![]() |
Może obejrzymy też filmik z "waszego" rajdu ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
Dobrze, że się obudził:) |
10 Załącznik(ów)
Kto nie pamięta to proszę ......
|
10 Załącznik(ów)
Coś tam jeszcze się znalazło :)
|
O, to to robota, ładne zdjęcia, wszyscy ładni...
|
Super foty
|
Pikne foty Frogu :)
|
10 Załącznik(ów)
Jest tego troszkę :)
|
Szanujmy wspomnienia...
Cytat z pamiętnika z pola bitwy. "Pamiętam, że w piątkowy wieczór po przyjeździe na miejsce, zsiadłem z motocykla i natychmiast wpadłem wprost na ciężką podlaską artylerię dowodzoną przez lejtnanta Wasila. Wokoło teren usiany lejami wypełnionymi jakimś pomarańczowym złomem i zwłokami. Pod zaciekłym ostrzałem, w tzw krzyżowym ogniu, przez półtorej godziny udało mi się zrobić trzy kroki od mojego czołgu. Dopiero po tym czasie nadeszło wsparcie w postaci majora Plaka ze śledziami. Chyłkiem, w rozproszeniu zdobyliśmy przyczółek pod wiatą. Tam też nie było lekko; WIR walki był ogromny. Nad głową świstały lekkie pociski, szrapnele rwały ciało w strzępy... trwaliśmy... no i te miny- wystarczył jeden nierozważny krok... Niestety śledzi sie skończyli i nie było już czem sie opędzać... I wtedy, pamiętam jak przez mglę, choć bardziej był to dym... tak to musiał być dym... wokoło wszystko płonęło... co i rusz przebiegała żywa pochodnia i z sykiem tonęła w jeziorze... I wtedy, tak , to było wtedy- ktoś zaproponował kawę... Ocknąłem się już za dnia pod swoim wiernym czołgiem. Zawsze po mnie przyjedzie, bo dba o swego dowódcę... Ziemia zaczynała drżeć od nowa; nadciągała nowa fala walk" |
Pieknie.
|
:bow: Atomku chylę czoło.:bow: Wieszcz narodowy pękłby z zazdrości.
|
Tak było wnusiu, tak było. Wszystko prawda.
A teraz składaj wnusiu rączki do modlitwy i proś o ducha walki dla Dziadka, bo jak przyjdzie czas i Podlasie w potrzebie znowu będzie trza jechać. Drogę znam! |
Ciut pamiętam jak przez mgłę albo raczej bitewny kurz i dym ale nie aż tak dużo.
Pojadę i ja jak tylko Podlasie znów wezwie. |
2 Załącznik(ów)
Gdzieś po drodze Rajdu. Widoczek z cyklu "Motocykliści dbają o środowisko".
W szybce wywiercony otwór i pod nim wkręcona śrubka... Załącznik 84167 Załącznik 84168 |
Cytat:
|
Cytat:
|
Byli tacy, co byli święcie przekonani, że ktoś podczas tej bitwy przestawił bajoro i dlatego się skompali w nim wbrew własnej woli.
|
Cytat:
Pamiętam jeszcze coś- ach ten smak!! Szynka wędzona w damskiej rajstopie!! Pietka! To Twój wyrób? |
Cytat:
|
ATomku, mianuję Cię naszym nadwornym kronikarzem, z chęcią kiedys Jasiowi przeczytam Kroniki z Twego pióra :bow:
Miło było Was spotkać, posmiać się, powspominać. Ojj 20 Rajdów za nami, strach się bać co będzie dalej, starzejemy się ale duch w narodzie nie ginie i mam nadzieję, że na Podlasiu nie zabraknie nie odkrytych miejsc, gdzie WIRowy Rajd dotrze. Dziekuję Pawełkowi,że te Rajdy wymyslił i je nadal onanizuje :D, Wojtusiowi, Pieti, AdzeW. i całej reszcie która to wszystko ogarnęła. Tekst Śluzy w sobotę:"K.... gdybym wiedział,że tu stoi Ivi to bym godniej wyszedł z namiotu"-bezcenny :D Pozdrawiam wsiech, Matka Polka Ivi aaaaa szykujta się na lutowy bal WIR-owy :blues:. |
1 Załącznik(ów)
Cytat:
Dzięki Iwona. Pozdrowienia dla Jaśka od Staśka :D Kontakt z literaturą polecam od najmłodszych lat Załącznik 84182 |
Taki dziadek to skarb!!!!
|
Człowiek kurczy się z wiekiem.
Podobnie z nazwaniem. Dziadek- dziad- d :D Spotyka się dwóch staruszków i wspominają barwną przeszłość: Pamiętasz?- mówi jeden. Wieszało się na uja wiadro wody i sie wchodziło po schodach... Tak, tak..- mówi drugi. Dziś już nogi nie wytrzymują... |
Hej, jak ktoś ma ciekawe nagrania z kamerki (nie tylko z jazdy) to proszę prześlicie do mnie za pomocą https://wetransfer.com/
Limit jest 2GB per jeden transfer. Email: zlom[małpa]o2.pl |
Cytat:
|
A już miałem pytać czy możemy się spodziewać do wiosny filmu od Złoma, a tu widzę praca wre!
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie wiem z jakiego powodu, ale dziś w nocy śnił mi się Kryszpin, to tak zapytam w temacie XX WIR Rally - Złomie kiedy FILM??
|
Cytat:
|
Do sylwestra miałem nic nie robić ale może chociaż coś zacznę montować. ..
|
Cytat:
|
Cytat:
|
No, tak jak Wasil podsumował Rajd: piątek, ciemno, niedziela :)
|
Szukam kolegę motórzystę, który na jesiennym XX rally wirze miał, jeździł NATem. Miał kask Arai XD3 albo tour-x3. Może ktoś widział, ktoś słyszał?
