![]() |
mozesz na sucho, nie trzymałbym jej długo, ale parę sekund nie zaszkodzi. Ta pompa sama zaciąga paliwo, więc zawsze po założeniu pracuje na sucho przez chwile.
|
Podłączyłem pompę pod akumulator i działa. Kable i wtyczka też ok.
Mimo to po przejechaniu z 200 metrów Afri zaczyna się krztusić i na wolnych obrotach gaśnie. Paliwo jest, kranik na ON. Zdjeliśmy dzisiaj nawet z Tymonem bak, żeby sprawdzić czy jakieś przewody nie są zgniecione ale wszystko wygląda w porządku. Czuć trochę benzyną. Jakieś pomysły bo ciągnie do jazdy a motor w rozsypce :/ |
Weź drucik, np. z dużego spinacza. Zdejmij wężyk z odpowietrznika baku (obok wężyka od kranika) i wetknij w dziurke spinacz - powinien wejść do środka gładko i bez oporu.
U mnie tak było. |
Wchodzi bez problemu. Nie czuc zadnego oporu. Weze tez nie sa zapchane.
|
Wczoraj dalem kranik na Off motor chodzil az do wypalenia paliwa. Dzisiaj proboje odpalic, pokrecil pare razy, pokaszlal i zgasl. Tak pare razy az zegary sie zresetowaly. Wkurzony odpialem pompe paliwa podlaczylem grawitacyjnie i zapalil...
Czyli gdzies tu musi lezec wina. Podlaczona pod akumulator na sucho slychac ze pracuje. Kable tez ok jak juz pisalem wczesniej. |
Cytat:
Pozdro |
Tak, wzorowałem się na:
http://www.xrv.org.uk/forums/mechani...html#post94881 |
moja dziala tak zajebiscie ,ze drugiego zamowilem jako awaryjnego tylko cos mnie sie wydaje, ze bedzia to tylko balast....
|
Cytat:
|
Cytat:
Pozdro |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:27. |