Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Trochę dalej (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=76)
-   -   Motocyklem (prawie) w kosmos. (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=29588)

sebol 09.10.2017 12:21

Szkoda, że ja dopiero po jakimś czasie doczytałem, że oryginalna rakieta jest w mieście Bajkonur. My olaliśmy wjazd do miasta robiąc tylko pamiątkowa fotkę przy usypanym wale odgradzającym kosmodrom.
Fajnie się szyta i ogląda. Wracają wspomnienia.

krakus 09.10.2017 22:38

:Thumbs_Up: Czyta się

sebol 10.10.2017 09:14

Grubo, grubo !
Dwa tygodnie przed naszym przyjazdem do kosmodromu był start rakiety. Coś nie wyszło i rakieta eksplodowała krótko po starcie. Trzy dni przed naszym dotarciem na Bajkonur rozmawialiśmy z kierowcami, którzy przejeżdżali koło kosmodromu główną drogą.Podobno było czuć smrodek paliwa rakietowego. Po naszym dojeździe po smrodku nie było już śladu.

Usypanego wału z Adamem nie forsowaliśmy, choć nie było to problemem, wiedząc,że za wałem czeka nas problem.

machoni 10.10.2017 09:27

od razu micha mi się ucieszyła z rana ;)

Emek 10.10.2017 10:13

Spoko. Rosjanie mają dzierżawę do bodaj 2050 roku :umowa: więc masz jeszcze czas specjalnie na start pojechać. Biwak w stepie i start rakiety - bezcenne. W sumie to tylko 4-5 dni jazdy w dobrych warunkach :D.

Nynek 10.10.2017 10:30

Cytat:

Napisał Emek (Post 551983)
Spoko. Rosjanie mają dzierżawę do bodaj 2050 roku :umowa: więc masz jeszcze czas specjalnie na start pojechać. Biwak w stepie i start rakiety - bezcenne. W sumie to tylko 4-5 dni jazdy w dobrych warunkach :D.

W sam raz na dłuższy weekend :D

wolly 10.10.2017 10:58

Cytat:

Napisał chemik (Post 551988)
I tu kryje się kruczek, w słowie "specjalnie". Miałem okazję zobaczyć start jako jedną z atrakcji podróży w nieznaną stronę świata. Teraz musiałbym jechać w rejon, w którym już byłem tylko po to, aby zobaczyć to wydarzenie. A ja niekoniecznie chcę jeździć w miejsca, w których już byłem. Jest tyle innych do odwiedzenia, że zycia nie starczy.

no tak masz rację ale , zostaje to ze gdzie indziej nie będzie tego czegoś , a samo bycie w drodze nawet w to samo miejsce przynosi nowe przygody.

henry 10.10.2017 19:32

Łołłł, fajną przygodę sobie zafundowaliście w Bajkonurze:Thumbs_Up:
Nie wiem, czy bym się zdecydował na taką akcję.
Szkoda, że już wracacie, czy to był Wasz cel ?

Sylwek_76 10.10.2017 22:18

Kurcze, nie wiedziałem, że tyle atrakcji można sobie zgotować u Kazachów.
A ja ostatnio tylko tranzytem tam i nazad..

Chemiku; jeśli jeszcze Cię to interesuje, to jechałem sam na kołach, do Kirgistanu. Lekkim liściem w dwupaku, 150 cm3 i 106 kg wagi (bez paliwa) :D

henry 11.10.2017 17:56

Już po wszystkim, często dochodzimy do wniosku, że można było zrobić coś inaczej, ale wtedy patrzymy z innej perspektywy.
A powroty ? Nie zawsze muszą być nudne.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:38.