Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Umawianie i propozycje wyjazdów (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=71)
-   -   Szukam Chętnych Na Wyjazd We Wrzesniu (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=4000)

joker 31.08.2009 21:34

ja nie biore kufrów bocznych bo utrudniają jazde w miastach i w terenie i ogólnie jest lepiej bez bocznych kufrów ale zrobisz jak uważasz a jak bedziesz wyglądał to sie nie martw bo to nie pokaz mody.a jesli kolega z warszawy bedzie jechał to może podjechać do kolegi który sie oferował z mapą albanii w warszawie

joker 01.09.2009 08:24

A kolega ZAZIGI jedzie z nami ????

Franz 01.09.2009 08:42

Cytat:

Napisał OBSERWATOR (Post 72467)
to trochę mnie zaskoczyliście bo ja mam zamiar wziąć boczne kufry bo toreb nie posiadam :dizzy:

koś ma zamiar brać kufry oprócz mnie? czy będę przy was wyglądał dziwnie?:Sarcastic:

Kup sobie topcase i worek.
Jedna zawalidroga potrafi popsuć podróż innym.
Problem jednego to problem wszystkich.

Sławekk 01.09.2009 08:48

Cytat:

Napisał Franz (Post 72550)

Święte słowa :Thumbs_Up: Dobierając się na wyjazd trzeba zwrócić na to uwagę .

Zazigi 01.09.2009 09:16

Cytat:

A kolega ZAZIGI jedzie z nami ????
Jadę jadę ale mam normalnie urwanie jajec w robocie i boje się, że coś może się w ostatniej chwili spierdolić, więc wolę być na starcie bez zapowiedzi niż nie być chociaż powiem, że jadę.

OBSERWER mogę Ci kupić worek jak będę dziś w Larsonie. To chyba coś koło 50PLN.

paku 01.09.2009 09:17

W kwestii sakw i kufrów to mogę potwierdzić, że sakwy i worki sprawują się lepiej i bezpieczniej.

Właśnie wróciłem z Krymu, gdzie mieliśmy różne przypadki i tak np. przewałki na kufry kończyły się problemami technicznymi /lata, nie da sie założyć, zamki pourywane/. Najmocniejsza wywalka - moja zresztą :( była na sakwy. Miękko bez uszkodzeń sprzetów Afri mogła jechać dalej zaraz po podniesieniu (Czego ne powiem o woźnicy do dzisiaj stęka ...)

Co miękkie to miękkie...

Za to co zauważyłem to fakt że sakwy wymagają wiecej czasu przy pakowaniu i montażu, tak że jak macie ciśnienie czasowo/odległościowe to gość z sakwami zawsze będzie z tyłu i gonił.

PS. Nam wyszło ok. 6000 na 10 dni (chyba macie podobnie), ogolnie jest to dramat czasowy, tylko trasa i palnik, ale może wynajdziecie dzień odpoczynku.
PS.2 Strasznie chętnie bym z wami pojechał ale jeszcze liże się po Krymie :(

Lepi 01.09.2009 09:22

Cytat:

Napisał Franz (Post 72550)

Jak ma kufry nie szersze od kiery to da radę i jeszcze im pokaże jak się lata ;)

paku 01.09.2009 09:41

W olku mieli bardzo fajne worki ale po 100 PLN - Modeki, na wyjeździe stwierdzono ze najlepsze /z 4 modeli jakie byly/

podos 01.09.2009 11:41

Na jazde solo tez polecam kufer centralny+ worek i tankbag.

OBSERWATOR 01.09.2009 12:20

Cytat:

Napisał Zazigi (Post 72554)

OBSERWER mogę Ci kupić worek jak będę dziś w Larsonie. To chyba coś koło 50PLN.

ZAZiGI jak masz możliwość to kup jak będziesz w Parfiance daj znać podjadę po niego!!

daruję sobie boczne za radą:D

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:32.