![]() |
Kupiłem sobie ostatnio gazetę Motocykl.
GS wygrywa wszystkie testy:-))))))))))))) |
Cytat:
Pozdro Orzep p.s. Ja na szczęście siedzę na FAT i wiem co to za góFno z tych GSóF! :D |
Zauwazcie,ze w tych testach,do ktorych podchodze z dystansem udzial bierze 1190ADV.A gdzies potem wspominaja,ze wersja R to zupelnie inna liga,bajka i ze jedzie w Off Road-ie itd.Tzn,ze wersja R nie podlega pod te testy i nalezy do zupelnie innej klasy,w ktorej nie ma zadnej konkurencji?Czyli nie wiadomo,czy jest dobra,lepsza,czy zla?Z czym ja wiec porownac?I badz tu madry:dizzy:.Chyba kupie Motorrad i poczytam :haha2:
|
Myku, ja obiektywnie patrząc i jadąc krótko szutrem, dziurami, kamieniami i stwardniałymi koleinami w glinie, to różnic nie widziałem pomiędzy NewGSem, a 1190ADV!
Prędkości około 40-60km/h. Pozdro Orzep p.s. W "Rce" na pewno robi robotę 21'! Ja poczułem różnicę 19' vs 21' jadąc DLem i TA650... |
Orzeppie. Nikt na tym forum tak nie zachwala swojej Afryki jak ty zachwalasz dużego GS'a :D Przyznaj - ile Ci BMW płaci? I tak się tego dowiem u Sikory :D :D
|
Jesli na asfalcie jest ogromna roznica,ktora czulem,to w terenie musi byc przepasc.Zreszta chlopaki z 1000ps tez tak stwierdzili a jezdzili obydwoma.Mysle,ze R jest poza konkurencja,gdyz nie to ze jest najlepsza,a to,ze po prostu jej nie ma.Ale jak ma sie taka sama cena starych GS-om do nowego,tego nie rozumiem :dizzy:
Np taki absurd: http://suchen.mobile.de/motorrad-ins...eatures=EXPORT |
Cytat:
Pozdro Orzep |
Roznica na asfalcie to przede wszystko ergonomia.Na R siedzisz zupelnie inaczej niz na ADV.Przeniesienie napedu na 17" jest zupelne inne niz na 18".Masz inne indywidualne ustawiena zawieszenia w R,a nie stwierdzoe przez fabryke jak w ADV.Mysle,ze te i moze jeszcze inne drobiazgi,jak skok zawieszenia itd,sprawiaja,ze w terenie to zupelnie inna bajka.Mowie tu o istatnych sprawach,a nie ze ma inne malowanie i krotsza szybke :D
|
Cytat:
Co do zachwalania, to piszę swoje spostrzeżenia...wraz z jego wadami i zaletami! Sponsoring sponsoringiem wszelakich czasopism, ale musi "chyba" coś mieć ten duży GS w sobie, skoro tylu chętnych na niego... Pozdro Orzep |
Cytat:
Odebrałem twój wpis, że 1190ADV contra NewGS i że wielką przewagę ma pomarańczowy. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 20:01. |