Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Dział Producentów i Dostawców (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=53)
-   -   Szynszyll garaż (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=38530)

Fihu 06.01.2025 01:17

Chodzi o napinacz?
Kaźmirową Afrę ze Świata Motocykli miałem, ale już po poprzednich właścicielach.
Chyba jeszcze XL600 starą miałeś? Pamiętam jak za małolata czytałem o niej ;)

szynszyll 06.01.2025 09:33

no ja AŻ tak zaglebionego mniejszego prowadnika nigdzie nie widzialem a widzialem sporo

Tezla 07.01.2025 22:38

Cytat:

Napisał szynszyll (Post 868746)
no ja AŻ tak zaglebionego mniejszego prowadnika nigdzie nie widzialem a widzialem sporo

Ja w XLV750 zabrałem się za wymianę łańcuszków jak przepiłowały tunele bocznych świec i zaczął olej wyciekać bo taka konstrukcja że żeby sprawdzić napinacz trzeba pościągać czapki a żeby pościągać czapki (po dwie kaskadowe) trzeba wyciągnąć cały silnik...

szynszyll 08.01.2025 08:02

mialem swoje xlv ale zbyt krotko aby sie o to martwic. moze z 7 tys km nakrecilem. poszla w swiat - do dzisiaj sobie nie moge wybaczyc

szynszyll 09.01.2025 14:12

2 Załącznik(ów)
jako, ze nie potrafie i juz pewno potrafic nie bede serwisowac hipernowoczesnych chinskich motocykli ruszamy z kolejnym starym rumplem - projekt RD03 czas zaczac. silnik z TA650 na stole i zaczynamy prucie bo przerobek wbrew pozorom troche jednak jest, zeby chcialo to jezdzic. cdn.

matjas 09.01.2025 19:00

Zaczyna się bardzo nieźle.

szynszyll 09.01.2025 19:09

2 Załącznik(ów)
jest niezle Matjasie - silnik kupiony od znajomego z tzw. pewnych rak. czysty w srodku i nie przegrzany. jutro pokaze Wam dlaczego potrzeba nowego 'serducha' i co sie stało ze starym. krok po kroku bede wrzucal to co trzeba zrobic, zeby do RD03 wrzucic silnik z Transalpa 650 - wielkiej filozofii nie ma ale jest kilka mykow - tu podziekowania dla Leżana, za cenne rady, ktorych juz mi udzielil bo takowego swapa ma za soba. tips na dziś - porządny akumulator do RD03: Motobatt MB12U. cdn.

dawid8210 09.01.2025 20:29

Ooo, zapowiada się fajna lektura:)

szarik 09.01.2025 21:05

:popcorn:

szynszyll 10.01.2025 11:10

7 Załącznik(ów)
troszkie polepilim z rana. troche na fotkach, reszte w punktach.
- trampek 650 ma inny uklad zaplonowy i trzeba zmienic 'palec' na wale + dodac druga cewke impulsowa. dodatkowo honda przyoszczedzila na uszczelkach i na obu deklach daje tylko mase uszczelniajaca. ja dolozylem uszczelke.
- z dekli zaworowych trzeba usunac pypcie od systemu PAIR bo zawadzaja i je zaslepic odpowiednio wycietymi pierdolniczkami - tu pytanie: moze ktos w okolicy ma dostep do lasera i wykona 2 sztuki takich zaslepek - oczywiscie nie za free - bo mnie duze firmy olewaja z taka pierdola
- jak widac przyczyna wymiany silnika jest dezintegracja jednej z panewek i uszkodzenie gladzi czopu - dlaczego tak sie stalo nie wiem. moze zmeczenie materialu, moze brak oleju
- dzis silnik wskakuje do ramy, czekam na pierdolety z Hondy i Larssona i cdn.

p.s. plik DWG to tych blaszek oczywiscie mam

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:36.