Gadaliśmy na którymś przystanku.. chyba przy 'źródełku' o goglach do tego kasku i miałem zapamiętać nazwę ale kurr..... zapomniałem.. i teraz ciężko bo ksywki nie znam, a gogle pasowały i kolor przez nie był super. Z tego co pamiętam ;) były dwie nowe afryki ale chodzi mi o kolegę z kaskiem Arai. (a może to był kask shoei hornet?... ehh) Proszę pomóżcie bo ocipieje od oglądania tych sklepów i gogli... Pozdrówka i mam nadzieje, że ktoś da znać jak się kolega zwie lub może maila, fejsbuka, cokolwiek.. |
Zapewne to był "majki" :)
|
Jeżeli był to Airoh Aviator a nie Arai to pewnie byłem ja. ;)
Na offie były dwie NAT (moja - czerwona i Siwego - HRC, był jeszcze Plaku na czerwonej ale nie jechał na trasę). Gogle wtedy miałem pewnie Oakley Crowbar, ale obecnie jeżdżę w 100% Strata z czerwonym lustrem (super pole widzenia, zgrabna konstrukcja, kupiłem za ok.90zł w zimie na 24mx). Z Oakley'ami jest problem dostępnością i wymianą szyb (upierdliwa okrutnie) i same gogle są przewartościowane. Jak coś to pytaj. |
To pewnie, może Siwy bo raczej HRC i był na trasie, bo jak mówiłem - gadaliśmy o goglach na schodkach przy św.źródełku na jednym z postojówek.
Dzięki! :) |
Siwy ma Shoi horneta adv.
|
ehe - możliwe, że pomyślałem, że podobne kaski to i gogle się nadadzą ale moooże ktoś jeszcze z araiem x-tour3 da znać.
Pamiętam, że gadałem z kimś i zapamiętałem, że albo progrip albo FXR i kupił kolega na 24mx bo jakaś promocja nawet była i spasowały :) BTW. Jakie gogle Siwy miałeś wtedy? eee hmm... (może machnę priwa lepiej..) |
Hej. Do szoeja nie zakładałem jeszcze gogli. Jak ciepło to jeżdżę w okularach przeciwsłonecznych.
|
oezu.. to się porobiło się.. to może nie afryka była? ale kurde wydaje mi się, że na 100% NAT i ARAI tour-x3 w kolorze czarny mat. więc no nic.. może Plaka zaczepie i więcej to już nie mam pomysła.
Mam niby fajne gogle na promocji i mierzyłem i nawet szyba mi się zamyka ale kurr... od środka świat chcę widzieć na brązowo, bursztynowo, a na zdjęciach gówno widać jakie od środka gogle mają kolora tylko od zewnątrz jakieś tęczowe czy tam benzynowo-wodne kolory... może dorwę kogoś albo jakiś sklep w białym co ma gogle 100% acuri bo podobno wchodzą to sprawdzę jeszcze i te.. ps. na Dragon NFXs z szybką amber mnie nie stać :| okej. dzięki wszystkim za pomoc. nie będę dupy zawracał gupotami.. (obecuje ;) ) Siwy - ja tyż w okularach jeżdżę ale piooch w oczy sypie jak jadę w grupie.. tak to bym se głowy nie zawracał gogielami. |
A czarny mat to mój może był. Mam hornet adv, możesz wpaść i pomierzyć. Parę par gogli też mam.
|
ale mówiłeś, że nie zakładałeś na jesiennym gogieli, a centralnie przy jakimś kościółku czy cerkwi gdzie te źródełko wypływa siedzieliśmy z jakimś koleżką i paczałem na gogle jego i mówił, że na promocji kupił na 24mx. młody gościu raczej, budowa nie podlasiaka co piwa dużo pije ;) - to były jakieś fxr'y albo progripy albo może i scoty.. koloru były tęczy ale od środka ładnie na brązik zalatywało :) więc to nie ty :P
|
przejadę się jutro po sklepach i popatrzę - jak nic nie będzie ciekawego to zaryzykuje i kupię z neta "gold" - może nie będą totalnie żółte jak te nocne tylko lekko złotawe. styknie i to .... nie wiem tylko czy brać jeszcze szybę bezbarwną (mam niby szybę w kasku) ale nienawidzę jeździć z zamkniętą.. duchota i jakieś takie odizolowanie mnie ogarnia.. lubię jak mi wieje po ryju wiatr i czuję las iglasty mmmmm..... :) :)
|
To polecam sportowe okulary przeciwsłoneczne (do jazdy dziennej oczywiście), np z decathlona. Gogle do enduro kupuję zawsze bezbarwne bo jednak czasem trzeba w nocy przejechać.
|
spoko. z decatlona mam bezbarwne robocze to zakładam jak się ściemnia. tak to jeżdżę w polaryzacyjnych miedzianych - fajne ale podwiewa mi kurz pod nie..
Szukałem takie z pianką dookoła ale nic fajnego i w tym kolorze nie mogę znaleźć.. na targach oglądałem UglyFish ale polaryzowane wszystkie, a po szutrze polaryzacja przeszkadza strasznie bo "wyolbrzymia" dziury, koleiny.. zdejmuje je i okazuje się, że szutrówka prosta jak autostrada do wawy :) ide lulu.. jutro objeżdżę sklepy. to pierwszy krok.. pomacam może coś ;) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:49. |