Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Wszystko dla Afryki (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Kanapa RD 04 test (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=3121)

Zet Johny 30.09.2009 17:14

Cytat:

Napisał Dzieju (Post 77096)
Jako że miałem przjemność być pierwszym z pierwszej trójki testerów oraz widziałem kolejne ewolucje kanapy to stwierdzam że zrobienie uniwesalnej bedzie bardzo trudne.
A bierze sie to z tego że każdy ma inne preferencje, jeden woli obniżoną inny szerszą jeszcze ktoś powie że wyższą ale szerszą.
Generalnie pierwszy egzemplarz miał prawie idealny przód , a któryś z kolejnych prototypów idealny tył.
Wystarczy to połączyć.
Ale tak czy inaczej proponowałbym indywidualnie podjechać na miejsce posiedzieć parę godzin i przekazując swoje potrzeby pomóc w wykonaniu ideału pod siebie.
Inaczej zawsze będzie "prawie dobrze".

Bardzo dobrze to napisałeś.
No jest jeszcze inna możliwość. Odlew w gipsie:).

rambo 30.09.2009 17:22

Jednego jestem stanowczo pewien. Kanapa w AT nie może być obniżana. Choć wzrost raczej średniawy (176cm) to obniżanie kanapy daje nam tylko pozorny lepszy dostep większą częścią stopy do podłoża, kosztem ugiecia nóg w stawie kolanowym, co podczas długiej jazdy jest męczące. Jak ktoś ma 180cm lub wiecej to nawet lepiej sobie tą kanape podwyżyć w stosunku do oryginału, jak to robi jungblut :Thumbs_Up:

Dzieju 30.09.2009 20:40

Faktem jest iż ułożenie podnóżków w AT wzgledem siedzenia nie jest zbyt ergonomiczne.
Powinny być one ciut niżej i ciut do tyłu.
Co do obniżania to jest to uzasadnione w przypadku gdy ktoś nie jest w stanie nawet palcami dosiegnąć, natomiast jak zasięg jest odpowiedni to grubsza kanapa( odpowiednio szersza też) da większy komfort ( oczywiście materiał ok 90 , bo 110 to już kamieniście)

afrykanin 13.04.2010 13:24

czy efekt końcowy został już uzyskany ?

Zet Johny 13.04.2010 13:37

Cytat:

Napisał afrykanin (Post 110005)
czy efekt końcowy został już uzyskany ?

Efekt testów jest taki że do każdej projektu kanapy muszę podchodzić indywidualnie.
A to ze względu że każdy ma inne zakończenie pleców, jest kilka preferowanych stylów jazdy (bliżej lub dalej zbiornika), zależnie od stosunku jazdy asfalt/teren trzeba wnosić odpowiednie poprawki.

afrykanin 13.04.2010 13:43

zetjohny , wyślij mi do siebie numer tel.na priv

duzy79 04.05.2010 15:39

zetjohny jeżeli nadal zajmujesz się kanapami to również poproszę tel. do ciebie na priv

Kisiel 04.05.2010 20:37

Witam,

Zetjohny zrobił mi kanapę do RD04, nieco podwyższoną i wyprofilowaną bardziej na turystkę niż off. Zarówno ja jak i pasażerka jesteśmy bardzo zadowoleni po zrobieniu na fotelu niemal 1kkm. O jakości wykonania mogę się wypowiedzieć w samych superlatywach, więc szczerze polecam Zetjohnego jako rodzimą konkurencję dla MarioMoto i Wersona.

duzy79 04.05.2010 21:43

Dzięki kisiel za opinię.

rambo 04.05.2010 22:07

Witam,

Zetjohny zrobił mi kanapę do RD07, nieco podwyższoną i wyprofilowaną bardziej na turystkę niż off. Zarówno ja jak i pasażerka jesteśmy bardzo zadowoleni po zrobieniu na fotelu niemal 1kkm. O jakości wykonania mogę się wypowiedzieć w samych superlatywach, więc szczerze polecam Zetjohnego jako rodzimą konkurencję dla MarioMoto i Wersona.

:)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:33.