatki? Co ile kilometrów? Klamki. Wymienione z przypadku a w zasadzie z wypadku. Moja CRFa zeskoczyła z podnośnika serwisowego i klamka sprzęgła się wygięła. Po wymianie pierwsza myśl nie warto ale po kilku rundkach zmieniłem zdanie. Warto, hamulec na 2 palce 'żyleta' i do tego odpowiednio wyregulowana klamka sprzęgła. Bajka. Wymieniłem na Zeta choć pewnie są inne. Gdyby ktoś miał wątpliwości wykonane w Chinach. Jakość najwyższej próby. Amortyzator. Drogą eliminacji wybrałem Ohlins. Miał być regulowany, brałem pod uwagę YSS, Hyperpro i ten który kupiłem. Hyperpro odpadł bo regulacja w zasadzie niedostępna po montażu, YSS bo różnica w cenie mnie nie odstaraszała. Pierwsza myśl po montażu 'nie czuję amortyzatora' działa jak powinien. Zainstalowany tak jak przyszedł bez zmiany wstępnego napięcia sprężyny, dobicia i odbicia. Kraj pochodzenia Tajlandia, jakość wykonania świetna. Niestety nie mam innego punktu odniesienia niż amortyzator fabryczny ale poprawa jakość prowadzenia tak dla zobrazowania to skok z 'okręgówki' do mistrzostw na poziomie przynajmniej europejskim. :lol8: Przez chwilę po wymianie miałem wrażenie, że przód jest całkiem w porządku. Niestety do pierwszej 'ostrzejszej' jazdy kiedy dobiło zawieszenie. Myślę o zmianie, modelu jeszcze nie wybrałem ale przynajmniej regulacja wstępnego napięcia sprężyny by sie przydała. Jest Ohlins i wkłady YSS. Coś jeszcze? RallyRaid nie biorę pod uwagę. Może jakieś sugestie? A może ktoś poleci dobry sklep/serwis zawieszeń na pomorzu lub w okolicy? Nie dojeżdżam CRFą do pracy, głównie ma mi dawać frajdę jak potrzebuję 'przewietrzyć głowę'. A wietrzę ją w lesie, na polach a okazjonalnie wałach i łąkach wiślanych. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:37. |