![]() |
Cytat:
Cytat:
|
Kilometrów przybywa , silniczek pięknie lata.
Brak 6 biegu by tą moc ogarnąć:) Jak by ktoś miał zbędną używaną tylną zębatkę oczywiście trójkową 46z to chętnie przygarnę. Na łańcuchu mam 65tyskm i chciałbym te ostatnie kilka tyskm zrobić na szybszej zębatce , tak dla spróbowania. |
Wrzuć sobie większy blat o ząb do przodu. Przedłużysz żywot łańcucha a i efekt będzie bliższy oczekiwanego.
|
Nie wiem czy 17 się uda bo ząbki są blisko ośki do biegów.
Tylko przymiarka by to potwierdziła. Powiadasz że wydłuży żywotność łańcucha , to 70 czy 80tyskm nie będzie żadnym problemem :) Dawno temu zrobiłem taki manewr w MZ czyli plus 1 ząb na zdawczej , bardzo nieznacznie odczuła na zrywności ale 155km/h jechała. Tak wiem zaraz ktoś powie że licznik był do 140 ale obok jechał samochód pomiarowy a wskazówka licznika oparła mi się po drugiej stronie kołeczka. |
17 Z nie wyda. Nie będzie czym biegów mieniać:)
|
to może ostatnia porada :D a jakby skrócić łańcuch? on będzie się wtedy szybciej obracał! :D
|
Albo napięcie wstępne tylnej sprężyny zwiększyć.
Wtedy się tył podniesie i będzie miała z górki. A z górki wiadomo - szybciej będzie i mniej palić będzie. |
Może źle szukałem ale jakoś nie znalazłem tylnej 45-46z do trójki.
Może ktoś ma podpowiedź gdzie kupić. Przy okazji mała uwaga , różnica między oponami stosowanymi 130/90 i 140/80 to tyle co 2 zęby. Czyli jeżdżąc na 140 i chcąc zachować oryginalne przełożenie należy zamontować tylną 47z i mamy fabrycznie. A jak nie potrzebujemy do topienia czy błocenia to kolejne dwa będzie dobrze. Stąd poszukiwania 45-46. Teraz na 49 i oponie 140 jak tylko nieco szybciej puszczę sprzęgło i ciutek gazu to przód idzie w górę a po co mi to :) |
Do lansu Panie do lansu :D
|
1 Załącznik(ów)
Cytat:
Po lewej dostępne naście lat temu zębatki. Po prawej zestawienie fabrycznych przełożeń dla modeli. Może ktoś popracuje i zobaczy, czy coś się zmieniło. Ja mam tylko tu pracować?;) Jak się nadaje do Afripedii to można tam wrzucić. Też miałem trójkę, ale mój problem był inny. Ja miałem silnik od czwórki i chcąc mieć fabryczne przełożenie czwórki musiałem zakupić tylne koło z zabierakiem i problem został rozwiązany, bo w tamtym czasie nie była dostępna zębatka 45z dla XRV 650 |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:34. |