![]() |
Kawasaki Versys i modowanie :)
|
Dla mnie moc może być i 45KM, byłe było długo między przeglądami i bezawaryjnie. Masa 170 maks na mokro.
|
Cytat:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/...ys%20offff.jpg Rambo ty mi lepiej załatw śrubę cylindra ! :mad: |
Cytat:
|
Wkońcu coś co może zastąpić mojego KTM!
|
Całkiem niegłupia opcja - wiele ludzi mieszka na zadupiu, dojeżdża skuterami do pracy i aby dostać się do utwardzonej drogi potrzebują przejechać po drodze gruntowej itp.
|
Trochę tej ziemi trzeba najpierw sprzedać na tym zadupiu polskim by go kupić hehe
|
Lekkie dwucylindrówki juz robiono. Nawet katom d... łoiły... ;)
https://en.m.wikipedia.org/wiki/BMW_HP2_Enduro |
W moich stronach wystające cycki nie mają prawa bytu - każda koleina w lesie po przejechaniu LKT klinuje taki motocykl - wiem bo już to przerabiałem - co innego otwarte przestrzenie
|
cfr500
Cytat:
niezle!! |
Cytat:
Potwierdzam. Do mnie tez 1000PS przemawiaja, szczegolnie jak mowia o DCT! Pozdrowienia D |
O curva grubo...
Cytat:
|
Jego zdanie będzie przesadzajace dla wielu z nas :D
|
Cytat:
|
Na fejsbuku Świata Motocykli zapytałem simpsona jak wypada afra w porównaniu z KTM
Simpson; Tak, właśnie pisałem, że szukając bezpośredniego konkurenta w kategorii frajdy z jazdy to byłby to 990 Adventure R. Dawno nim nie jeździłem ale Honda wydaje się być bardziej poręczna i łatwiejsza w ogarnięciu. Skuteczność w terenie będzie jednak bardzo zbliżona. |
Simpson? Przecież on jest asfaltowy. I to jednokołowy głównie...lol
|
i biegów ma mało.. :p
|
Stara afryka dawała spokój ducha i dobre samopoczucie, jednak do dawania fanu z jazdy KTM jest/był do tej pory najlepszy, jeżeli chłop który testuje sprzęty tak jak Simpson https://www.facebook.com/Magazyn.Mot...7243885309530/
pisze, że nowa afra daje fun taki jak 990r to wróży dobrze. I wszyscy testerzy(oprócz niemcow z tujatecha) jak jeden mąż piszą, że srece dece automat jest fajny, ale jednak gdyby mieli sami za to płacili to kupiliby manuala. Gdybym tak sprzedał ktm i transalpa, rozbić świnkę skarbonkę miałbym 30tyś na pierwszą wpłatę... |
|
Ale sprzęt, czy kierowca?
Dwóch łapaczy na górze :haha2: |
Koledzy nowa Afra pokazuje, że będzie godnie przedłużać swoją legendę czy to się komuś podoba czy nie - a ja zaczynam odkładać do skarbonki - może się uda nazbierać
|
Pojawił śie właśnie test CRF1000L na Ścigacz.pl
"Jeśli czekaliście na motocykl do długodystansowego podróżowania szlakami z dala od cywilizacji, to właśnie się on pojawił na rynku." http://www.scigacz.pl/Honda,CRF1000L...yka,27781.html Karol, Honda Plaza |
Mada kup ja to bedzie dobrze przetestowana :)
|
Srebrna w akcji
Pozdrowienia D |
Ale podjarani
|
Fajnie :Thumbs_Up:
|
Cytat:
|
Jutro jesteśmy.
Dzięki Szpilon. :bow: |
Słyszeliście że ma być akcesoryjny zbiornik o pojemności 30l ??
|
ciekawe jakie spalanie będzie realne
|
Nowoczesny motocykl o wadzę 200kg i 100km na szprycy bedzie palić koło 5 litrów
USS CrossTurer przy mojej jeździe palił dokładnie tyle samo co Varadero na szprycy czyli 4.7L/100km przy równiej jeździe 90kmh. |
Pierdu, pierdu DCT... Wszyscy się tym podniecają i w sumie słusznie, bo to coś nowego w tym segmencie motocykli (nie liczę Crosstourera bo to takie wiadro z kardanem). Już nawet nakręcili film udowadniający o ile szybciej pojedzie po szutrze automat względem manuala.. Nie ma co, ciśnie się na usta "Honda szybsza niż wygląda" :).
