Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Kaski (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=128)
-   -   AGV AX-8. Alternatywa dla Shoei Hornet? (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=8330)

szwedzkikucharz 12.11.2011 19:21

Cytat:

Napisał aciu (Post 205611)
Pytanie: zalety i wady koloru białego vs koloru czarnego? Bo w pon/wtorek jade kupić i dylemat mam, wszyscy śmigacie w białych...why??!!

Biały bo: nie nagrzewa się na słońcu, jesteś lepiej widoczny na drodze, aha jeszcze kierowcy samochodów widząc Cię w lusterku wstecznym myślą, ze to policja ;)
Tylko brudzi się trochę....

Czarny dokładnie na odwrót, kwestia priorytetów.

herni 15.11.2011 16:57

Cytat:

Napisał szwedzkikucharz (Post 205603)

W tej cenie niestety są tylko do wyprzedaży!!!. Na rok 2012 nowa jest cosik 1200 pln :Sarcastic:

Aras 18.11.2011 13:39

Kupiłem kask w tej "promocji" inter motors 24 października... Biały, rozmiar XL (teoretycznie cały czas jest na stanie w sklepie). Dwa dni temu zmuszony byłem anulować moje zmówienie... TRZY tygodnie oczekiwania... niezliczona liczba telefonów i maili do sklepu... a zamówienia jak nie było tak nie ma! Teraz czekam na zwrot pieniędzy. Także jak ktoś ma stalowe nerwy to niech kupuje w inter motors. A jak ktoś ceni swój czas i pieniądze, radze kupić tu: link (sam kupiłem dwa dni temu i dziś przyszedł DPD)

simon1977 22.11.2011 19:54

To musisz się śpieszyć, bo bardziej popularnych rozmiarów już nie ma (w bieli tym bardziej) :mad:

KML 22.11.2011 20:52

Cytat:

Napisał seaman (Post 207291)
Koledzy, Ci ktorzy maja juz ten kask AGV AX8 Dual Zrobcie jakies szczegolowe zdjecia srodka kasku oraz opiszcie jakies pierwsze wrazenia, jakosc materialow jak z wkladaniem i zdejmowaniem z glowy. Szukam sobie wlasnie prezentu pod choinke :)

Wrażenia opisywałem na poprzedniej stronie , zerknij sobie.

Ja jestem z niego bardzo zadowolony, a za taka cenę jak jest teraz to myślę że tym bardziej warto.
Dwa podstawowe minusy jak dla mnie to:
1. Parująca szyba (nie da się nakleić folii fogcity) - pozostają tylko fogi w sprayu.
2. Mechacąca się lewa poducha policzkowa, od spodu na większej powierzchni powinna być pokryta skajem.
Z powodu że nie jest, przykleja mi się tam rzep kołnierza kurtki przez co materiał się dość szybko zmechacił.

Teraz szukam kolejnego kasku na crossa i bardzo możliwe że też będę szukał w stajni AGV

aciu 22.11.2011 21:25

Cytat:

Napisał simon1977 (Post 207446)
To musisz się śpieszyć, bo bardziej popularnych rozmiarów już nie ma (w bieli tym bardziej) :mad:

No nie ma :Sarcastic: Zarówno AGV-SKLEP jak i Intermotors nie mają białych rozmiar M :( Akurat tego na którego czekałem dwa tygodnie żeby do P-Ń ściągnęli :(... i dupa blada.

KML 23.11.2011 21:17

M-ki można dostać na alledrogo za ok 1000 zł

aciu 23.11.2011 21:25

no właśnie i tu znajduje się ta magiczna suma 1000zł :(

KML 24.11.2011 19:12

Spójrz na to tak, cena katalogowa tego kasku gdy się pojawił to 1400 zł więc i tak jesteś 4 stó-wki do przodu.

Odpuść sobie kilka piw i butelek gorzały a dasz radę.

aciu 24.11.2011 19:16

no właśnie, i tu pojawia się magiczne słowo "odpuść" ciężkie do zrealizowania ;) Wiem wiem KML, trochę marudzę bo głupi spodziewałem się że będą mieli te kaski całą zimę :) a nie do wyczerpania zapasów :( opanujem sprawę ;)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 17:10.