![]() |
1 Załącznik(ów)
pali rupieć od dotknięcia. jeszcze kilka pierdułek, dzień pracy i wypad z baru kury po popapraciu płoszyć, albo w bieszczady na zlot dziwnych ludzi jechać :D
|
Durszlak załóż.
Bez durszlaka się nie liczy. |
Durchschlag :) :) :) :)
Pięknie! |
eeeee... a co to 'durszlag' w RD03? na popapraciu to sie kluchi na durszlagu cedzi :| a propos, dzisiaj moja kolej na gotowanie i myślałem nad galicyjskim bolonezem :D
|
łosłona silnika.
|
1 Załącznik(ów)
łosłona musiała poczekać ponieważ jeżeli decydujemy się na pozostawienie oryginalnej pompy w silniku z Transalpa 650 to jest ona nieco inna niż ta w XRV650 i trzeba dokupić dłuższą rure do płynu chłodniczego łączącą pompe z plastikowym trójnikiem. tu zostawiłem oryginalną pompe tj. silnik z TA650 z właściwą sobie pompą. przewód ma mieć średnice wewnętrzną 28mm i długość 210mm. ja kupiłem dokladnie ten element i skróciłem:
https://intercars.pl/produkty/b47b3d...enia-le4150-00 p.s. układ chłodzenia w XRV ma 10 oddzielnych przewodów i jest popier... jak moje wyobrażenia o świecie w młodości :D |
1 Załącznik(ów)
nie ma srania po krzakach! zaślepki do systemu PAIR wypalone z dwumilimetrowej nierdzewki jutro wskakują na dekle zaworowe w afryko-trampku. zalewam płyn chłodzący, stroję gaziory, składam bude i finito. cdn.
|
Skąd pomysł na takiego Frankensztajna? Dobrze że z malucha nie zażyczył sobie silnika :D bo przecież jak któryś z kolegów forumowiczów dowodził. - Da się.
|
3 Załącznik(ów)
Cytat:
tak wyglada zaslepka na tyle po zamontowaniu - gdyby zostawić oryginalna fajke od PAIR to zawadzałaby o poprzeczke, z przodu zaś o cewki zapłonowe. regulator napiecia nalezy obrocic kablami w strone silnika bo sa zbyt krótkie - po obroceniu o 180 stopni kable są OK i ładnie się chowają. trzeba też przerobic przewód odmy bo w oryginale jest wygiety kruciec a w TA650 nadlew pionowo do gory wychodzący z dekla. idziemy stroić gaziory i składać karoserie. cdn. |
Czyli mamy dwadzieścia lat młodszy piec, który wywodzi się z tej samej rodziny i tylko wprawne oko zauważy, że coś jest pomotane :)
Bardzo mnie się podoba ta koncepcja. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 23:08. |