![]() |
Na liczniku mam 62 000 i tego się trzymajmy ;)
Zrobię jak mówisz ale obawiam się że dopiero za jakiś czas... |
Orientuje się ktoś jakie są koszty wymiany rozrządu?
Mam na myśli koszt części. Trzeba wymieniać napinacze? Jeśli tak, to ile kosztują (oryginał Hondy czy podchodzi od czegoś innego)? Sprawa dotyczy RD03. |
Dostępne są łańcuchy zakute i do zakucia (łączenia skuwkom) .
Jakie wybrać? Proszę o szybką odpowiedź. Do demontażu trzeba rozkuwać łańcuchy czy da się bez?? |
Jak chcesz rozpolawiac silnik i wyciagac wal korbowy to kup sobie zakute. Jesli chcesz wymienic tylko lancuchy to kup rozkute.
Stary lancuch rozkuwasz i doczepiasz nowy rozkuty. Przeciagasz stary az wyjdzie nowy, odczepiasz stary i zakuwasz nowy |
OK, dzięki za szybką odpowiedz.
|
Nie jestem pewien na 100% ale szłoby zakute zamontować bez rozpoławiania. Oczywiście kółko zębate z wałków rozrządu trzeba odkręcić.
|
Jarek, sorry. Misza ma racje.
Nie trzeba rozpolawiac silnika, trzab tylko boczne pokrywy scignac, magneto z lewej, z prawej zebatke na wale, w glowicy sciagasz walki rozrzadu i lancuchy skute mozesz kupic. Jak kupisz rozkute to wystarczy pokrywy glowic sciagna i to wszystko. Sorry za mieszanie, popatrzylem w serwisowke |
Ok, przyjąłem do wiadomości.
Próbowałem patrzeć na rysunki na motorista.pl, ale nie chce mi ładować obrazków i cenników. Też tak macie?? |
Tak,na Motoriście dramat się robi:(
|
Dobre fiszki są na cmsnl.com
Na rozkute producent nie udziela gwarancji. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 16:59. |