Panowie z marketingu jak i pracownicy Hondy twierdzą, że działa to zajebiście, pierwsi testerzy też tworzą na ten temat peany. Dział marketingu sprzeda ten temat niemal jak bawarczycy hasło "unstoppable"... I dobrze. Tylko żeby żaden z tu piejących w zachwycie nie pluł przez zęby, gdy mu się to cudowne DCT rozsypie w jakimś Tadżykistanie, o ile w ogóle to cudo tam o własnych siłach dojedzie. Bo wtedy przyjdę ja i powiem znamienne "a nie mówiłem?" :). Oczywiście sarkastycznie się tylko nabijam, więc najwięksi ortodoksi proszeni są o nie raportowanie tego posta :). P.S. Nadal nie uzyskałem odpowiedzi w temacie dziwnych, odkrytych urządzeń elektrycznych (jedno z radiatorem) w okolicach tylnego koła. Nikt tego nie zauważył? |
Tak jak piszecie, wyjdzie w okolicy 5 litrów. Do latania po Europie i w koło komina seryjny zbiornik w zupełności wystarczy.
Na dalsze wyjazdy w odludne zadupia przydałaby się wersja "adv"... |
Słyszałem, że Turatech robi akcesoryjny 56 litrów. Do podrózy przez Turcję.
|
56 litrów to za mało żeby przelecieć Turcję;)
|
Cytat:
I jest ciężki jak kowadło. :D |
Cytat:
|
a może Pany z Hondy od działu sprzedaży pociągli by japońskiego mikołaja za brodę co by afryki były pod choinkę !?:at:
|
Musicie poczekać, ale to już na prawdę tuż tuż, na pewno mniej niż miesiac :Thumbs_Up:
|
Cytat:
|
Ciągniemy Mikołaja za brodę ;) Sami na nie czekamy!!
Afryki juz do nas płyną z Japonii. Pierwsze egzemplarze w wersji Special Edtion będą dostępne już za niecały miesiąc. Prognozowany termin dostawy to 10.01.16. Karol, Honda Plaza |
|
Cytat:
|
Dlugo czekac!
Trzeba mocno zapic w swieta moze czas szybciej zleci :) |
Pan daje rade
Pozdrowienia D |
Gdyby to zrobił na egzemplarzu z DCT to by rozwiał sporo wątpliwości co do tego urządzenia - ale jedzie na manualu (patrz 1:38) :)
|
I tak jest klasa - niech to powtórzy na GS-ie 1200
|
Szkoda, że wycieli kawałek jak moto ląduje z hopki
|
Cytat:
Kto odpowie no kto!!!!!!!!!!!! |
Masa i lądowanie bez telemarku :) ??
Panowie, sprzęt prezentuje się naprawdę zajebiście i wspaniale będzie spisywał się w tym do czego został stworzony - do szeroko pojętej TURYSTYKI MOTOCYKLOWEJ !!! Nie wierzę, że zobaczę kogokolwiek z nas na tym sprzęcie u Mirmiła@Puszka na szczycie Borżawy szlakiem extreme :) Za golasa z DCT trzeba położyć jak sądzę min. 56tysi - ze 4 kafle i 20kg dojdzie jeszcze w gadżetach które powiesimy by się dobrze prezentować - nie ma co się podniecać/są zdecydowanie lepsze sprzęty do takich zapędów :) Kogo w dzisiejszych czasach z naszego środowiska stać na nieszanowanie sprzęta za który wywaliło się furmankę peelenów - na pewnie nie mnie ! Sprzęt ma być niezajebliwy i oszczędny, ma dawać mnóstwo frajdy z jazdy i liniowo od samego dołu oddawać njutony we dwoje na koniu - na to liczę, a może za 5 do 10 lat sam sobie ją kupię po niemcu co płakał jak sprzedawał :) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:24. |