Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Kaski (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=128)
-   -   SHOEI hornet (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=302)

michoo 12.05.2008 13:26

Chomik z czystej ciekawości rozmiarówke jaką brałeś XL?

Jak tak to różnica w stosunku do uvexa (a ten sam rozmiar :)) znaczna co nie?

chomik 12.05.2008 13:46

Cytat:

Napisał michoo (Post 7050)
Chomik z czystej ciekawości rozmiarówke jaką brałeś XL?

Jak tak to różnica w stosunku do uvexa (a ten sam rozmiar :)) znaczna co nie?

Na łeb wszedł mi XL i jest ok. Jeśli chodzi o rozmiarówke to jest to samo 61-62 cm.

Andrzej_Gdynia 13.05.2008 19:11

A jak z kolorami? Czarny W słońcu Afryki zagotuje mózg mimo wentylacji...?

chomik 14.05.2008 08:37

Cytat:

Napisał Andrzej_Gdynia (Post 7264)
A jak z kolorami? Czarny W słońcu Afryki zagotuje mózg mimo wentylacji...?

Wzięliśmy srebrny mat, były też białe ale no kurde takie ohydne te białe... no i stwierdziliśmy, że białe widać z daleka i łatwiej trafić snajperowi....:dizzy:

chomik 15.05.2008 13:53

Mam minus Horneta... Nie można jezdzić z przymkniętą szybą do połowy czy cuś tak aby chroniła od lekkiego wiatru itp, ponieważ pinlock, jego obwódka wpływa na widoczność.... także albo zamknięta albo otwarta do końca szyba...

hubert 15.05.2008 13:56

Taki minus to nie minus. Latem można z powodzeniem wypiąć pinlocka, a poza tym można szybę lekko uchylić , właściwszym słowem by było chyba rozszczelnić :)

chomik 15.05.2008 14:02

Cytat:

Napisał hubert (Post 7550)
Taki minus to nie minus. Latem można z powodzeniem wypiąć pinlocka, a poza tym można szybę lekko uchylić , właściwszym słowem by było chyba rozszczelnić :)

no ale latem też w końcu paruje jak wieczór przyjdzie a wozić pinlocka w kieszeni sie nie da... jak uchylasz lekko szybę, to przynajmniej mnie juz wkur ten pasek od obwodki...

dery 15.05.2008 17:15

chomiku, przyzwyczaisz sie po tygodniu. ja juz nie zauwazam pinlocka, a na poczatku to myslalem ze z nim sie nie da jezdzic.
teraz spokojnie moge jezdzic w pozycji 1/3 do zamkniecia, za to w pozycji 1/3 do otwarcia nie bardzo, bo krawedz szyby mi wchodzi dokladnie w pole widzenia.
ps. a moze zalozyles pinlocka do gory nogami? sam tak zrobilem na poczatku..

majo 15.05.2008 21:19

A ja mam chrapke na białego:)

chomik 15.05.2008 21:21

Cytat:

Napisał dery (Post 7576)
chomiku, przyzwyczaisz sie po tygodniu. ja juz nie zauwazam pinlocka, a na poczatku to myslalem ze z nim sie nie da jezdzic.
teraz spokojnie moge jezdzic w pozycji 1/3 do zamkniecia, za to w pozycji 1/3 do otwarcia nie bardzo, bo krawedz szyby mi wchodzi dokladnie w pole widzenia.
ps. a moze zalozyles pinlocka do gory nogami? sam tak zrobilem na poczatku..

Moze ale juz tydzien smigam dzien w dzien i jakos sie nie przekonuje ale dlatego ze przy otwarciu 1/3 to krawedz wchodzi w pole widzenia.....
pinlocka zalozylem tak jak pokazuja na zdjeciach :)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:34.