![]() |
Vee, czytało się z uśmiechem od ucha do ucha. Dzięki!
|
Jeżdżę do Podgai od około 20lat (pierw ja jeździłem na wakacje,a teraz moją córkę tam na miesiąc wywożę na wakacje),.... dopiero z twojej relacji się cokolwiek dowiedziałem o Podgajach ;)
....jak trochę w głąb lasu wjedziesz w Podgajach to jest jeszcze jedna tablica upamiętniająca walki w tamtym terenie https://www.google.pl/maps/@53.46199...7i13312!8i6656 gdzieś między Podgajami i Jastrowiem w lesie jest stary poligon ale nie pamiętam już gdzie dokładnie byłem na nim jakieś 17lat temu :) |
@Kisiel, @Skeeb
Dzięki za dobre słowo. ;) Cytat:
Mówiąc wprost - zakochałem się w Pojezierzu. Do tego stopnia, że widziałbym tam miejsce dla małej daczy, na jakimś totalnym zadupiu pośród lasów i jezior. ;) Czas faktycznie płynie inaczej. Doświadczyłem tego przesiadując na szczycie wieży pośród pól. Wyprawa ta to zupełnie inne doświadczenia niż pobyt w Bieszczadach czy na Kaszubach. Mam wrażenie, że odnalazłem swoje miejsce wśród tych zapomnianych poligonowych wioseczek i śladów historii. :) Cytat:
Co do poligonu, to nie omieszkam poszperać, bo się z tym nie spotkałem w trakcie prac nad relacją. Dzięki! :) |
będę tam pod koniec lipca córkę obierał to podpytam miejscowych gdzie dokładnie jest ten poligon - pamiętam jak własnie z 17-18 lat temu chodziłem po lesie to jeszcze saperzy chodzili i niewypałów szukali - od czasu do czasu coś detonowali:)
.....aaa w Podgajach masz jeszcze elektrownię wodną :) |
Czytałem na bieżąco twoją relację, dziś skończyłem i czapki z głów po prostu.
Jak ktoś napisał świetnie mieszasz dziś z wczoraj - dużo ciekawych rzeczy się dowiedziałem - raz jeszcze dziękuję za włożony trud w relację. Brawo Ty. |
Vee - :brawo::brawo::bow: i ja również przyłączam się do podziękowań za tą wyjątkową relację, dzięki której mogłem konkretnie poszerzyć swą wiedzę, -zarówno historyczną jak i współczesną o tym regionie..
Życzę Ci nawinięcia jeszcze mnóstwa k.km w podobnych klimatach i realizacji kolejnych świetnych dokumentów, których będę wyczekiwał z niecierpliwością.. :Thumbs_Up::rolleyes: -Bo tak jak pisał Stopa-uć : "Ty już na Forum MASZ wyjazdy służbowe! MASZ wyjeżdżać i pisać!! " :D;) -Pozdrowionka :) |
Władywastoki, nordkapy, kazakstany, bałkanice...., a tu proszę, " cudze chwalicie, swojego nie znacie".
Brawo, za propagowanie historii i naszego pięknego kraju. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:59. |