![]() |
Inżynier Wysyllij a propos napędu do wózka:)
|
Dzięki Randal. Myślałem o napędzie rolką ale tyle co ja jeżdżę to nie ma sensu a i czasu nie ma na takie zachciewajki.
|
Jak myślicie? Samochodowy silniczek wycieraczek z przekładnią ślimakową dałby radę obracać taką rolką? Jak nie to z czego by to zaadoptować?
|
wycieraczki to nie ta moc, ale może rozrusznik??
|
Wasil, jesteś Wielki. To jest ta sól tego forum... Poza tym informuję Pana ,ze zaczep zrobiony do ratowania dupy w czarnej d... dwukrotnie został wykorzystany w Maroku...Łącznie z jazda po wydmach..Co sie zepsuło? Yamahooo i Szajsee...:D
|
Silniczek wycieraczek od np.stara to ja widziałem jak bramę przesuwną ciągał ok 750kg. Nie wiem czy był z motoreduktorem ale dawał radę. Rozrusznik ma moc, ale za szybko kręci, może jakaś mała wyciągarka od quada- bęben przerobić na rolkę do koła.
|
Są takie małe wkrętarki na 12v . Silnik ten daje radę, otwiera nawet bramy.
Ma przekładnię. Moja nie ma zbyt dużych obrotów i na autobane się nie nadaje :) |
Siema. Trochę się podczepię pod temat. Sprzedaję moją cegłę bo stoi. Cena 17 tyś zł bez negocjacji. Pozdro.
|
dawaj zdjęcia może ja przeroibię temat "dzieci + tata motocyklista" na razie u mnie model rodziny 2+2 czyli pasuje do Twojego zaprzęgu.
|
kudłacz co tam zdjęcia. Byłeś przecież na weselichu to widziałeś na żywo ;)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:30. |