![]() |
Cytat:
|
Kupilem go za śmieszne pieniążki i go remontuję także nie nastawiałem się na igłę. Co powiecie na temat zamontowania obręczy z DR 650 ? One mają takie rozmiary : 21 x 1,85 i 17 x 2,5 dużo zmieni się geometra motocykla ze względu na węższą felgę czy nie zrobi to znaczenia ? Pozdro
|
Witam! Ja miałem niewiele lepsze felgi niż ostatnie fotki jw. W miejscu największych ubytków uzupełniłem włóknem szklanym i zamalowana cała obręcz od środka żywicą epopksydową by sie nie podnosiło aluminium anodowane i kaleczyło dętkę. W najgorszych miejscach zostało może 70% felgi. Po jakiś 50 tysiącach w trasie i czasem szutry jak SH 20 w Albanii gdzie dobiło konkretnie, że myślałem że się pognie. Dziś zdjąłem oponkę. Stan jak po zaklejeniu żywica. Nie utlenia się bardziej.
|
Masz jakieś fotki z takiego łatania?
|
zdjęcie mojego patentu;) jesli wszystko dobrze zrobiłem http://zapodaj.net/3097d453b8ba3.jpg.html
|
Łowca z Ciebie :-))):bow:
|
Co ciekawsze mimo sporego ubytku aluminium, po dołożeniu żywicy na obu felgach koła były idealnie wyważone. Wychodzi, że żywica z matą szklaną ma podobny ciężar właściwy. Mi się sprawdziło. Jeśli felga ma wytrzymać obciążenia to taką konserwacje mogę polecić.
|
To teraz z ta zywica mozesz bezdetkowo latac... :D
|
Od dziś jak mnie ktoś znajomy poprosi o pomoc przy kupnie afry z Polski to zabieram łyżki do opon na oględziny :D termostaty od tiko, felgi z żywicy, sprężynki od długopisów, dokładki z żuka... fak, co jeszcze? :D
|
Zaślepki ośki wahacza z Ikei...
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:54. |