![]() |
Mitas C-02 i bedzie Pan zadowolony, jest tylko 130 do XRV.....
Po niej już nic tak nie robi w terenie :P |
Chcę założyć TKC przód i Mitas E09 tył
|
Chyba najlepsze rozwiązanie, jak jeździsz dużo off-road.
|
jak jeździsz dużo offroad to jest to prawie najgorsze rozwiązanie :) chociaż też się da... ;) Ale jak faktycznie dużo po grząskim/nieutwardzonym/śliskim/pylastym/ ogólnie po szicie to motoz desert i c02 jest bardzo fajnym zestawem. Desert szczególnie dlatego że ma wysoki profil i można spuścić mu deczko więcej ciśnienia niż na innych kostkach a c02 dobrze szarpie w każdych warunkach :)
|
No właśnie ten off-road dla jednych to są szutry, a dla innych duże błoto :D Każdy musi sam sobie dobrać opony, do tego co lubi robić ;)
|
Mam zamiar polatać po lasach i drogach leśnych, szukam zestawu opon na początek,sam nie wiem co wybrać ale na Tourance to tego nie widzę:)
|
Jak nie będziesz jeździł po ancwalcie, to bierz to co Ci Misza poleca :Thumbs_Up:
|
Szukam czegoś w teren co jest znacznie lepsze od Tourance ale i czasem na asfalt. Tourance są super na asfalt na mokrym ale piach i błoto to masakra.
|
motoz i c02 :) ew to co kulka na ma...nie pamiętam co to. daję frajdę w terenie ale i na asfalcie daje nie mniejszą... "frajde" :D
|
Rysiek. Śmiało kupuj zestaw E09 + TKC (lub zamiast TKC Pirelli MT21). Bardzo fajny zestaw bez przegięcia w żadną ze stron.
|
Przesadzacie z propozycja zbyt ostrych opon w teren dla poczatkujacego.
Jakby gosciu juz cos wiedzial i jezdzil to by sie nie pytal. Tkc + e09 dobre na poczatek, na pierwszy stopien wtajemniczenia w teren. A jak to nie bedzie starczalo to wtedy c02 Ale dla wiekszosci riderow to juz eksemalna guma |
Czosnek:
Rysiek. Śmiało kupuj zestaw E09 + TKC (lub zamiast TKC Pirelli MT21). Bardzo fajny zestaw bez przegięcia w żadną ze stron. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Dokładnie, ja też polecam przód MT21/TKC i tył TKC/E09. Na tym się w miarę normalnie śmiga przelotowo. Jeśli chłopak wcześniej jeździł na szosówkach jeno a tera sobie założy ekstremalne kostki to może być w szoku przy 60km/h i w amoku przy 80..:) |
Cytat:
https://lh5.googleusercontent.com/-W...0/DSCF8171.JPG Ale "odpowiednio" używając hamulca, taki bieżnik można zostawić na czarnym po kilkuset km, wiec na początek, to j/w TKC+E09 będzie w pytę :Thumbs_Up: |
Wygląda jak Metzeler Unicross. Też na 54 coś tam nośności z przodu?
|
Zgadza się, unicross identiko. Tylko po tym co widziałem w DR-Z Sowizdrzała, to unicross znika w oczach. Nośność 51, więc kilka kg mniej. Ale w GSie też daje radę ;)
|
Potwierdzam CST C755 bardzo fajna guma. Wcześniej miałem na przodzie Mitasa E07, więc dla mnie wręcz zaje..sta :)
|
Sezon ma sie ku koncowi to i opinie o oponach powinny byc swieze. Powiedzcie jak wyglada glosnosc k60 porownujac do zestawu afrykansciego? Koncze zestaw afrykanski i szukam cos bardziej cywilnego, szkodnik tzn zona zapalila sie do latania ze mna a i piochy jakos mnie nie pociagaja, ale po szuterkach bym polatal. Zestaw afrykanski ok ale glosniejszy od mojej tesciowej :D
|
Jesli piszac zestaw afrykanski masz na mysli tkc + e09 to powiem ci ze nie ma nawet co porownywac glosnosci tych opon bo to inna liga przeznaczenia i halasu jaki z siebie wydaja. Oczywisci k60 jest duzo cichsza.
Pozdro |
Ktora K60
Bo w zaleznosci od szerokosci maja inne biezniki i glosnosc 150 szerokosc jest cicha jak szosowka 140 podobnie jak mitas 07 130 glosna -ale troche mniej od 09 |
c02 ma homologacje?
|
nie ma
|
nie ma
|
to po kiego ma indeksy prędkości?
http://www.topgumy.pl/product-pol-80...17-65N-TT.html |
Cytat:
oraz napis dot tez ma poszukaj w moich postach parę ładnych lat temu o tym pisałem |
masz jakby ci sie szukac nie chciało post z 14 stycznia 2009 roku :)
Cytat:
|
oj przepraszam
|
to nic to tylko nie wiedza :)
|
Jest sen zakladac do afryki opone 150 k60 ? Jakie plusy i minusy szerokiej opony, ze ciszej to juz napisano? Latanie we dwie osoby na zestawie TKC +e09. troszku halasliwe jest.
