![]() |
ściągnąłem Osmanda na xcover do pamięci wewnętrznej, a potem w Ustawienia ogólne zmieniłem katalog przechowywania danych na kartę sd i po kłopocie
|
Niech mi kto powie, gdzie mam wrzucić wcześniej zrobiony ślad gpx do osmanda? Na karcie pamięci mam tylko folder net.osmand, wrzucam i program mi tego nie widzi.
|
Nie pamiętam juz zbytnio ale chyba w folderze android/obb jest katalog osmanda i tam jest folder gpx lub track
|
W obb jest net.osmand, track nie ma. Zrobiłem folder track, wrzuciłem trasę i nic, wrzucałem do net.osmand i nic.
|
To zrób jeszcze folder gpx
|
Za każdym razem wyświetla mi się napis: nie odnaleziono plików gpx w katalogu śladów.
|
w ustawieniach masz "katalog przechowywania danych"
w osmandzie wybrałem jako pamięć zewnętrzna 2, samo przypisało taką ścieżkę jak niżej storage/sdcard1/android/data/net.osmand.plus/files w windowsie jest to: xperia.../kartasd/android/data/net.osmand.plus/files/tracks dalej rozwijasz menu boczne, skonfiguruj mapę i musisz zaznaczyć pokazywanie sladów gpx, tam wybierasz. |
Stwórz ten katalog Gpx bo coś kojarze ze takiego się robiło. Jakiś czas temu skasowalem osmanda i używam tylko locusa oraz garmina 64
|
2 Załącznik(ów)
Ok wrzuciłem gpx tam gdzie mnie ścieżka poprowadziła, tylko nie wiem czemu do pamięci wewnętrznej. Ok mniejsza o to.
Trasę już widzę w osmand, ale nie potrafi jej wczytać, wyskakuje mi takie coś Załącznik 66786 A jak otwieram plik gpx za pomocą programu osmand, to nie pokazuje trasy, tylko luźne punkty. Załącznik 66787 |
wrzuć plik, zobaczę czy u mnie pójdzie. może coś jest z nim nie tak.
Ewentualnie spróbuj na innym pliku. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:35. |