![]() |
Moje zdanie jest takie że powinieneś zastosować swój przyrząd do wywieszenia otworu 3mm , następnie lewą piątka poprawić. Na 95% wyjdzie i reperaturka nie będzie potrzebna. Jeśli nie wyjdzie to dalsza procedurę znasz.
Fakt że 10nm to prawie nic ale oryginalny gwint to oryginalny, taka kultura techniczna ;) |
1 Załącznik(ów)
Cytat:
kilka razy rozgrzalem okolice palnikiem i schladzalem sprayem Wurth -40 st. rysunek zachowuje rzeczywiste proporcje. |
Cytat:
|
Cytat:
Sprajami mrozacymi można sobie jedynie ciśnienie podnieść w tym przypadku :) |
4 Załącznik(ów)
taki nowy pomysl na ustalacz mi przyszedl do glowy. korzystajac z tego ze w otworze z urwana sruba mamy wglebienie na tuleje ustalajaca 8x10 to latwiej mi bedzie wyznaczyc centrum otworu i zachowac to ustawienie. wytocze dwa elementy ustalajace jak na rysunkach. jeden bedzie mial centralny otwor prowadzacy fi 3mm, drugi fi5mm. do tego bedzie ramie z blachy dokrecane sruba m10 do karteru tak aby tuleja ustalajaca sie nie poruszyla w czasie wiercenia. jakies slabe strony pomyslu?
p.s. nowe tulejki bralem tu: [url]https://www.agmot.pl/ bede je musial stoczyc o 2 mm. w hondzie wychodzi z wysylka 37pln. |
Jak założysz już tulejkę ustalająca 5 mm to nie da rady wykręcić tego gwintu lewym wiertłem, bo gdy zacznie się już wykręcać to dojdzie do tulejki i dalej nie pójdzie. Mając już prowadzenie 3mm to można się pokosić na wiercenie z ręki albo o zastosowanie innego centrowania.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:40. |