![]() |
6 Załącznik(ów)
Oto wałek po 83 tyś km w mojej babci....odpowiedzcie sobie ile muszą mieć te ze zużytym w 50% :)
Tarcze jeszcze w normie....ale już dolnej :) Nowe tulejki z nierdzewki....plus łożyska i uszczelniacze made by HONDA :) Dzięki za wskazówki z obrobieniem łebka śruby od kiwaczki....teraz wychodzi bez konieczności demontażu centralki :) Ślizgacz o dziwo też jeszcze daje radę (dolny także) :) Ogólnie babcia dostała kolejne nowe życie na 2012 rok.....kiwaczka przesmarowana po nauczce sprzed 2 lat :) Ech...lubię te motocykle...prawie nie ma co zepsuć :) Aha....obrobiła się śruba między amorem, a kiwaczką przy odkręcaniu - jednak kN się czasami przydają - Sławek z Babiaka podesłał nówkę :) Tłoczki rozebrane i jak nowe.....płyny nówki....świece nówki....nie liczę czasu i kasy....może na święta ją przewietrzę :) Macie jakiś pomysł na odpryski na ramie....robią się rudawe i jest ich spora ilość...nie dziwię się w sumie, bo maszyna używana turystycznie :) Hej |
A jak w końcu Ropuchu zadbałeś o felgi? Malowałeś, oksydowałeś? Napisz coś więcej.
|
Smarowniki w kiwaczce :)?? czyżby wewnątrz był teflon?
|
3 Załącznik(ów)
Cytat:
Mam tam smarowniczki coby smar ładować ale powiem szczerze, że i tak trza to wyciągać i najpierw umyć...uszczelniacze są tak szczelne, że smar je po prostu wypycha na zewnątrz !!!! Ale ładuje smaru przez nie na maxa :) Ogólnie kupa takiej drobnej roboty.....gaźniki jak nówki, świece też ....zawory po 25tyś km wymagały kosmetycznej regulacji.....przy okazji obrobiła się zaślepka od wały :( muszę kupić nową :) podliczyłem się na ten sezon...z OC i przeglądem 1200 zeta pękło - ale nie żałuję :) Oponki założone na przelot na wschód.....wydaje się, że na kostkach będzie ładniej.....ale nie miałem zamiaru zakładać ich tylko do zdjęcia :) Aha......robiłem też pomiar ciśnienia.....na zimno wyszło 10.8 i 10.9 atm - ważne że równo......na wiosnę pomierzę na ciepłym...dramatu chyba nie ma co ? |
Wałek żyleta :bow:
Tarcze to raczej średnicówką pomiar chociaż na foto widać że są ładne :bow: klasa Ropuch :at::at::at: |
Mikrometrem synek . srednicowka mierzymy otwory ropucha jest w pyte
|
Cytat:
Na laborkach kolega chciał mierzyć wewnętrzne średnice prowadnic zaworowych mikrometrem. 2 lata się z niego śmialiśmy :D. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ropuch ładne napisy na tym czarnym , teraz trzeba sprawdzić czy dobrze robią w terenie (podać koordynaty). złożyłeś już sprzęta do kupy ??
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 21:37. |