Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Honda - inna niż AT & NAT (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=185)
-   -   Honda CT125 Hunter Cub (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=36940)

nabrU 12.09.2024 11:12

Gratulacje, choć pozycja raczej jak na psie (sorry).

U nas w UK sprowadzają to za jakieś 5000 - 5500 GBP (w standardzie czyli bez dodatkowych akcesoriów) czyli cenowo prawie podobnie

Plus taki, że nie czekasz 6 m-cy (rozumiem, że chodzi o to aby nie było 'nowe' ;))

mikelos 12.09.2024 11:28

Cytat:

Napisał nabrU (Post 860469)
Gratulacje, choć pozycja raczej jak na psie (sorry).

U nas w UK sprowadzają to za jakieś 5000 - 5500 GBP (w standardzie czyli bez dodatkowych akcesoriów) czyli cenowo prawie podobnie

Plus taki, że nie czekasz 6 m-cy (rozumiem, że chodzi o to aby nie było 'nowe' ;))

Tak. Chodzi o to by pojazd był uznany za używany. Wtedy nie trzeba robić tzw indywidualnego dopuszczenia. Można kupić nowy i zrobić procedurę dopuszczenia ale sam tego nie testowałem więc nie chcę się wypowiadać.

muszel72 12.09.2024 11:35

Gratki ale drogo w ch...

AfroMan 12.09.2024 11:48

Gratuluję i podziwiam za determinację.
Piękne motorki.
Oby sprawiały wiele radości :Thumbs_Up:

ramires 12.09.2024 11:51

Gratki, niech służy! :)

Bałtrok 12.09.2024 11:58

naprawdę fajny jamnik :)

Artek 12.09.2024 13:54

1 Załącznik(ów)
Wystarczy dwóch wariatów i oto skutki:haha2:

Wielki podziękowania należą się Michałowi za ogarnięcie całego tematu. Bez niego nic bym nie zdziałał. Byłem tylko gościem, który robił przelewy i wybrał sobie kolor.
Ponieśliśmy trochę kosztów, które były niepotrzebne. Moim zdaniem najlepszą opcją jest połączenie sprowadzenia motorka z wycieczką do Tajlandii. Wtedy można zaoszczędzić parę groszy. Osobom z południa Polski pewnie taniej byłoby także odebrać motor w Słoweńskim porcie Kopr.
Mina pani z wydziału komunikacji po zobaczeniu tajskich "robaczków" w dowodzie rejestracyjnym bezcenna:D

Ja jeszcze pomęczę się z zarejestrowaniem moplika na indywidualne tablice. Dzięki MIKI!
Niestety GO HUNT zajęte. Gdyby ktoś miał propozycje, to chętnie to przemyślę.
GO LAS, GO NIEC GO 2SLOW GO CHILL GO CT125

Emek 12.09.2024 13:55

No dobra dobra ale zeznawać jak to lata.

ramires 12.09.2024 14:00

Cytat:

Napisał artek (Post 860502)
wystarczy dwóch wariatów i oto skutki:haha2:

Wielki podziękowania należą się michałowi za ogarnięcie całego tematu. Bez niego nic bym nie zdziałał. Byłem tylko gościem, który robił przelewy i wybrał sobie kolor.
Ponieśliśmy trochę kosztów, które były niepotrzebne. Moim zdaniem najlepszą opcją jest połączenie sprowadzenia motorka z wycieczką do tajlandii. Wtedy można zaoszczędzić parę groszy. Osobom z południa polski pewnie taniej byłoby także odebrać motor w słoweńskim porcie kopr.
Mina pani z wydziału komunikacji po zobaczeniu tajskich "robaczków" w dowodzie rejestracyjnym bezcenna:d

ja jeszcze pomęczę się z zarejestrowaniem moplika na indywidualne tablice.
Niestety go hunt zajęte. Gdyby ktoś miał propozycje, to chętnie to przemyślę.
Go las, go niec go 2slow go chill go ct125

g0 2hell
g0 onies
g0 000g

Artek 12.09.2024 14:03

Na razie 80 km/h osiągnięte. Ale mój na dotarciu, więc...Moim zdaniem v-max. może być ciut mniejsze, niż w sh125i. Zawias z przodu nie robi, albo robi, jak w skuterze. Tył w oryginale jest ok. Potrzebuję czasu, aby się przyzwyczaić do tej skrzyni biegów. Szkoda, że nie ma wyświetlacza biegu. Dobra pozycja nawet dla gościa 180 cm.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:02.