|
Nie ma sensu. Jak chcesz chicho i w podobnych pieniądzach to np tourance załóż.
|
Tourance to taka "szosowa" a ja jak będę sam latał, to bym chciał na skróty przez lasek i szuterek :D Dlatego patrze po k60.
|
K60 140/80 scout na asfalt mieszany z lekkim szutrem polecam, w porównaniu z TKC+E09 bardzo cicho. Trudniejsze warunki, a zwłaszcza błotko powoduje, że przód po sekundzie zamienia się w oponę typu slick ;)
|
Błoto mijam z daleka, piach to tylko z musu. Czyli dobrze celuje w k60. Ja robie 80 czarne 20 szuterki solo. A teraz prosze bez śmiechu - jaka jest różnica pomiedzy k60 a k60 scout ?
|
Inny bierznik i inny sklad gomy
Pozdro |
Bieżnikiem się różnią. W przypadku scout 140-17 przez środek idzie pasek, wiec na czarnym dłużej wytrzymują
http://images1.revzilla.com/product_..._tire_zoom.jpg |
Roznice- tutaj tez jest napsiane,ze K60 scout,a inny bieznik na zdjeciach w przypadku szerokosci 140.
Do afryki bierz 140 i nie dumaj za bardzo,czy scout,czy nie http://www.heidenautires.com/images/...ad_english.png |
Pisałem do chłopa w sprawie c02 i mi napisał że one nie mają homologacji drogowej...
|
No to bedzie k60 scout na wiosne, a moj zestaw afrykanski dojedzie kolega na trampku. Dzieki za porady.
|
Na serio K60 są takie ciche? Miałem Metzelery sahary o podobnym bieżniku, które wyły tak, że po przesiadce na zestaw afrykański byłem zachwycony panująca ciszą ;)
|
Cytat:
CST C755 dla rozmiarów 21' i 18' Metzeler Unicross dla 21', 17' i 18' Sowizdrzał założył unicrossa na tył do DRZ na bałkańskie szutry i pierwsze kilkaset km bieżnik znikał z dnia na dzień. Później chyba się uspokoiło i w tym roku jeszcze raz objechał Bałkany. Widziałem C02 w delikatnie eksploatowanym XTku Jagody, który ma ładne kilka tys.km (Alpy i Chorwacja asfaltami + latanie wokół komina) i myślałem, że to co najmniej druga opona, a to cały czas ta sama sztuka, a tam dobre 50-60% bieżnika zostało. |
Ma. znajdz na oponie e w kułeczku i napis dot nie powielaj bzdur. Przeczytaj sobie o homologacji i sposobie ich oznaczania a potem pisz bzdury i miejskie legedy over
|
Dzisiaj pakowałem C02, specjalnie się przyglądałem i takowej nie miała - leżak, więc może od jakiegoś czasu już homologacje dostały. Zresztą teraz patrzę po różnych sklepach i faktycznie piszą, że homologowana. Motoz Desert również homologacji nie miał, dostał ja dopiero w 2011 czy 2012 (dokładnie nie pamiętam).
|
Sprawdz dokladnie e i dot napewna sa skoro były juz w 2009 roku bo pujde do gazu i ci zrobie zdjecie ze c02 jest homologowana a wtedy dobra łycha dla mnie i nie młodsza niż 12 lat
|
czyli na wiosne wjedzie zestaw motoz+c02 idealny zestaw dla początkującego na asfalt, szuter, piach... no chyba że uda mi się na tył 18' wystrugać
|
A o rocznik lego leżaka zabijał się nie będę - opona po Thorgalu, pamiętająca czasy, kiedy sam jeszcze motocykla nie posiadałem :lol8: Mniejsza z tym. Jeśli faktycznie C02 ma homo. to git malina, bo opona bardzo dobra do takich ciężkich kloców jak nasze :Thumbs_Up:
|
mitas C02 homologacja
to teraz odszczekiwać psy niewierne:) pisałem wam kiedyś w 2009 roku ze C02 ma homologacje
ArturS szykuj ruda 12 letnia minimum :) bo macie dementi wizulane nie słuchajcie handlowców bo ci wciskają wam towar na którym najlepiej się zarabia i taki który im zalega uwaga dementi |
Ja z kolei polecam continental conti escape, przy założeniu, że większość po czarnym :) moim zdaniem lepsze od touranców
|
Pałeł,ile chcesz za tego homologowanego Mitasa Cenuladwa ?
|
jezdzil ktos was na mitasach e 08? mam do kupienia komplet i sie zastanawiam. zamiary jezdzenia raczej 70% po czarnym
|
Cytat:
|
E08 beznadziejne opony na asfalcie już lepiej trzymają e07 choć bieżnik jodełka.
Jak chcesz mam komplet zeszłorocznych metzelerów tourance po 4tyś. przebiegu. Jak co to wal na priva. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:55. |